Isoäidiksi

Elämän suurin mysteeri, ilo ja ihme. Vauva. Sellainen on tulossa perheeseen. Esikoiseni tulee äidiksi ja minä isoäidiksi. Uskomatonta! Miten nopeasti elämä kiitääkään. Tuntuu kuin vasta olisin itse saanut tietää olevani raskaana ja nyt se pieni rakastettava, tyrmäävän suloinen pallero tulee itse äidiksi. Pakahdun!

Tuoreet äiti ja tytär -91

Tuoreet äiti ja tytär -91

Olemme vuosikausia puolison kanssa vitsailleet jälkikasvullemme, ettei ole sitten kellään asiaa tuoda vauvoja taloon ennenkuin viimeisen lapsen kotoa muutosta on vähintään 5 vuotta. Että me tarvitsemme pienen marginaalin lastenhoidosta. Eihän se tietenkään niin mennyt! Kuopus kohta 17 ja esikoinen 24. Eli tasan saman ikäinen kuin itse olin tullessani äidiksi. Koin tuolloin suurta ylpeyttä kantaessani uutta elämää. Saman näen nyt tyttäressäni. Ystäväni sanoi pari vuotta sitten, että kehityskaareni on ollut tytöstä äidiksi ja sitten naiseksi. Juuri niin se on mennyt. Nyt taitaa historia toistaa itseään.

Monta on mutkaa, kumparetta ja monttua ollut äitiyden taipaleella. Onneksi ei moisista tuoreena äitinä tiennyt eikä osannut pelätä. Voimat, taidot ja ymmärrys kasvaa matkan varrella. Kasvatin lapsiani täydellä sydämellä, mutta tuhatkertaisesti lapset ovat kasvattaneet minua ja kasvaminen ja oppiminen ei onneksi lopu koskaan.

Monet sanovat, että isovanhemmuus vie jalat alta. Niin kävi omille vanhemmilleni. Oletettavasti sekoan täysin kun pieni tytöntyllerö syntyy. Tänään saimme nimittin tietää, että tyttö sieltä tulee. Näen jo vaalenapunaisia ja ruusuisia unia. Kyllä ne sinappi-niska-paskat, puklut ja hammas-kitinät sitten tulevat ajallaan. Ja nythän en ole tulossa äidiksi vaan isoäidiksi. Saan kirsikat kakun päältä ja tytär koko kakun.

Ehkä jopa ryhdyn hemmottelevaksi mummiksi, joka joustaa ja antaa poikkeusten rehottaa ja saa oman tyttären raivon partaalle, kun hänen sääntöjään laiminlyödään…oletettavasti tiedän tällä hetkellä yhtä vähän omasta isoäitiyden laadustani kuin tiesin äitiydestä esikoista vartoessani.

Poujou 1 kk ikäisenä -91

Poujou 1 kk ikäisenä -91

Rakkaus itää ja kasvaa. Ja huoli-nimistä kasvia en aio lannoittaa. Rikkaruohoilla on tapana rehottaa muutenkin. Siispä vaalin ja hellin  uskoa, toivoa ja rakkautta. Suurin niistä on rakkaus!

Kiitollisena ja uteliaana uuden edessä,

– Raakel, joka ei vielä tiedä, miten tyttärentytär nimittää ja kutsuu isoäitiä. Mutta Nicke kyllä joutuu helmikuussa nukkumaan mummon viereen 😀

Kommentit
 1. 1

  Raija Nousisinen sanoo

  Onnea tuleville vanhemmille ja isovanhemmille.Minulla on sama tilanne, pojastani tulee isä. Yritän olla rauhallinen, mutta käyn kirppareilla ja kiitos siitä kaikille jotka vie sinne puhtaita, siistejä vaatteita. Ei tarvii kaikkea ostaa uutena. Tätä tulevaa odotan rakkaudella niinkuin odotin poikaani 34 vuotta sitten.Kivaa ja odottavaa aikaa teillekin.T: marraskuu

  • 1.1

   Irma Pulkkinen sanoo

   Ainoa poikani saa myös tyttövauvan Tammikuussa,jota odotan innolla,
   mutta kyllä vauvan vaatteet pitää olla uusia!
   Asia on erikseen kun hän kasvaa,ja tarvitsee ulkovaatteita,jotka tulevat
   pieneksi nopeasti!

 2. 2

  raakel lignell sanoo

  Onnea ja ihanaa tulevaa myös sinulle Raija ja kaikille läheisillesi!

  – Raakel

 3. 4

  Mimma mummi sanoo

  Tuhannesti onnea ❤itse tulin mummiksi 14.11.2014 ja toisen kerran 19.5.2015 ;molemmat rakkaat tyttäreni saivat ensimmäisen lapsensa. Olen siis tuplamummi ja onnellinen sellainen.Huolta tulevaisuudesta välähtää välillä itsellekin mutta yritän kartoittaa pois; nämä pienokaiset kun näen ja onneksi usein ;onni on niin suuri että ei sanoin voi kuvata. Kaikkea hyvää teille,äidille ja pienokaiselle ❤

  • 4.1

   raakel lignell sanoo

   Mimma, takuulla olet maailman onnellisin mummi ihanien palleroiden keskellä. Nautinnollisisa hetkiä ja kiitos kauniista sanoistasi!
   – Raakel

 4. 6

  Riitta Snällström sanoo

  ”Äiditkin saavat joskus ylennyksen- Isoäidiksi !
  Elämän arvokkain ylennys!”

  Isosti onnea ylennyksestä !

  Toivoo viisinkertainen mamma

  • 6.1

   raakel lignell sanoo

   Riitta, niin osuvasti sanottu! Kiitos ja ihania hetkiä oman jälkikasvun keskellä!
   – Raakel

 5. 7

  Mummi sanoo

  Hei olen kolmen lapsen mummi ja niin onnellinen kuin vain olla voin, muistakaa nauttia näistä rakkaus pakkauksista. Olen päivisin töissä ja odotan oikein viikonloppuja että saan heidät nähdä. He eivät asu kaukana mutta tänäpäivänä on kaikilla omat menonsa ja harssastuksensa, niin väkivinkin jää näkemiset viikonloppuun.

  • 7.1

   raakel lignell sanoo

   Mummi, ihania hetkiä sinulle omien rakkaiden keskellä! Takuulla otetaan ilo irti tulevasta vauvelista. Kyllä elämä on suuri ihme!
   – Raakel

 6. 8

  Ulpu-Leena Suojanen sanoo

  Onnitteluni! Miten riemullista ja ihanaa odottaa uutta elämänvaihetta. Olen itse ISOÄITI, nyt jo seitsemälle rakkaalle 5kk – 13 v ikähaarukassa.
  Kolmetoista vuotta sitten moni ihmetteli, miksi haluan olla nimen omaan ISOÄITI, moni taas ihaili, että onpas hienoa, että olet noin päättänyt.
  Jokaisen lapsenlapsen kohdalla olen ”joutunut” odottamaan lähes kaksi vuotta, ennen kuin tämä rakas on minua itse tällä nimellä osannut kutsua, mutta joka kerta se on ollut yhtä koskettavaa. Sydän melkein halkeaa! Miten niitä voikaan niin hurjasti rakastaa!!!
  Itse olen saanut jo yli 13 vuotta nukahtaa Faarin viereen <3

  • 8.1

   raakel lignell sanoo

   Ulpu-Leena, voi mikä rikkaus teillä on! Itse voin vasta kuvitella sitä rakastumisen määrää. Ihanaa syksyä teille!
   – Raakel

 7. 9

  Mummi sanoo

  Oijoijoi…..kyllä siinä pää pyörälle menee jo odotusaikana. Kummasti ne vauvojen vaatteet ja tarvikkeet alkavat silmille hyppimään jokaisella kauppamatkalla
  Entäs sitten kun tämä suloinen pieni ihminen on eka kertaa käsivarsilla. Se on sitten viimeinen niitti totaaliselle höpsähtämiselle. Ja se meille isovanhemmille suotakoon.
  Onnea koko poppoolle.

  • 9.1

   raakel lignell sanoo

   Mummi, oikein joudun pidättelemään itseäni, etten ala liikaa hamstraamaan kaikkea ihanaa. Mutta rakkautta ja aikaa en säästele. Sitä aion oikein törsätä!
   – Raakel

   • 9.1.1

    Mummi sanoo

    Aikaa, rakkautta ja hemmottelua, niillä ne lujat siteet luodaan 🙂
    Ja mitä kaikkea pikkuisen kanssa yhdessä voikaan tehdä; teillekin tulee uudelleen tutuksi leikkipuistot ja -paikat, hiekkalaatikot, monenlaiset activityparkkit ym ym.
    Me olemme myös paljon tehneet yhteisiä matkoja kolmistaan pikkumiehen (nyt 8v) kanssa. Viimeisin nyt kesällä; viikon reissu Legolandiin ja Kööpenhaminaan.
    Suosittelen sitä myös teille kunhan pikkuinen hieman kasvaa.

 8. 10

  Tiina sanoo

  Oletko niin julkisuudenkipeä…että ratsastat tälläkin julkisuudessa? Muistan sinut Mikkelin ajoiltasi. Sama silloin. Anna lapsellesi vapaus valita, haluaako hän retostella asialla. Törkeää.

  • 10.1

   Mummi sanoo

   Tiina!
   Jos mikä niin tuo sinun kommenttisi on törkeääkin törkeämpi!
   Kateellisen ihmisen jorinaa, johon sopii sanonta ”se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa!”

 9. 11

  Katja sanoo

  Paljon onnea tuleville isovanhemmille! Ihanan pirtsakkaa uudenlaista mummoainesta sinussa Raakel! Paljon onnea ja iloa myös tyttäresi perheelle❤️

  • 11.1

   raakel lignell sanoo

   Katja, kiitos paljon sanoistasi! On hauskaa, että nyt varmasti jaksaa peuhata tulevan taaperon kanssa. Iloa syksyysi!
   – Raakel

 10. 12

  Leena sanoo

  Onnea tulevaan ihanaan aikaan Raksu ja Nicke!
  Mulla eka lapsenlapsi 6 v, helmikuussa en ole enää ”yksinkertainen” mummi kun pojallekin tulee perheen lisäystä.
  Hemmottelu kuuluu isovanhemmille, nauttikaa siitä!

  • 12.1

   raakel lignell sanoo

   Leena, kiitos! Takuulla nautitaan isovanhemmuudesta! Ja tuskin osataan olla hemmottelematta… 🙂 ja Onnea sinulle myös!
   – Raakel

 11. 13

  Sisko Tiirikka sanoo

  Onnea tuleville isovanhemmille! Meillä on 2 lastenlasta 9vuotias ja viisiviikkoinen. Olen sanonut kaikille mikäli olisin tiennyt kuinka ihania ovat lapsenlapset olisin hankkinut ne jo ennen omia lapsia!!!! Kaikkea hyvää teille ja vauvaperheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *