Mökin kirkastama ja suodatinkahvi-kikka

Yksi vuoden ihanimpia hetkiä on se kevätpäivä, kun ekaa kertaa pääsee mökille. Paljon hommaa talven saattamisessa ulos mökin sisältä ja pihapiirin putsaamisessa talven jäljiltä lehdistä ja neulasista. Mutta hymyssä suin sitä ripustaa petivaatteet aurinkoon narulle keräämään auringon lämmön ja kevään ilman raikkauden, heiluu haravan ja oksasahan kanssa ja nauttii työn näkyvistä tuloksista.

Auringon ja mökkielämän lellimät

Auringon ja mökkielämän lellimät

Ja eka saunonta! Sinne jää arjen huolet ja talven taakat.

Mökkisaunan IKI-kiuas, ihanat löylyt ja kaunis katsella

Mökkisaunan IKI-kiuas lämpenee, ihanat löylyt ja kaunis katsella

 

Ranta, meri ja ulappa ovat muodostuneet omaksi lempi-maisemakseni. Sinne pakenen sysipimeinä talvi-iltoinakin usein ajatuksissani. Ulappaa katsoessa sujahtaa asiat oikeisiin mittakaavoihinsa, luonnon ylivoima ja elämän kiertokulku konkretisoituvat.

Rakas sielunmaisema tarjoili parastaan

Rakas sielunmaisema tarjoili parastaan

 

Jokainen askel lähemmäs rantaviivaa on kevyempi

Jokainen askel lähemmäs rantaviivaa on kevyempi

Mökillä ehtii myös nauttia rauhallisista aamiaisista linnun laulun säestyksellä.

Aamiainen hitaasti nauttien

Aamiainen hitaasti nauttien

Anoppi kertoi loistavan kikan, jolla parantaa suodatinkahvin makua merkittävästi: kastele suodatinpaperi ennen kahvipurujen laittamista! Kahvi on paljon pehmeämmän ja täyteläisemmän makuista. Kokeileppa!

Oli myös yksi iso ilonaihe, jonka huomasin. Tajusin olevani todella paljon paremmassa kunnossa, kuin mökiltä lähtiessä viime kesänä. Täsmä-treeni on siis kannattanut! Arjen liikkumista ja toimintakykyä halusin parantaa ja juuri niin on tapahtunut! Jaksoin duunata, nostella, kantaa ja loikkia kallioilla ilman kipua ja epävarmuutta askelissa. Kiitollinen mieli! Pohdinkin myös kivun psykologista puolta. Onko niin, että kivusta täytyy myös haluta ja uskaltaa päästää irti? Tai ehkä pikemminkin on uskallettava luopua asioista, tekemisistä tai asenteista, jotka pitävät yllä kipua. Mökillä kaiken jotenkin näkee ja kokee kirkkaammin. Sitä kirkkautta nyt pyrin jatkamaan arjessakin. Juuri nyt nautin todella tiukan toiminnallisen treenin jälkimainigeista. Ajatella, että saan ja pystyn jo sellaista tekemään. Itsekseni en olisi moisia tehoja irti saanut. Viivi-fyssari piiskasi loppuun saakka ja löytyihän mammasta kiukkuvaihde, jolla tehtiin loppuun asti. Ja pitkästä aikaa tuli se huumaavin fiilis – kun luulee, ettei millään enää jaksa ja yhtäkkiä kulkeekin kehossa kylmät väreet ja jaksaakin vaikka mitä.

Heipparallaa kevät-väsyt ja kivut, tervetuloa aurinko, mökkikausi ja voimakkaat askeleet! Ja pehmeän makuiset aamukahvit.

 • Raakel

 

Kommentit
 1. 1

  katariina sanoo

  Hei Rakel, en ole ikinä julkisesti kommentoinut , mutta sanon että olet huomattavasti kauniimpi, oman itsesi näköinen nykyään, sellainen kuin sinun on tarkoitettukin olla. Olet rohkea kun julkisesti laihdutit, hieno tulos kyllä, mutta en usko että se oli sinua itseäsi, tarkoitan että on olemassa meitä naisia joiden ei ole tarkoituskaan olla aikuisina mallin mitoissa. Ihmisillä on kumma harhakuva että jos on pyöreä olisi sairas, ei se (aina) niin mene, itse olen ylipainoinen kyllä, mutta mallia ”fat but fit”, sauvakävelen ja joogaan, mutten aio luopua elämän nautinnoista, rakastan kokkaamista ja leipomista, niin kotoilua kuin kuntoilua, ja inhoan tätä nykyistä ulkonäkökeskeistä elämää missä tuijotellaan peilikuvaa itseään kuvaten , miksi, ketä varten höh, ja vielä aikuiset ihmiset.. Elän, olen, iloitsen, olen onnellinen ja kiitollinen, meillä on vain yksi elämä, aion nauttia siitä täysin rinnoin yhdessä mieheni kanssa, vapaana suorittamisesta mitään tai ketään varten. Älä välitä ihmisten ala-arvoisista kommenteista, räksyttäjiä ja kateellisia aina riittää. Onnellisuus lähtee itsestä, sydämestä ja sen sivistyksestä, ei ulkoisesta habituksesta. Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi!

  • 1.1

   Pulmu sanoo

   Jos asia olisi kuten sanot, miksi vasta tämä aika on tuonut näin järjettömän ylipainoiset suomalaiset? Olimme hyvin hoikkia koko 1900-luvun (katso mitä tahansa kuvia historiasta tai ohjelmia/uutiskuvaa viimeisiltä kymmeniltä) ja vasta 2000-luvulla läskistyneet holtittomasti. Pahin siis ei edes välttämättä vieläkään oo nähtävillä, l. kuinka paljon ylipainosta johtuvia sairauksia joudumme kustantamaan. Yksinkertaisesti EI OLE terveellistä ylipainoa olemassakaan, sellaista puppua on turha horista. Terv. Itsekin viitisen kiloa ylipainoinen 178cm/69kg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *