Wanhan sataman messut

Jahkasin viikonloppuna, että lähdenkö Wanhan sataman kädentaitomessuille, vai enkö lähde. Olin sitten lopulta päättänyt olla menemättä. Kunnes sitten taas aamulla aloin miettimään, että josko sitten kuitenkin lähtisin. Me naiset ollaan välillä tällaisia, että ei osata päättää.  Ihanan hauska päivä oli. Mietin aina välistä, että miten mä kykenenkin myös itsekseni pitämään hauskaa ja ihan vieraiden ihmistenkin kanssa? Kun kerroin miehelleni, että oli mulla kyllä taas niin hauskaa messuilla tuli vastataus, että ”kas kun mä en yhtään ihmettele”.

Messuilla tapaa aina NIIN paljon tuttuja, sillä olen niin monta vuotta kiertänyt itsekin messuilla ystävää auttamassa. Ihanaa on käydä myös siellä ostoksilla. Mä sanon aina, että arvostan suuresti suomalaisia kädentaitajia, on meillä vaan sellaista osaamista ja kekseliäisyyttä. Minulla on ilo esitellä teille nyt jotain näistä tekijöistä. Tässä on monta minulle ennestään tuntematonta, mutta oli ilo tutustua uusiinkin yrittäjiin.

No ensiksi kävin katsastamassa Aanmaan osastolla, että mitä heillä on tällä kertaa mukana. Olen ostanut heiltä useita massakoruja ja pari laukkua. Näitä heidän massakoruja olen esitellyt usein asustekuvissani. Ihanan värikkäitä laukkuja löytyi kevään mallistoista. Aanmaakin löytyy facebookista eli täältä.  Se vielä täytyy sanoa, että on tuolla Annella hyvä vaatemaku (huom. Desigualin hame).

Seuraavaksi kävin moikkaamassa Helmiliinan Jaanaa, joka on tutuksi tullut monilta messuilta, kun olen helmihulluuttani hänen osastollaan purkanut ostoksiksi. Tällä kertaa kävin hiplaamassa Jaanan lankoja. Tämä lanka on mua vetänyt puoleensa jo aiemminkin.  Jonain päivänä mä vielä otan kutimet käteen ja teen tuosta langasta jotain. Helmiliina löytyy myös facebookista eli täältä.
Tässä Helmiliinan lankavalikoimaa: 
Sitten törmäsin itselleni uuteen yrittäjään eli Nonoon. Ihastuin/rakastuin näihin laukkuhin täysillä. Ostin yhden, vaikka olisi tehnyt mieli ostaa useampikin. Nämä laukut ovat juuri niin minua. Tämän yrityksen tuotteita löytyy Tampereen Tallipihalta. Nonon nettisivut löytyvät täältä. Nono löytyy myös facebookista eli täältä.
Tämä laukku tarttui mukaani (tässä oli ensiksi helmihihna, mutta tähän vaihdettiin normaali hihna). Jälkikäteen jäin vähän harmittelemaan, että olisihan tässä voinut olla vaikka molemmatkin. Olisi ollut helppo sitten vaikka vaihtaa käyttötarkoitusta pienellä vaivalla. EDIT: Nyt minulle on tulossa myös helmihihna, ihanaa. Tuskin maltan odottaa.
Seuraavaksi sitten oli vuorossa Laurasen ihanat ekologiset korut. Näidenkin edessä olihan ihan VAU. Siis niin upeita ne olivat. Erityisvau tuli tuolle ihanalle perhoskorulle, joka on tehty hopealusikoista. Lisäksi Laurasella oli ihania tasavuosikoruja, jotka oli tehty vanhoista rahoista. Ihana lahjaidea tasavuosia täyttäville. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen yrittäjä. Käykääpä vilkaisemassa. Laurasen facebook-sivut löytyvät täältä. Laurasen tuotteita löytyy Tampereen Tallipihalta.
Seuraavaksi suuntasin kulkuni Pörrön luokse. Pörrö oli ihan kiva ja signeerasi mulle uunituoreen kirjansa eli Valloittavat korut askartelumassasta. Suosittelen kirjaa kaikille massailusta kiinnostuneille.

 Tässä taiteilijan signeeraus:

Pörrön ihana taidonnäyte oli hänen kaulassaan:
 
Tämän jälkeen oli vuorossa myös jo aiemmilta vuosilta tuttu Anu Pylsy. Tällä kertaa tarttui mukaani ihana uutuus Mustekala-huivi. Mun oli pakko ostaa ehdottomasti kelta-musta huivi, koska kelta-musta yhdistelmä on tämän kevään ehdoton väriyhdistelmä.  Sanon aina, että Anu on itse niin omien tuotteiden näköinen ja varmaan paras malli, mikä hänen tuotteilleen vaan voi olla. Anu Pylsyn facebook-sivut löytyvät täältä.
Tämä lähti minun mukaani. Ehdottoman ihana yhdistää mustaan asuun. Mulla on jo valmiina asuun sopiva laukkukin katsottuna.  
Joskus aiemmin olen ostanut tuollaisen lintukorun, johon varmasti on kiva yhdistää tämä huivikin. Tuo huivi on ihana, kun sitä voi käyttää kaulassa niin monella eri tavalla. Katsotaan, että kuinka moneen tapaan se sitten käytössä taipuukaan.

Sitten Anun naapurissa törmäsin minulle uutteen tuttavuuteen Erja Raittinen Oy:hyn. Ihastuin ohikulkiessani yhteen heidän pinkkiin tunikaan. Siinä sitä hiplatessani minulle tultiin sanomaan, että ”tule vaan rohkeasti kokelemaan”… Vastasin, että ”en uskalla”… Lopulta sitten menin ja kokeilin kaikki mulle sopivat värit. Ystävällisesti sitten minua kuvattiin asujen kanssa. Kovasti nauroimme kuvatessa. Kun sitten sanoin, että en yleensä uskalla kokeilla, kun pelkään, että ostan sitten kaikki… niin mulle sanottiin, että ”luulivat minun olevan arka, kun en meinannut uskaltaa tulla kokeilemaan”… Tässä kohtaa varmaan mut tuntevat nauravat kovastikin. Todella hauskaa oli. Asuja oli kiva kokeilla, kun jokaiseen asuun löytyi myös sopivat helmet tai huivi. Erja Raittinen Oy löytyy myös facebookista.
Oli kiva leikkiä mallia kesken messukierroksen. Ensiksi kokeilin punaista. Tämä on yksi mun lempiväreistäni, kaulassa puna-mustat huopahelmet.
 

Tässä sitten kokeilin pinkkiä, joka ensin osui silmiini, kaulassa pinkki-musta huopahelminauha:

Tässä taas naurattaa – luoja ties taas mikä… Kaulassa turkoosi huivi:

Tässä sama, mutta koristeena limen värinen huopakoristeinen kaulakoru. Lime ja turkoosi on vaan NIIN toimiva yhdistelmä:

Vielä halusin kokeilla energiaväriä eli oranssia. Niin on voimaannuttava väri ja tässä yhdistettynä oranssilla huivilla:
Mä aina vannon värien antamaan voimaan. Huomaan aina ihmiset, jotka käyttävät värejä. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että miten värit vaikuttavat kasvoihin. Vaikka molemmat ovat hyviä värejä, niin ehdottomasti turkoosi on vielä enemmän minua kuin oranssi.
Seuraavaksi kävin Sinellin osastolla. Olen joskus 100 vuotta sitten ostanut kukkasabluunan, jolla saa tehtyä kangaskukkia, mutta enpä ole saanut sitä paketista vielä pois. Nyt minulle näytettiin askel askeleelta, että kuinka helppoa kukkien teko on. Joten päätin, että kun sen sabluunan löydän, niin kokeilen ehdottomasti. Haastoin myös Taavan tekemään kukkia, koska hänellä on sama ongelma kuin mulla. Ostettu on, mutta ei kokeiltu. 

Ja kun on sabluunat… niin piti ostaa vähän kankaita:
Ostin myös pitsikorvikset, valmistaja Mariel Design. Ihanat ja aivan varmasti tulevat käyttöön.

Ostin myös Hot Fix tarvikkeita. Näillä sitten tuunaillaan muutamat t-paidat, joten odottakaahan vaan.  Olisi kiva, jos muistaisi, että mikä olikaan tuo  yritys, josta ostin, mutta nyt ei vaan muista. 

Helmien talosta ostin valkoisia helmiä ja niihin sopivan riipuksen. Jotenkin nämä vaan sopivat niin hyvin yhteen. Näistä saa kyllä upean näyttävän korun.  Helmien talo löytyy myös facebookista.

Katajanokka on niin kuvauksellisen kaunis, joten pakko oli vielä kuvata tämä kaunis näkymä sieltä. 
Messujen jälkeen vielä menin siskon luokse kahville. Hän oli ilmoittanut, että tarjolla olisi kerrankin gluteenitonta kakkua, joten kutsu oli ehdottomasti otettava vastaan. Pöytään oli katettu kahvikupit, niin kysyin että saanko juoda auringonkukkakupista (kun tiesin, että hänellä on näin kaunis kuppi). No sehän onnistui. Sitten hän kysyi, että mikä lautanen sinulle kelpaa… Sain valita kuppiin sopivan lautasen. Sitten mulle tuotiin vino pino lusikoita eteeni, että millä haluat syödä? No kyllä oli hyvä palvelu (hih, hih). Mä sanon aina, että kahvi pitää juoda kauniista kupista. Minkäs sille voi kun on niin hulluna kauniisiin asioihin. 
Niin ja en mä ihan vierailla ihmisillä valitse kuppejani, yleensä tyydyn siihen mitä annetaan. Äidin ja siskon luona tuon kuppivalinnan voi tehdä.  

No tulipa pitkä postaus. Onneksi olkoon jos jaksoitte lukea kaiken kirjoittamani ja katsella kaikki kuvani. 
Huomenna on sitten paluu arkeen eli työpäivä odottaa. 
 Ihanaa tulevaa työviikkoa kaikille.
Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiva, että sait seurata tätä virtuaalisesti. Välistä on harmi, että ääni ei ole mukana… Kukaan ei kuule mun nauruani ;)))

 1. 2

  Ritva_47 sanoo

  Oi…olipa ihana, energinen,positiivisen energian ja hyvän tuulen postaus. Tietysti muulloinkin on – en sitä sano – mutta jotenkin nyt ihan erityisesti 🙂

  Iloa, valoa, aurinkoisuutta väreissä ja muutenkin.
  On se niin väärin, että siellä teillä syrjässä on aina nämä kaikki ihanat tapahtumat…ettei muut pääse niihin ja niissä hurahtamaan ihaniin asioihin.
  Onneksi olet sinä joka pidät ajan tasalla!

  Kiitos että menit tuonne messuille ja jaoit ihanaa väri – ja muutakin – energiaa meille, jotka emme paikalle päässeet!

  • 2.1

   sanoo

   Kiva Ritva, että edes virtuaaliostoksille pääsit… Oikein tänään mietin, että miten mä osaankin pitää hauskaa ihan yksinäänkin… Mietin, että keneen mä oikein olen tullut… Kun tuolla yhdelläkin osastolla meni varmaan sellaset 45 minuuttia, eikä hiljaista hetkeä tainnut olla ollenkaan ;))

 2. 3

  sanoo

  Luettu!!! 🙂 Ihan kun olis käyny messuilla.. Dikkailen itekin noita design pylsyn tuotteita, pari pipoa mm. löytyy. Tosi hyviä lenkillä – hengittäviä! Tossa kun sovittelit noita tunikoita, niin vetelitkö laukustasi aina tunikaan sopivan korun? 😉 Hei, nähdäänkö me keskiviikkona? – Mari

  • 3.1

   sanoo

   Hih, hih Mari. Kuule kun oli niin hyvä putiikki, että sieltä löytyi korut ja huivitkin ihan omasta takaa… Mä voisin työkseni alkaa tekemään tuota eli voisin alkaa tuotemalliksi…
   Joo ja me ehkä nähdään keskiviikkona… Siis nähdään me 😉

 3. 4

  sanoo

  Kiitos tästä. Jos naurua kaipaa ainahan voi kaivaa netin syövereistä sun nauruvideoita 🙂 muutaman kerran katsonut nin kuulen kyllä tarttuvan naurun kuvissakin 🙂

 4. 5

  sanoo

  Toden totta, ihan kuin olisin itse tuolla messuilla ollut, niin hyvin kuvailit kaiken näkemäsi ja kokemasi. Sinussahan on ihan toimittajan ainesta 🙂

  Äidin luona minulla on myös oma kuppi, josta juon kahvin, muut juovat sitten muista kupeista 😉

 5. 6

  sanoo

  Kiitos tästä ihanasta virtuaalipostauksesta. Anu on taas keksinyt jotain uutta eli tuo mustekalahuivi. Pakko on ajella jälleen kesällä Joutsan suuntaan ;-DD

 6. 7

  sanoo

  Olipa kiva päästä tuonne messuille, vaikka näin vain kuvien kanssa !
  Sinulle Maiju sopii väri kuin väri. Ihania nuo, vaatteet 🙂

  Mukavaa alkanutta viikkoa ♥

  • 8.1

   sanoo

   Minä olen ostanut paljon ihania tunikoita meidän upeilta kädentaitoyrittäjiltä. Yksi mun suosikkivalmistaja on SagaDesign. Sieltä olen saanut tilattua omien visioiden mukaisia tunikoita 😉

 7. 11

  sanoo

  Mielenkiinnolla luin psotaustasi kun nämä messut jäivät jälleen kerran käymättä.
  Mukavaa työviikkoa 🙂

 8. 13

  sanoo

  Olet sinä sitten ihana Maiju! Niin hyvälle tuulelle tulee jo pelkästään sun hyväntuulisten juttujen lukemisesta, värikkäistä kuvista puhumattakaan. Iloista kevättä sinulle!

 9. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei! Kiva kun kävit messuilla ja tervetuloa kaikki ensi kesänä Joutsaan tänne Pynnölän vanhalle kyläkoululle! 🙂 Terkuin Anu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *