Vikat mökit ja tv-suositus

Mökillä hauvojen ja anopin kera. Vika yöpyvä mökkeily tältä syksyltä.  Meri on peilityyni, metsä hiljainen, täynnä puolukkaa ja sieniä. Tuli takassa. Rupattelua, hiljaisuutta, lepoa. Kokkailua.

Kasvikset, värit ja wokkauksen helppous. Lehtikaali, mustakaali, valkea ja punainen paprika, sipuli, porkkana, ripaus kurkumaa.  Rinnalle anopin tuoma possun sisäfile.

Pikaruokaa

Pikaruokaa

Jälkkäri-hedelmäsalaatti valmiina. Oman pihan omppuja ja luumuja, nektariinia, banskua. Päällä luonnonjugurttia, jossa kardemummaa, kanelia ja steviaa. Pecaanipähkinät kruununa.

Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti

Kohta alkaa päivän sadon putsaus. Miten kaikki puuhat mökillä tuntuukin enemmän fengshuilta… kotona ei ole samaa sielunrauhaa ja läsnäoloa. Miksei muka? Sitä alankin nyt kotona harjoittelemaan.

Metsän aarteita

Metsän aarteita

Luen paljon, joka ilta. Mökillä myös päivisin. Nyt menossa iki-suosikkini John Irvingin viimeisin, Ihmeiden tie. Olen kirjailija-uskollinen tapaus. Jos tykkään lukemastani, luen yleensä kirjailijan koko tuotannon. Harvoin maltan odottaa uutuuksien pokkari-versioita. Vaikka nykyisin pidän enimmäkseen shoppailu-paastoa, kirjoihin myönnän törsääväni. Lempi-kirjailijoiden uusimmat on saatava heti. Kirjasto on huippu, mutta harvoin maltan sielläkään jonottaa haluamaani. Ylläpidän siis kirjailijoita, kustantamoja sekä kirjakauppoja. Rakastan kirjojen maailmoihin uppoamista. Ei haittaa tietty tuttuus tai toisto, jopa odotan niitä. Kunkin kirjailijan tunnistettavaa kieltä ja ääntä. Ne, jotka tuskin tulevat rakastamaan kirjan-omistus-vimmaani, ovat tulevat sukupolvet, jotka joutuvat niistä jotenkin hankkiutumaan eroon… Silti kannan tämän heikkouteni ylpeästi ja nokka pystyssä.

Ihmeiden tie

Ihmeiden tie, vahvasti ja selkeästi tekijänsä maailmaa

Illalla avasin telkkarin. Harvinaista mökillä. Paitsi EM-ja VM-futiskisat. Avasin katsoakseni Vain Elämää. Olen sarjan osalta myöhäisherännyt. En seurannut säännöllisesti ekoja tuotantokausia. Viime vuosi oli eka. Tänä vuonna on mukana itselleni kiinnostavia tyyppejä. Eka jakso täytti hyvin odotukseni. Sopivasti paljasta ja intiimiä ilman piinallista vollotusta. Tykkäsin myös keskusteluista biisien synnystä, artisti-elämän kolikon toisesta puolesta. Kiinnostavaa! Biisien uudet versiot lentävät parhaillaan uusiin sfääreihin. Niin kävi avausjaksossa useammankin kohdalla. Ja bändi on loistokas! Aion seurata!

On yksi ohjelma, johon olen ollut koukussa jo vuosikausia: Skavlan-talkshow. Norjalainen isäntä Fredrik Skavlan, vieraita maailman huipulta, imukkaita keskusteluja, rento fiilis, lopussa live-musiikki-esitys, artistit laidasta laitaan Stingistä Adeleen. Perjantaisin SVT klo 22. Suosittelen kaikille, joilla ei ole elämää suurempaa allergiaa ruotsinkieltä kohtaan.

Tämä oli tämän syksyn viimeinen mökki-ja sieni-hehkutus. Lupaan!

Kaunista syys-iltaa kaikille!

  • Raakel

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *