Osaanko rakastaa kehoani?

Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet! Ole lempeä ja ymmärtäväinen, puhu itsellesi kauniisti ja kannustavasti. Kunnioita, helli ja rakasta kehoasi. Nämä toivelistalla varmaankin kaikilla. Viisaita ajatuksia ja ohjeita. Mutta koko elämän kestävä opettelu niiden äärellä on tosiasia.

Huomaan ottavani uutta kurssia kehonkuvani kanssa. Millainen olisi unelma-kroppa? En puhu peilikuvasta, vaan sisältäpäin tulevasta olosta, tunteesta, hallinnasta. Haaveilen kroppani olevan toimintakykyinen ja kivuton! Vetreä ja tasapainoinen. Uneksin liikkeen helppoudesta. Sopiva ketteryys ja riittävä voima myös toivelistalla. En pyydä enää kovaa vauhtia, rääkki-treeniä, rajojen ylitystä. Pyydän arjessa jaksavaa, aikuisen naisen toiveitani palvelevaa kehoa.

Jumppavalintojen edessä

Jumppavalintojen edessä

Toivotaantoivotaan-lista ei toteudu itsestään. Remppojeni takia keskityn edelleen kuntouttamaan epätasapainossa olevaa kroppaa. Olen myös valinnut syksyyni paljon kehonhuoltoa,  lisäksi tanssilliset tunnit voitelevat koko naiseutta. Taitava luotto-fyssari on taivaanlahja. Jatkan ulkoilua myös syksyn hämärtyessä. Ja se ehkä tärkein: lupaan itselleni nukkua ainakin 8 h yössä! Ilman riittävää lepoa on hyvät yritykset liikunnan ja ravinnonkin suhteen turhaa.

Uni korjaa ja rakentaa. Myös aivosoluja!

Uni korjaa ja rakentaa. Myös aivosoluja!

Ja sitten se varsinainen läksy: Puhun itselleni kauniisti. En soimaa, vähättele tai ruoski. Ja kun saan itseni moisesta kiinni, vaihdan kasettia.

Tämä oma rakas keho muistaa ja tietää kaiken kokemansa, nyt on aika kuunnella ja kuulla sen viisautta ja tarpeita. Tahdonvoima on hieno ja hyvä asia, mukavuusalueen ylitys tuo välillä järisiyttäviä asioita elämään, mutta olisiko nyt myös aika helliä puoli vuosisataa  palvellutta kehoa. Kipua kunnioittaen, minuutta suojellen ja maanitellen kroppa omaan, parhaaseen mahdolliseen vitaalisuuteensa.

Tällä viikolla olen ehtinyt zumbailun lisäksi muutaman kerran lihaskalvojen toimintaa elvyttävälle FasciaMethod-tunnille. Autuaallista, mutta myös haastavaa. Kehon jumit ja epätasapaino rävähti naamalle aika perusteellisesti. Tänään kolmannen kerran jälkeen alkoi kroppa taas hyväksyä liikeratoja ja luopua jännitteistä. Lievän maitohappoilun ja kolotusten päälle paljon vettä, pientä hierontaa pallolla sekä magnesium-salvaa. Sain Relaxant-Magnesium-tuotteen juuri testattavakseni. Magnesiumin lisäksi se sisältää kansanparannuksesta tuttuja yrttejä sekä turvetta.

Vettä, hierontaa palloilla ja magnesiumsalvaa

Vettä, hierontaa palloilla ja magnesiumsalvaa

Muistakaa, että oikeanlainen liike on paras lääke. Lähes kaikkeen.

Pitäkää hyvänä, rakastakaa ja palvelkaa – myös itseänne!

  • Raakel
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *