Älä luovuta – ikinä

Taas takapakkien ja p***leen kantapään luupiikin kiukkuilun jälkeen takaisin treeni-vauhdissa. Viime syksynä aloitettu täsmä-kuntoutus etenee, välillä askel taakse mutta isossa kuvassa todellakin etenee! Fysioterpeuttini Anne Purasen kanssa käytiin äsken salilla ja sain taas uuden treeni-ohjelman, neljännen sali-ohjelman. Koti-ohjelmia lisäksi pari erilaista. Näin pysyy yllä mielenkiinto ja kehitys. Anne kertoi, että selvää kehitystä taas tapahtunut, tietyissä jutuissa jopa huimaa. Eihän sitä itse välttämättä edes tajua, miten kierossa ja huterana eri lihakset aloittaessa olivat. Itse huomaan radikaaleimman eron arjessa. Kävelyssä, seisomisessa, kyykistyessä, portaita noustessa ja varsinkin siinä olossa, joka kehossa ja mielessä vallitsee. Ja tietenkin treenatessa ihanaa jo päästellä oikein kunnolla ja pystyä lisäämään vastusta ja haasteita. Mutta vielä ihanampaa on kehonhuolto-tunnilla huomata, miten paljon jouhevampi kroppa jo on.

Kahvakuulakin taas kehissä!

Kahvakuulakin taas kehissä!

Helppoa ei ole ollut! Reiluun puoleen vuoteen on mahtunut sitä ja tätä kirisitystä ja kolotusta, takapakkeja sekä sitkeässä ollut kantapään luupiikki, joka vasta nyt hellitti kortisonipiikin ja tulehduskipulääkekuurin myötä. Lääke on siis todella paikallaan oikeassa kohtaa, vaikka aina niitä yritän ehkä tyhmästikin vältellä. En edes yritä väittää, että joka päivä tai edes viikko olisin itsekään uskonut, että tästä tulee tuon taivaallista tästä meikäläisen kuntoon saattamisesta. Luottamusta ja uskoa valaen ovat fysioterapeutit Anne ja Viivi puskeneet treeni-ohjausta-ja intoa sekä käsitelleet ja elvyttäneet tukkoista kehoa. Hetkittäin olen kokenut sekä treeni-riemua että humalluttavia kivuttomia päiviä. Kunnes taas on kivut vieneet ja epäusko nakertanut korvan juuressa. Mutta onneksi en ole periksi antanut!

Asia, jonka olen tällä kertaa tehnyt eri tavalla, on palautuminen ja lepo. En ole puskenut joka päivä ja jos on olo ollut kuin panssarivaunun yliajama, en ole väkisin lähtenyt salille. Olen ehkä kotona vähän elvytellyt ja maanitellut kroppaa. Ja ehkä juuri riittävän levon ansiosta myös merkittävää kehitystä on pystynyt tapahtumaan.

Rohkaisen jokaista liikkumaan, kivuista huolimatta! Ei liikaa, mutta säännöllisesti. Ja muistattehan hakeutua asiantuntevien ohjaajien pariin. Täsmä-liike on uskomaton eliksiiri! Ja vaikka ulkona tulisi akan raatoja, mieli on plussan puolella aina liikunnan jälkeen!

Kiitollisena viisaista ja ihanista, taitavista ammattilaisista, joiden kädet ja ymmärrys saavat enkelitkin kalpenemaan,

  • Raakel

 

Loman virkistämä

Sisilia tarjosi parastaan! Puolison ja ystävä-pariskunnan kanssa Taormina, Syracusa sekä Cefalu nautittuina. Sää helli, meren antimet sulivat suussa ja kaiken kauneus ja historian havina vei arjen kauas pois.

Taorminan kutsuva ranta

Taorminan kutsuva ranta

 

Syracusa

Syracusan lumoissa

 

Syracusan Ortigo-saari

Syracusan Ortigo-saari

 

Ortigon linnoitus

Maniacen linnoitus Ortigon saarella

 

Ortigon Katedraali, menee kauneudessaan aika kärkeen

Ortigon Katedraali, menee kauneudessaan aika kärkeen

 

Syracusan Duomon aukio oli päivällä henkeäsalpaavan valoisa ja kaunis, illalla ihan oma lumo

Syracusan Katedraalin aukio oli päivällä henkeäsalpaavan valoisa ja kaunis, illalla ihan oma lumo

 

Apollon temppelin raunioilla

Apollon temppelin raunioilla

 

Cefalun auringonlasku

Cefalun auringonlasku <3

 

Gelato

Gelato, lemon ja pistaasi sen olla pitää

 

Syracusan hotelli oli ihanin miesmuistiin

Syracusan hotelli oli ihanin miesmuistiin, sitruunapuut todellakin kukkivat ja tuoksu oli huumaava

 

Cefalun rantabulevardilla

Cefalun rantabulevardilla

 

Tämä kukko herätti aamuisin, ja kiekui useammin kuin kolmesti

Tämä kukko herätti aamuisin, ja kiekui useammin kuin kolmesti

Kiitos Sisilia, kiitos matkaseura <3 kevyempi askel ja hymy herkemmässä!

Työt alkoivat jo täydellä rytinällä. Torstain ja perjantain ohjelmissa molemmissa huikeat vieraat! Juoksija Kirsi Valasti ja Laura Malmivaara! Tässä linkit :

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001039/hyvaa-elamaa/736928/torstai-20-4-munasarjasyopa

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001039/hyvaa-elamaa/740987/perjantai-21-4-vieraana-laura-malmivaara

Ihanaa viikonloppua kaikille!

  • Raakel

 

Sinne missä sitruunat kukkivat

Lähtökuopissa lomalle. Kohteena Sisilia. Aikomuksista huolimatta ei reissut ole kohdistuneet aiemmin saarelle. Odotan valoa, pittoreskiä ympäristöä, ajelua pikku teillä, rentoa vaeltelua, puolison ja ystävien seuraa. Hyvää ruokaa ja juomaa, unta ja kirjoja. Kukkivia sitruunapuita, historiaa, huivipäisiä mummeleita.

Kohti sitruunan tuoksua

Kohti sitruunan tuoksua

Päällimmäisenä tarve saada pieni breikki omaan arkeen. Vaikka se onkin varsin rikasta. Mutta ehkä juuri siksi. Nyt ei tarvitse lukea sähköposteja, tehdä töitä, olla käytettävissä. Voi vain olla – hiljaa tai jutellen, antaa ajatusten virrata. Kokemuksesta tiedän, että eka päivä menee lähes tuppisuuna. Väsy ottaa vallan. Kunnes pitkät unet ja uusi ympäristö lataa akut. Kotiin paluu on yleensä myös ihana. Ja kas, virtaa taas ihan eri tavalla.

Tänä vuonna ei kotona eikä ulko-ruukuissa ainuttakaan narsissia tai tulppaania. Eikä kaapissa myöskään suklaamunia tai mämmiä. Mikäli jälkipolvi niitä haluaa, jää vastuu hankinnasta heille. Tässä kohtaa totean hymyillen olevani huono äiti 🙂

Nyt kapsäkin avaus ja kevät-vaatteiden länttäys mukaan. Kenkä-osasto rajoittuu lenkkareihin, mitään muuta ei edelleen äkäinen kantapään luupiikki kärsi sietää. Koirat istahtavat toivorikkaina päällimmäisiksi. Jos jotenkin pääsisi mukaan…

Rauhaisaa Pääsiäistä kaikille! Pitäkää huolta!

  • Raakel