Mansikkapaikka ja syvät vedet

On tyttöjen mökki-viikonloppu: hauvat, anoppi ja mä. Eilen ajellessa taakse jäi kilometri kilometrilta salakavalsti kertynyt stressi ja väsymys. Mökkitaipaleella on yksi tietty kohta, jossa aina tunnen, että aaaah, nyt sielu lepää, tänne ei enää arki yllä. Se on  ylväiden tammien reunustama pätkä, toisella puolella aukeaa meri, toisella kauniisti ylläpidetty karjatila.

Ratin takaa läpi tammikujaa

Ratin takaa läpi tammikujaa

Eilisen vain luin ja nukuin. Tänään aamulla oli ihana herätä lintujen lauluun, kuumaan auringonvaloon ja totaaliseen luonnonrauhaan. Kun mökkipaikkamme Bromarvin kesätori avataan, tietää, että on oikeasti kesä. Sieltä tarttui matkaan tänään kultaa: paikallisia uusia perunoita!

Uudet perunat

Uudet perunat

Luottokalastajalta savustettua lohta ja silakoita, viljelijältä siemenperunat, yrtit ja kukantaimet. Jopa ekat kotimaiset mansikat!

 

Torituliaiset, huiskuhäntä tarkistaa

Torituliaiset, huiskuhäntä tarkistaa. Löytyi kiva roska-ämpäri ruokapöytään. Nimimerkillä heikkona emaliastioihin…

Torireissun päälle maistui myöhäinen aamiainen.

Ruisleipä avocadolla ja kalkkunalla, paistettu muna ja herneenersoja sekä retiisiä

Ruisleipä avocadolla ja kalkkunalla, paistettu muna ja herneenersoja sekä retiisiä

Mökkimme maasto on karua – kalliota ja varsin kuivaa kanervikko-kangasta. Siksi on hyöty-kasvimaa rakennettu laatikoihin. Pohjana styrox-laatikot, silloin voi kylvää siemenet jo varhain. Lämpö pysyy paremmin. Tänään istutin anopin kylvemien salaattien viereen yrttejä.

Yrttimaa eli laatikko

Yrttimaa eli laatikko

 

Minttu, rosmariini ja muut

Minttu, rosmariini ja muut

Päätin myös tehdä testin kori-perunamaasta. Tästä se tekeytyy huomenna. Mullat ja siemenperunat kassiin ja odottelemaan itämistä.

Tuleva perunamaa

Tuleva perunamaa

Demi nuuhki innokkaasti yrttejä, tällä kertaa vuorossa laventeli.

Demi tarkkana

Demi tarkkana

Eilen katosin syviin vesiin. Aloitin nimittäin Anna-Leena Härkösen uusimman kirjan, Valomerkki. Dialogi on taas järisyttävän napakkaa, yllättävää ja osuvaa. Vaikka päähenkilö on masentunut ja hokee haluavansa kuolla, yrittää houkutella ystäviään siinä avustamaan, on kirjan vire silti koukuttava ja naurunpurskahduksilta en voinut välttyä. Ja seuraavassa hetkessä teksti on taas viiltävää, välillä myös jopa pahansuovan ilkeää. Mutta osumatarkkuus on taattu. Tänään ahmin kirjan loppuun. Saa nähdä miten päähenkilön käy… Ei hän ehkä edes halua kuolla, ei vaan jaksa elää… ei ihan kepeää kesälukemista, mutta mieluummin vahva lukuelämys, joka jättää miettimään ja peilaamaan omia arvoja kuin yhdentekevä hömpötys, josta ei ensi viikolla muista mitään. Toki sellaisellekin lukemiselle on paikkansa, nimenomaan kesälukemisena.

Valomerkki-kirja haastaa totutut normit

Valomerkki-kirja haastaa totutut normit

Kannoin mökille myös ensimmäisen aallon kesälukemista. Näistä se alkaa. Muttei näihin jää. Kirjailijat ja kirjakaupat kiittävät vimmaista kirjojen ostajaa…

Kirjoja

Kirjoja

Istutushommien ja petivaatteiden tuuletuksen jälkeen oli palkinnon aika. Uudet perunat, savukalat ja salaatti. Melkein itketti, niin herkkua ja suussa sulavaa oli ekat pikku-potut!

Uudet perunat, voi, suola ja tilli. Ei ole olemassa parempaa!

Uudet perunat, voi, suola ja tilli. Ei ole olemassa parempaa!

 

Tomaatti-sipuli, avocadosalaatti, avomaankurkut ja savukalat

Tomaatti-sipuli, avocadosalaatti, avomaankurkut ja savukalat

Nyt ollaan ytimessä! Kesä, luonto, luonnonantimet ja kirjat! Elämäni manssikkapaikka!

Mökillä

Mökillä

Kaunista kesäistä viikonloppua kaikille!

 • Raakel
 • P.S. Anna-Leena Härkönen vieraana ensi perjantaina 16.6. Hyvää elämää- ohjelmassa, MTV klo 9.10
Kommentit
 1. 1

  Minna sanoo

  Hei Raakel, muistan ed. postauksistasi kuvia kesäparatiisinne ympäristöstä. Aivan mielettömän ihana minusta, joka rakastan kallioita. Olet kyllä onnenpekka, kun saat sellaisessa ympäristössä viettää kesää!
  Mitä muuten teet kirjoille, jotka olet jo lukenut? Niitähän taitaa tulla yksistään suven aikana jo kymmeniä. Itse olen huomannut kirjat vähän ”ongelmajätteeksi”; kukaan ei osta eikä kirpparit ota vastaan.
  Jos joskus haluat kertoa, olisi kiva kuulla myös, mitä lapsenlapsellesi ja yhteisiin hetkiinne kuuluu.
  Aurinkoista kesää!

  • 1.1

   Raakel Lignell sanoo

   Minna, kiitos viestistäsi! Olen kiitollinen kesäkodistamme, se on ollut olennainen tekijö perheemme liimana!
   Kirja-”jäte”…sama ongelma…kukaan ei niitä oikein huoli…pari kertaa olen vienyt hoitokoteihin ja lahjoittanut kesäpaikan torille. Mutta sääliksi käy jölkipolvia, jotka joutuvat kirjoista jotenkin eroon pääsemään…jospa lukisivat edes osan…
   Ihanaa kesää ja kivoja lukuhetkiä❤️
   T. Raakel

 2. 2

  Marikki sanoo

  Kaihoten ja vähän kyllä kateellisena luen sinun ja muiden mökkijuttuja, kun itsellä ei sellaista ole enkä varmaan omaa mökkiä tule koskaan saamaan. Toki vuokraan mökkejä lomilla, mutta niitä onkin vaikeampi saada extempore viikonloppuna tai juuri niinä ihanina kesäpäivinä. Ollaan useamman kerran vuokrattu mökki heinäkuussa, mutta ilmat vain ei ole suosineet.

  • 2.1

   Raakel Lignell sanoo

   Marikki, toivottavasti löydätte kivan paikan ja saatte nauttia Suomen suvesta ❤️ Aurinkoista viikonloppua!
   T. Raakel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *