Ahdistaako ympäristöystävällisyys?

Kaupallinen yhteistyö: Joutsenmerkki

Onko mun valinnoilla väliä? Miksi ympäristön huomioiminen tuntuu helposti liian isolta asialta, liian kalliilta ja hankalalta? Elämä uhkakuvien keskellä on ahdistavaa. Välimatka todellisuuden ja ihanteiden välillä on välillä valovuosia. Onko olemassa järkeviä ja helppoja tekoja, joilla on vaikutusta? En pysty enkä edes halua tehdä arjesta liian hankalaa suorittamista. Haluan pestä hiukset shampoolla ja käyttää hoitoainetta. Ahdistun, kun ”parhaat” sanovat käyttävänsä kodin ja perheensä puhdistuksessa ainoastaan suolaa ja soodaa. Mutta toki haluan nauttia puhtaasta luonnosta, ilmasta ja vesistöistä. Haluan syödä kalaa, jossa ei ole raskasmetalleja. Mistä tiedän, mitkä tuotteet ovat turvallisempia luonnon kannalta? Olenko valmis valitsemaan ekologisemmin? Mitä se tarkoittaa arjessa ja lompakossa?

Joutsenmerkin haaste

Joutsenmerkin haaste

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä. Merkin avulla kuluttajia ohjataan valitsemaan ympäristön kannalta viisaasti. Merkin avulla myös kannustetaan valmistajia ja palveluntarjoajia tarjoamaan ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja. Joutsenmerkki kertoo tuotteen olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa. Tänä viikonloppuna starttasi Joutsenmerkin haaste-kampanja. Siinä haastetaan pelastamaan maailmaa pieni pala kerrallaan, joka päivä. Kerrotaan mm,

  • miten voi säästää energiaa
  • miten siivota ilman turhaa siivousaineiden kulutusta
  • miten pienentää hiilijalanjälkeä liikenteessä
  • miten huomioida ympäristöasiat vaateostoksilla

 

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki

Itseasiassa ei tarvitse tehdä mitään, ainoastaan valita Joutsenmerkitty tuote. Silloin voi olla varma, että asiantuntijat ovat miettineet ja tarkastaneet koko ketjun, koko tuotteen tai palvelun elinkaaren ajalta, tuotannosta jätteeseen saakka. Ainut haaste onkin tiedostaa ja valita Joutsenmerkitty tuote tai palvelu. Jokaisella arjen pienellä valinnalla voi siis vaikuttaa. Vessanpaperista, pyykinpesuaineeseen ja remontti-materiaaleihin.

Voit seurata kampajan kulkua somessa, tässä linkki kampanjasivulle.

Joutsenmerkin somekampanja haastaa pelastamaan maailmaa vähän joka päivä

http://Joutsenmerkki

#pelastamaailmaa

Haastankin sinut miettimään omia arjen pieniä valintojasi. Ekologisuuden ei tarvitse olla hankalaa. Eikä varsinkaan kalliimpaa. Ja se vessanpaperikin on se pehmein.

Annetaan hyvän kiertää!

  • Raakel

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *