Yöllinen sensaatio – katkeamaton uni korvatulpilla

Olen nukkunut kevyesti ja pätkäunta niin kauan kuin muistan. Pikkulapsivuosista jäi jotenkin päälle tapa, että jokaiseen rapsahdukseenkin herää. Pari viime vuotta on kuvaan astunut uusi haaste – miehen kuorsaus. Siis ei puhuta rapsahduksesta vaan ikkunoita tärisyttävästä jyrinästä, joka ei lopu vaikka tuupin, nipistelen, pyydän kääntymään kyljelleen, karjaisen, että lopeta. Mies vaan tyytyväisenä maiskauttaa suutaan, kääntää kylkeä ja pohjavesiä liikuttava jytinä jatkuu. Herään tähän kymmeniä kertoja yössä. Ja suden hetkinä voisin kuristaa ihmisen, jota rakastan hulluna. Aamuisin hän herää energisenä ja toiminta-iskussa, meikäläinen on vielä yöllisen ”piinan” moodissa. Tosin huumori ja kahvi pelastaa kuorsauksen yölliset jäljet muutamassa minuutissa. Kahvi nimittäin on aina jo valmiina kun kömmin ylös sängystä. Se on yksi mieheni lukuisista upeista puolista.

Huomenta! Vera-hauvan viekusta on ihana herätä

Huomenta!Vera-hauvan viekusta on ihana herätä rauhassa

Ystävä sanoi jo kuukausia sitten, että osta korvatulpat. En saanut ostettua. Korvatulpat on aina tuntuneet jotenkin liian kovilta, painetta aiheuttavilta ja käytön jälkeen on migreeni taattu. Siis en ole koskaan öisin kokeillutkaan, joskus stadionkonserteissa yrittänyt suojata jäljellä olevaa kuuloa.

Loman alettua ja mökille päästyä meni kuitenkin lopullisesti kuppi nurin. Vitsit oli vähissä parin valvotun yön jäljiltä. Pyysin/komensin miehen hakemaan kauppareissulla myös korvatulpat. Tuli sellaiset perus-keltaiset, jotka saa apteekista. En ehtinyt edes testaamaan, kun jälleen kerran viisaampi jälkipolvi saapui paikalle tuliaisina kunnolliset, ergonomiset ja pehmeät korvatulpat. Ostettu musakaupasta kuulemma. Ja niitä saisi sitten jatkossa tarpeen mukaan myös tujummin vaimentavina.

Korvatulppa-tuliainen

Korvatulppa-tuliainen

Pikku-kuusilta näyttävät tulpat siis korviin ja pehkuihin. En odottanut oikeastaan kummemmin hyötyjä. Mutta mikä sensaatiomainen kokemus – heräsin samasta asennosta kuin nukahtaessa. Olin nukkunut katkeamattomat unet. Ja tätä on nyt jatkunut jo kolme yötä.

Korvatulpat kädessä

Korvatulpat kädessä

Elämäni saattaa mullistua, oikeasti. Kaikki tutkimukset painottavat riittävän ja hyvälaatuisen unen merkitystä hyvinvoinnillemme.

Onhan sikeällä unellakin pieni haittapuoli: kun on samassa asennossa pojottanut menemään unta 8 tuntia, on kroppa herätessä niin kankea, että menee extra-minuutteja sen herättelyyn, venyttelyyn ja oikomiseen. Mutta tämän hinnan maksan enemmän kuin mieluusti. Ei näillä vuosirenkailla aamuketteryyttä ole havaittavissa muutenkaan, muutama minuutti sinne tänne.

Viattoman näköiset pienet silikoni-tötsät osoittautuivatkin pieneksi sensaatioksi. Elämä on ihmeitä täynnä!

 • Raakel

P.S. Ne keltaiset korvatulpat tulivat jo käyttöön metsurin hommissa! Siitä lisää tuonnempana. Olen nimittäin löytänyt uuden intohimon.

Kommentit
 1. 1

  Mervi sanoo

  Kiitos vinkistä! Tilaus tulpista lähti eteenpäin, odotan
  yhtä onnellista ratkaisua öiden suhteen ja myös
  jatkossa kahvikuppia aamuisin, sama meillä
  tapahtunut tähän aamuun asti

  Terveisiä kotiin ja mukavaa kesän jatkoa!

  • 1.1

   Sirpa sanoo

   Uskomaton kirjoitus, ihan prikuulleen omasta elämästäni, sillä poikkeuksella, että olen ryhtynyt käyttämään tulppia samaisen syyn vuoksi jo pari vuotta sitten.

   Viime vuonna koin kauhun hetkiä, kun olimme matkustelemassa Espanjassa. Saavuimme Bilbaoon ja huomasin jättäneeni korvatulpat edelliseen hotelliin, Barceloonaan. Onneksi olimme lähdössä syömään ja vaadin päästä apteekkiin ostamaan uudet tulpat. Näin loppuloma tuli pelastetuksi. Aina en tarvitse tulppia, mutta ne pitää olla saatavilla, jos häiritseviä ääniä on ympäristössä. Hyvät yöunet elinehto!

   Levollisia unia ja rentoa kesää!

   • 1.1.1

    raakellignell sanoo

    Ihania unia ja iloa sinne myös! Juuri näin se on, ei aina ole edes tarvetta, mutta henkisenä tukena ne on oltava saatavilla aina!

 2. 2

  Pirjo sanoo

  Vuosi sitten Italiassa kävi näin, mies kuorsasi, no aina hän on kuorsannut ja minä kärsinyt, mutta lomalla kun oltiin 19v. poika samassa huoneessa meidän kanssa, eikä paljoa isälleen hävinnyt kuorsauksessa! Aamulla poika ilmoitti, että pitää saada korvatulpat, koska hän ei ole ollenkaan(?!) nukkunut isän kuorsauksen takia. Vähänkö mua nauratti! Silloin ostin elämäni ensimmäiset korvatulpat, ja voi ihme, minä nukuin loman kaikki yöt minkään häiritsemättä. Siitä asti olen tulppia käyttänyt joka ikinen yö, unenlaatu on parantunut kybällä.Aikaisemmin luulin, että jos mulla on tulpat korvissa, en herää aamulla kellon soittoon, oli ihana huomata, että kyllä sen kuitenkin kuulee ja muutenkin sitä herää useimmiten ennen sitä soittoa. Hyvää kesää ja makoisia unia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *