Minä poljen, minä ohjaan

Kaupallinen yhteistyö: Liikenneturva

Kaupallinen yhteistyö Liikenneturva

Olen arka pyörän selässä, johtuen teini-iän onnettomuudesta. Dynamo valui pinnojen väliin ja alamäessä, reippaassa vauhdissa lensin yli tangon. Kyynärpää murskana, poski hipoen  kuumaa asfalttia. Se oli aikaa ennen kypäriä. Ei sitä silloin osannut edes säikähtää, miten huonosti olisi voinut käydä. Riitti hätä, että oliko viulistin ura nyt tässä…tuleeko kyynärpäästä enää kalua. Tulihan siitä. Ja pyörän selkäänkin hyppäsin takaisin. Mutta alamäki-kammo jäi. Edelleen jarrutan loivassakin alamäessä rystyset valkeina ja kroppa jännitettynä säikeiksi. Jyrkän alamäen talutan. Tästä on perhepiirissä vitsiä väännetty kyllästymiseen asti.

Fillari-kypärärivistö oli kunnioitettava lasten ollessa lapsia. Oli useaa kokoa ja väriä. Malleja ei silloin vielä suuremmin päässyt varioimaan. Sämpylä oli päässä isoilla ja pienillä.

Kävin päivittämässä oman kypärä-stailini alkuviikosta. Hämmentyneenä pyörin eri mallien ja kuosien viidakossa. Päädyin versioon, joka tuntui mukavimmalta, jonka pystyi unohtamaan päähänsä laitettuaan.

Fillarikypärä

Fillarikypärä

 

Seuraava pähkinä: mites hiukset pitäis olla, ettei ne paina päätä kypärän sisällä eikä takkuunnu tuulessa hulmutessa liiaksi? Ponnari alas niskaan. Helpoin, nopein ja varmin.

niskaponnari

Niskaponnari

Ponnarin kanssa ei sitäpaitsi litistyminenkään niin haittaa. Sen voi aina avata ja sutaista takaisin kiinni muutamassa sekunnissa.

Pää turvassa

Pää turvassa

Asumme maalla Sipoossa, Keravan kupeessa. Täällä on aremmankin leppoisaa hypätä fillarin päälle ja lähteä ajelulle kauniiseen kevätiltaan. Armas puoliso oli alkuun laittanut fillarin kuntoon. Paitsi, että oli ihan vääränlainen fillari. Meikäläiselle kelpaa vain mummo-malli, ei mitään vauhtihirmuja. Siispä vanha palvelija ladon ylisiltä alle pölyineen päivineen.

kevään eka fillarointi

Kevään eka fillarointi

Liikenne on rauhallista, pyörätiet kunnossa Keravan puolella. Sopii meikäläiselle! Maisemapyöräily, me like!

Ajelulla

Ajelulla

Pakollinen pysähdys heppatallilla

Pakollinen pysähdys heppatallilla

Itsepäisyys pyörän valinnassa kostautui, takakumi tyhjeni kesken huviajelun. Nöyränä tyttönä talutin pyörän kotiin. Silti hymyssä suin ja pystypäin. Ja kypärä ojennuksessa. Seuraavalla kerralla pidempi lenkki. Ehkä Nikkilään jätskikiskalle. Tai Tuusulanjärven ympäri. Vastaantulijoille ja ohi kiitäville hymyillen.

Käykääpä osallistumassa Liikenneturvan kilpailuun, voit voittaa kypärän itsellesi ja ystävällesi.  Tässä linkki:

http://www.liikenneturva.fi/fi/päätäkäyttää

 

  • Raakel

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *