Yksin kotona

Reilun kuukauden jälkeen on vänkä fiilis ajaa kotipihaan. Puutarha pursuaa kaikkea ihanaa, kuopus on hoitanut ruohonajot ja kukkaruukut mallikkaasti. Jopa siivonnut sisällä. Alku varsin plussa-merkkinen. Yhtäkkiä en vaan tiedä, että mitä tekis, miten olis. Kävin pötköttämässä omassa sängyssä muutaman minuutin. Maadutin. Sitten pihalle. Ja siis mikä marja-paljous tulossa! Vuosikymmenen sato! Meillä vähän turhankin paljon marjapensaita – eriväriset herukat, karviaiset, tyrnit, omppu-ja luumupuut. Millähän hermoilla kaikki poimitaan…taitaa tänäkin vuonna mennä poiminta-pokaalit mummille ja fammolle. Mutta talteen otetaan aarteet. Olen nääs enemmän kuin perso marjojen perään.

Mustaherukat

Mustaherukat

Punaherukat

Punaherukat

Oma lempparini-viherherukat

Oma lempparini-viherherukat

Osa pensaista

Osa pensaista

Omppujakin tulossa poikkeuksellisen paljon

Omppujakin tulossa poikkeuksellisen paljon

Niin se vaan on Luonto tehnyt taikojaan omia aikojaan. Meikäläinen kellinyt mökki-elämän lumoissa ja täällä kotona kypsyy aarteet ilman ainuttakaan ajatusta.  Kallion ja hiekan jälkeen tuntuu myös pehmeä nurmikko ihanalta paljaaseen jalkaan. Ja naapurien tarjoamat iltapäivä-kahvit ja rupattelu piristi kummasti.

Nurmikko-terapiaa

Nurmikko-terapiaa

Puoliso lipesi biljardin pariin. Nyt siis yksin kotona. Hiljaista, muttei silti samalla tavalla hiljaista kuin mökillä. Ja nyt pitäisi alkaa kasailemaan itseään sivistyksen pariin. Jos vaikka peiliin vilkaisisi jossain kohtaa. Onkohan ripsiväri kuivahtanut…ehkä joutuu hankkimaan uuden. Että näin syvällisellä tasolla on aivotoiminta tällä haavaa…

Lomanaama-selfie. Meikistä ei olla kuultukaan kuukauteen!

Lomanaama-selfie. Meikistä ei olla kuultukaan kuukauteen!

Vielä en keräile loman lopetus-angsteja. Nyt vähän töitä, Oopperajuhlia ja ystäviä. Sitten vielä pääsen mökin turvasatamaan hautomaan omaa sisintä, jotta on sitten mistä ammentaa kun elokuu saa. Mutta mökkihöperön pitää oikein opetella taas tämä kotona oleminen. Jos vaikka pyykkikoneen käynnistäisi.

Suomen suvi, säilötään jokainen hetki muistiin!

  • Raakel
Kommentit
  1. 1

    Pia sanoo

    Ihana Raakel! Hätäkös tässä, välillä vähän töitä ja sitten taas lomaa..

    Edelliseen postaukseesi viitaten odotan kovasti, mitä tykkäsit Savonlinnassa näkemästäsi – tai oikeastaan kuulemastasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *