Lumi, valo ja Lumene

Kaupallinen yhteistyö: Lumene

70-luvulla, pikkutyttönä vahdin silmä kovana 8 vuotta vanhemman isosiskon touhuja.  Kylppärin peilin äärellä seisoin vieressä lähes hengittämättä, ettei olisi tullut häätöä ulos. Sisko kaatoi pumpulitupon päälle houkuttelevan kiiltävästä, sinisestä pullosta nestettä, pyyhki kasvonsa, otti samanvärisestä purkista voidetta sormiinsa ja levitti sen kasvoilleen. Sitten oli sinisen rasian vuoro. Klik, rasia auki, sylkäisy pieneen harjaan, jynssäämällä ripsivärikakkua harja tahmeaksi ja sitten levitys ripsiin. Taiten ja monta kerrosta. Intensiivinen ja tyytyväinen katse peiliin. Sisko oli mielestäni kauneinta maailmassa.

Maarit-siskon lakkiaisissa -77

Maarit-siskon lakkiaisissa -77

Kasvoin sinisten Lumene-purkkien ympäröimänä. Äiti ei koskaan meikannut, mutta hoiti kyllä kaunista, edelleen hehkeää ihoaan säännöllisesti.  Puhdistus ja kosteutus tulivat termeinä tutuksi. Omat ihonhoito-rutiinit ovat vuosien saatossa venyneet ja paukkuneet. Koskaan en ole jaksanut käyttää siihen paljon aikaa tai huomiota. Tykkäänkö elottomasta ihosta, juonteista ja turvotuksesta? EN! Teenkö jotain asian hyväksi? Voisin tehdä paljon enemmän. Naamiot jäävät kaappiin, kuorintavoide jysähtää tuubiin ja koepakkaukset seerumeista vanhenee. Mutta edelleen nuo lapsuuden termit – puhdistus ja kosteutus kuuluvat arkeeni. 50 täytettyäni tuntuu, että vaivattomuus ja paineettomuus ovat se juttu, johon pyrin. Myös ihonhoidossa. Eri kosmetiikka-tuotteiden ihmeitä tekevä lupaus-viidakko uuvuttaa jo ajatuksena. Ajattelen – tai ainakin toivon, että puhtaus, riittävä rauha ja lepo sekä korkeintaan pari purkkia kometiikkaa toimii, ainakin arjessa.

Työpäivien jälkeen ensimmäinen asia, minkä teen, on kuvausmeikin puhdistus kasvoilta. Silmämeikin, tai ainakin ripset jätän usein. Tykkään, kun on silmät päässä. Mutta ihon on saatava hengittää! Ja varsinkin ulkoilu on saatava tehdä puhtaalla naamalla!

Kotipihan ladon edessä, räystäät tippuu ja valo hellii

Kotipihan ladon edessä, räystäät tippuu ja valo hellii. Puhdas, meikitön naama ahmii happea.

Valolla on ihmeitä tekevä vaikutus. Sen lisääntymistä odotamme puoli vuotta. Nyt keväthangilla se häikäisee, jopa sokaisee. Tyhjentyneet akut alkavat latautumaan. Latinankielen sana lumen tarkoittaa valoa. Siitä ja Kuhmoisissa sijatsevasta Lummenne-järvestä Lumene-tuotemerkki sai nimensä. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Lumene toi kauppoihin kaikkien kukkarolle sopivan Klassikko-sarjan. Puhdistus-ja hoitotuotteet. Keep it simple! Juuri siitä tykkään! Tupasvillaa ja puhdasta pohjoista lähdevettä sisältävä yhdistelmä rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa hellävaraisesti.

 

Puhdistusgeelin ja kasvoveden jäljiltä iho tuntuu raikkaalta. Hoitovoide – itselläni hoitava, sarjassa myös kosteuttava tai kiiltoa ehkäisevä –  ja silmänympärysvoide imeytyvät hetkessä, posket tuntuvat joustavilta ja pehmeiltä. Ja mikä parasta, tuoksu on se sama lapsuuden tuoksu. Suljen silmät ja olen kylppärissä, jossa keltaiset seinät, peilikaappi ja selän takana jylläävä pyykkikone.

 

Lumene Klassikko

Lumene Klassikko

Missä mun ryppyvoiteet?

Missä mun ryppyvoiteet???

Testaa Lumene – älä rumene!

 • Raakel
Kommentit
 1. 1

  Minna sanoo

  Heippa Raakel, pakko sanoa että olen täysin päinvastainen. Oma ihoni vaatii suojaa ulkoilmaa vastaan. Eli lähes kaikki pakkelit päällä. Ihoni ottaa kaikki vastaan tuulet, auringot, saasteet. Vaikka asunkin maaseudulla, niin ilma on yhtä raaka siellä. Pohjalla on tietenkin hyvät voiteet, itse niiden valmistuspuolen osaavana, seuraan tarkkaan tietysti koostumukset.
  Suosin Lumenea joita itsekin joskus valmistaneena, tiedän niiden laadukkaat raaka-aineet.
  Aurinkoa en ota lainkaan ja muistan myös rasvata dekolteen kuten isoäitini jo aikoinaan sen opetti. Ihanaa kevättä!

 2. 2

  Tuispe sanoo

  Paras mahdollinen palvelus ihollesi on aurinkosuojavoide, jossa kumpikin UVA, UVB.Ne aurinkoapalvovat -70-80-lukulaiset tunnistaa ihosta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *