Suomi-neito juhlii

Kaupallinen yhteistyö: Lumene

Kaupallinen yhteistyö: Lumene, Lähde

Suomi-neito

Suomen henkilöitymä on Suomi-neito. Monen muunkin valtion suojelijana ja symbolina on viehkeä naishahmo, jo antiikin ajoilta lähtien. Oman neitomme löydämme 1800-luvun loputa saakka kuvanveisto-ja kuvataiteesta. Ehkä voimakkaimmin Suomi-neito ilmenee maamme rajoissa, karttaviiva on meillä kaikilla piirtona sielussa.

 

Walter Runeberg, Johan Ludvig Runebergin muistomerkki, 1885, yksityiskohta veistosjalustan hahmo Suomi-neito, 1883.

Walter Runeberg, Johan Ludvig Runebergin muistomerkki, 1885, yksityiskohta veistosjalustan hahmo Suomi-neito

Walter Runebergin Aleksanteri IIn patsaan 1894 veistosjalustan Lex hahmo

Walter Runebergin Aleksanteri IIn patsaan 1894 veistosjalustan Lex hahmo

Me, tämän päivän suomineidot – ikään, siviilisäätyyn tai rotuun katsomatta, juhlimme yhdessä Suomi100 vuotta. Olemme varsin juurtuneita luontoomme sekä vuodenaikojen kiertoon. Puhdas vesi on meille etuoikeus, ehkä turhankin itsestäänselvyys. Mutta joka tapauksessa olemisemme kulmakivi.

Mitä ajattelen kauneudesta vuonna 2017? Kauneus on aitoutta, ominaislaadun löytämistä ja kunnioittamista, rohkeutta olla juuri niin kaunis ja ainutlaatuinen kuin on. Tallata omia polkuja rohkeasti, vaikka välillä pelottaa. Oma kauneuskäsitykseni siirtyy vuosi vuodelta luonnollisempaan, persoonallisempaan suuntaan. Ja elämän jälkien arvostamiseen. Elämän kuuluukin näkyä, mutta itsestä kannattaa pitää parasta mahdollista huolta. Sisältä ja päältä. Sielusta ja ruumiista.

Vesi, elämän eliksiiri

Vesi, elämän eliksiiri, kuva Jounu Haralan ottamasta kuvasta

 

Yhdessä

Suomi100-juhlavuoden teemana on YHDESSÄ. Yhdessä olemme lähteneet juhlistamaan ja kunnioittamaan itsenäisyytemme merkkivuotta erilaisin tapahtumin ja kampanjoin.

Näin myös suomalaisten naisten kauneutta ylistävä ja edesauttava Lumene, joka on ylpeä suomalaisista juuristaan ja on lähtenyt mukaan Suomi100-juhlavuosi-tuotteilla ja lähti mukaan Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaan lanseeramalla kokonaisen Klassikko-ihonhoitosarjan juhlavuoden kunniaksi.

Alkuvuodesta lanseerattu Klassikko-sarja täydentyi loppuvuonna vielä LÄHDE-tuotelinjaan lanseeratulla juhlavuoden tuotteella

 

Suomalaista kulttuuria ja taiteita arvostaen Lumene suunnitteli Lähde-matkakokopakkauksen yhdessä suomalaisen kuvittaja Anna Emilian kanssa. Kuvituksessa näkyy suomalaisen luonnon ja puhtauden voima.

Lähde rasia

Lähde rasia

Lähde-sarja keskittyy kosteutukseen. Se on myös itselleni ihonhoidon kulmakivi, puhdistuksen rinnalla.

Vesi on aina hyvinvoivan ihon edellytys. Puhdas pohjoinen lähdevesi yhdistettynä kosteuttavaan, mineraalipitoiseen koivun mahlaan on tämän sarjan ydin.

Lähde matkakokotuotteet, kasvovesi, 24h kosteutusvoide, yövoide sekä silmänympärysgeeli

Lähde matkakokotuotteet, kasvovesi, 24h kosteutusvoide, yövoide sekä silmänympärysgeeli

Lähde-matkakokopakkaus mahdollistaa ihonhoito-rutiinien ylläpidon myös reissussa. Tämä syksy on vienyt minua ympäri kotimaata erilaisille esiintymis-ja luentokeikoille.

Muotinäytöksessä, Kappahl Exclent

Muotinäytöksessä, Kappahl Exclent

Usein ehdin illaksi kotiin, välillä on reissussa on myös yövyttävä. Kiitollisena pakkaan tuolloin matkakokoiset tuotteet kapsäkkiin ja puhdistan, kosteutan ihoni ja täsmähoidan silmänympärys-seudun Lähde-tuotteilla.

Vuodenaikojen vaihtelu ja erityisesti syystalven lämpötilan heittelyt pakkasesta plussalle kuormittavat selkeästi ihoa. Samoin lentokone-ilma. Koen erityistä tarvetta kosteutukselle.

Lunta ja pakkasta

Lunta ja pakkasta

Kotioloissa hoidan kasvoni päivittäin myös tehokosteuttavalla Lähde-seerumilla, joka sisältää puhdasta pohjoista lähdevettä, kosteuttavaa koivun mahlaa, kosteutta sitovaa pohjoista levää sekä tehokasta hyaluronihappoa. Seerumin jäljiltä on iho ihanan kimmoisen, raikkaan ja elinvoimaisen tuntuinen. Pipettipullo on myös kiitollinen käyttää. Myös pullon huurrettu, sininen lasi hivelee silmää.

Lähde seerumi

Lähde seerumi

 

Mitä itsenäisyys merkitsee?

Luonnon voima ja villiys antaa perspektiiviä elämään ja sen kiertokulkuun. Sama funktio on myös kulttuurilla. Minulle itsenäisyys merkitsee erityisesti kulttuuria. Mistä itsenäisyytensä sataa vuotta juhliva kotimaamme olisikaan taistellut, ellei juuri kulttuurinsa puolesta? Mikä erottaa meidät muista? Mitä vaalimme?

Luonto, sen puhtaus ja koskemattomuus merkitsevät minulle vuosi vuodelta enemmän. Samoin vaalin rakkaita kulttuurijälkiä sielussa. Hiljennyn kansallisaarteiden äärellä, koen olevani osa sitä kaamoksen haikeutta, kesäisen luonnon ja valon taikavoimaa, jotka taiteilijoitamme on inspiroinut. Sieluni hyrrää Sibeliuksen mukana, viulun varressakin Sibelius tuntuu rakkaimmalta ja omimmalta. Eino Leinon säkeet istuvat mielessä syvällä.

 

Mitä on nää tuoksut mun ympärilläin?

Mitä on tämä hiljaisuus?
Mitä tietävi rauha mun sydämessäin,
tää suuri ja outo ja uus?

Minä kuulen, kuink’ kukkaset kasvavat
ja metsässä puhuvat puut.
Minä luulen, nyt kypsyvät unelmat
ja toivot ja tou’ot muut.

Kaikk’ on niin hiljaa mun ympärilläin,
kaikk’ on niin hellää ja hyvää.
Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin
ja tuoksuvat rauhaa syvää.

 

– Eino Leino

Suomen kuvataiteen kultakauden klassikoista Hugo Simbergin Haavoittunut Enkeli on koskettanut eniten.

Hugo Simberg Haavoittunut enkeli 1903

Hugo Simberg Haavoittunut enkeli 1903

 

Suomi 100-juhlavuosi on tarjonnut monenmoista tapahtumaa, myös omalla työrintamalla. Nyt vuosi huipentuu Itsenäisyyspäiväämme. Juhlin sitä perheen ja rakkaiden ystävien kanssa. Päätimme repäistä, pukeudumme iltapukuihin, juomme kuplivaa ja syömme suomalaisista raaka-aineista tehtyjä herkkuja. Sibelius raikaa, se on selvä!

Lumenen Suomi 100-kampanjatarjous

Myös Lumenen Suomi 100 -juhlavuoden kampanja huipentuu: ostaessasi 100 eurolla Lumene-tuotteita, saat 100 euron arvoisen Lumene-tuotepaketin. Kampanja voimassa 13.11.-24.12.17 valtakunnallisesti Lumene-myyntipisteissä ja jälleenmyyjien verkkokaupoissa.

 

Suomineito juhlii

Suomineito juhlii

Toivon, että tulevat vuodet ja vuosikymmenet yhdessä tekeminen ja omien juurien sekä osaamisen arvostus nousevat lentoon tämän juhlavuoden viitoittamalla tiellä. Ja että maamme puhtaus ja luonnon aarteet saavat kaunistaa tuleviakin suomineito-sukupolvia.

Onnea 100-vuotias Suomi!

  • Raakel
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *