Vuoden saldo

Vuosi vaihtuu. Mennyt vuosi on ollut edeltäjiään vaativampi. Se jää mieleen monella tapaa synkkänä – maailman tapahtumat ja oman elämänpiirin huolet, vastoinkäymiset, kivut ja säryt. Toki on myös lukuisia kirkkauden hetkiä, rakkautta, läheisyyttä, perhe, ystävät, rakkaat koirat, mieluisa työ, monet rauhan keitaat kotona ja mökillä. Elämän arvaamattomuus ja kaiken väliaikaisuus on tehnyt itsensä varsin näkyväksi.

Kuluneen vuoden askelmerkit, mökin rannalla Veran ja Demin kanssa

Kuluneen vuoden askelmerkit, mökin rannalla Veran ja Demin kanssa

En ole tehnyt Uuden vuoden lupauksia muistaakseni koskaan. Tänä vuonna teen. Lupaan kuunnella ja kuulla itseäni, antaa aikaa läheisille, tehdä rakkauden tekoja. Myös itselle. Hyväksyä elämän rajallisuus ja iloita siksi pienistä asioista. En kaipaa ”elä kuin viimeistä päivää”-olotiloja. Kaipaan levollista ja rakastavaa sydäntä. Vaikka ympärillä kuohuisi. Lapsuuteni hengellinen laulu sanoo ” Pauhatkoonpa elon meri, purtein kestää sen”. Pois liika huolehtiminen ja pelko. Tilalle pyydän viisautta, rohkeutta ja kiitollisuutta. Viisautta nähdä olennainen, rohkeutta kulkea omaa polkua, kiitollisuutta kaikesta, mitä elämän oppikoulu eteen kantaa.

Tämän vuoden Joulupyhät sujahti vähän ohi kiukkuisen vatsatauti-epidemian kiroissa. Koko suku sairastui. Mutta yhdessä saimme silti olla. Nyt, kodin tyhjennyttyä ja nuorison ollessa juhlistamassa alkavaa vuotta, ollaan puolison kanssa kotona kaksin. Ei raketteja eikä muutakaan rekvisiittaa. Pyjamat, toisemme, Crown-tv-sarja ja kodin autuas rauha ja hiljaisuus. Hyvästellään tämä vuosi, jolla ollut paljon opetettavaa ja otetaan vastaan tuleva. Luottavaisin ja kiitollisin mielin.

Kiitos kuluneesta vuodesta rakkaat blogini lukijat, parasta mahdollista tulevaa vuotta 2017! Olkoon se rakkaudesta rikas!

  • Raakel
Kommentit
  1. 1

    Marzu sanoo

    Kiitos Raakel tästä elämänmakuisesta, pohdiskelevasta blogistasi. Hyvää ja onnellista vuotta 2017 sinulle ja läheisillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *