Joulukuun aamut

Joulukuu. Vuosi vuodelta nopeammin hujahtaa syyskausi. Kaupungilla ihanat jouluvalot. Postilaatikko tukkeutuu joululahja-mainonnasta. Kassajonossa tarttuu käteen joulu-aiheinen lehti vanhasta muistista. Piparkakkutalon kaavat on jo tehtynä leivinpaperista – tänä vuonna mennään Lappi-teemalla.  Toteutus vielä odottaa itseään, salakavalasti on kalenteri turvoksissa. Mutta tänä vuonna ei kyde joulu-stressi. Pientä alustusta vuoden ihaninta juhlaa varten jo tehtynä. Joulutähteä, jouluruusua ja jouluvaloja jo maltillisesti kodissa, sisällä ja ulkona. Rajaton-yhtyeen joululevykin jo soinut kotiaskareiden taustalla. Henkinen päätös tehdä just sen verran kuin aika ja voimat periksi antaa ja kivalta tuntuu keventää mieltä.

Jouluruusu ja joulutähti luovat tunnelmaa

Jouluruusu ja joulutähti luovat tunnelmaa

Paljon on vielä aherrettavaa ennen rauhoittumista suvun parissa joulun äärelle. Kirjoitus-töitä, Studio55-aamuja – ihania vieraita, vaihtuvia ja omaksuttavia teemoja, antoisia keskusteluja. Vähän meinaa aikaiset aamut kaamoksessa painaa, mutta viime päivien pikku pakkanen ja valo hivelevät mieltä.

Aamun kajo keittiön ikkunasta

Aamun kajo keittiön ikkunasta

 

Studio55-lähetys alkamassa

Studio55-lähetys alkamassa, unihiekka kasvoissa havaittavissa…

Teen to do-listoja, myös nyt joulun alla. Ne helpottavat elämää. Ei tartte käyttää energiaa sen muistamiseen, mitä pitää muistaa. Kirjekuoret, Hesarin reunat, mainoslehtiset käyvät muisti-lapuista. Niin helpottavaa ja tyydyttävää ruksata tehtyjä juttuja suoritetuksi. Työssäni on palkitsevinta sen vaihtuvuus ja monimuotoisuus. Varjopuolena tosiasia, että on vaikeaa olla kantamatta työtä mukanaan jatkuvasti. Työ vaatii lukemista, kypsyttelyä, monelta kantilta fundeeramista ja usein yön yli nukkumista. Kun on se varsinainen käsikirjoituksen hetki koittaa, on isoin työ jo päässä tehtynä. Silloin vaan kasaan, karsin ja jäsentelen. Ja suora lähetys on oikeastaan palkinto tehdystä työstä. Kun valmistautuu ja tekee kotiläksyt, voi nauttia keskustelusta ja vieraasta.

Ylivoimainen hyvän fiiliksen tuoja ja kaamoksen karkoittaja on liikunta. Minusta on kuoriutunut aamu-treenaaja. Tai ainakin aamupäivä. Silloin on energiaa ja keskittymiskykyä. Puran aamu-töiden lataukset tai virityn koti-työpäivään salilla tai tekemällä koti-jumpan. Ja nyt, kauniissa pakkas-säässä happi-hyppely koiruuksien kanssa on todellinen  piristysruiske.

Näiden huikeiden fysioterapeuttien kanssa on hujahtanut aamau-treeni jos toinenkin. Anne Puranen, Viivi Kettukangas

Näiden huikeiden fysioterapeuttien kanssa on hujahtanut aamu-treeni jos toinenkin. Anne Puranen, Viivi Kettukangas

Yllä olevan trion voimin tehtiin myös Huomenta Suomessa pyörivä 10-osainen FYSIOAAMU-sarja. Sinä keskitytään kuntouttaviin täsmäliikkeisiin kehon tyypillisimmissä ongelma-kohdissa. Seuraava, 5. jakso ruudussa MTV 5.12.klo 6.50, uusinta 8.12.klo 8.23. Silloin keskitytään vatsalihasten kalvon väliseen tiivistämiseen. Sen pitäisi olla kunnossa ja vahva, ennenkuin tehdään mitään muita vatsalihas-liikkeitä! Kaikki jaksot nähtävissä www.studio55.fi

Kirkasvalo-lampun kaivan tänään esille. Ja muistan napata D-vitamiinin. Ja syödä monen värisiä kasviksia. Illalla piipahdus pikkujouluihin. Viikonloppuna ehkä piparkakkutalon kimppuun. Jos saan tarpeeksi monta kirjoitus-hommaa ensin ruksattua tehdyksi.

Voimia, mielenrauhaa ja jouluisia tuoksuja!

  • Raakel

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *