Tuomas Enbuske: Maailman tärkeimmät asiat

Tamperelainen-lehti on käsitellyt viime aikoina uutta äitiyslakiehdotusta. Laki turvaisi naisparin lapselle kaksi vanhempaa syntymästä lähtien, ilman adoptioprosessien nöyryyttävyyttä. Tamperelainen oli haastatellut kannattajaa, demareiden Sanna Marinia sekä vastustajaa, kristillisten Sari Tanusta. Hyvä niin. Demokratia on eri ideoiden kamppailua, ja minusta kaikki ajatukset, hölmötkin, saa esittää julkisesti.

Tuomas Enbuske
Tuomas Enbuske

Sen jälkeen muilla on oikeus murskata ne. Monesti debiilien ajatusten esittäjät sekoittavat faktapohjaisen kritiikin siihen, etteivät he muka olisi saaneet saaneet sanoa ajatuksiaan laisinkaan.
Mutta voi nääsnääsnääs. Mitä tekee Tamperelainen? Sanna Marinin täysin asiallisen haastattelun viereen on ympätty päätoimittaja Karri Kannalan ylimielinen kolumni. Siinä Kannala kertoo, kuinka keskustelu aiheesta on turhaa, ja nyt pitäisi keskittyä tärkeämpiin asioihin eikä ”vouhkata marginaaliryhmää koskevasta asiasta”.

Päätoimittajalla on täysi oikeus kommenttiraitaansa, mutta puretaan se osiin. Ensiksikin se, että joku asia koskee vain marginaaliryhmää, on argumenttina pöhkö. En tiedä päätoimittaja Kannalan perhetilannetta, mutta epäilen äänensävystä, ettei asia koske häntä. Jos se kuitenkin koskisi, lakimuutos ei varmaan enää tuntuisi ”vouhkaamiselta”. Vaikka huono laki koskisi vain marginaalia, niille ihmisille, joiden elämää se vaikeuttaa, uhraus on sataprosenttinen. Kannalan logiikalla oikeastaan kaikki suomalaisia koskevat asiat ovat maailman mittapuussa marginaaliasioita, sillä suomalaisia on maailman väestöstä vain 0,75 promillea. Tamperelaisia on promilleina vielä vähemmän. Homoja sentään on maailmassa kuudesta kymmeneen prosenttia. Eli suomalaisten asioista puhuminen on marginaalista vouhkaamista.
Jos äitiyslain sijaan pitäisi puhua tärkeämmistä asioista, miksi Tamperelainen on käsitellyt asiaa? Miksi se tuhlaa lukijoiden aikaa eikä puhu ”tärkeämmistä asioista”? Aina kun joku sanoo, että nyt ei puhuta tärkeistä asioista, olisi mielenkiintoista kuulla lista niistä.

Minäpä listaan nyt oikeasti tärkeät asiat.
Rikkaimmalla väestönosalla, johon suurin osa suomalaisistakin kuuluu, menee hyvin. Vaikka köyhyys on vähentynyt räjähdysmäisesti, maailmassa on vielä suuria ongelmia.
Jos ja kun siis haluamme puolustaa heikkoja, Tamperelainen-lehden pitäisi käsitellä seuraavia asioita. Geenimuunneltu ruoka on vastatuulessa Euroopassa, vaikka se on tieteellisesti todistettuna terveellistä. Ilman sitä emme voi ruokkia kaikkia maailman ihmisiä. Luomu on rikkaimman prosentin harrastus, joka on epätieteellistä ja vie kohtuuttomasti viljelyalaa. Vapaan kaupan vastustus on lisääntymässä, ja Yhdysvaltain presidentinvaaleissa pääehdokkaat flirttailevat protektionismin kanssa. Tämä on surullista, sillä molemmat tietävät, että globaali markkinatalous on se syy, miksi köyhyys on vähentynyt maailmassa. Terrorismia on Euroopassa vähemmän kuin aikaisempina vuosikymmeninä, mutta silti islamismi on uhka, ei niinkään eurooppalaisille, vaan rauhallisille muslimeille. Siksi tarvitsemme maailmaan enemmän uskonnottomuutta ja maallistumista. Toki ihmisen mieli on sellainen, että uskonnottomuus usein korvautuu uskonnon kaltaisilla rakennelmilla, kuten kommunismilla.
Tämän lisäksi meillä on suuri puute hyväksymisen ja rakastetuksi tulemisen tunteesta. Perheeseen liittyvät lait, kuten äitiyslaki, ovat loppujen lopuksi tärkeämpiä yksilölle kuin kaukana arjesta olevat kiky-sopimukset.
Mutta tietysti tärkeintä kaikesta on puutarhanhoito.

Kommentit (2)
  1. Jep, uskonnottomuus tosiaan korvautuu muilla uskonnonkaltaisilla aatteilla. Kommunismi on yksi esimerkki, mutta vielä yleisempi ja main streamia on vihreä aate ja etenkin ilmastonmuutos. Jos kriittisesti ja objektiivisesti asiaa analysoit, niin ilmastonmuutos saarnaa maailmanloppua, ekokatastrofia, joka on tulossa aivan lähivuosina meidän syntiemme ja välinpitämättömän kerskakultuksemme vuoksi. Parannuksen tehdäksemme meidän tulee, yllätys yllätys, maksaa rahaa ylikansallisille organisaatioille ja viheruskon papistolle… Jos ei uskonto tätä mekanismia käytä hyväkseen ja pistä anerahoja kalliisiin leuhkaprojekteihin (kuten pietarinkirkko), niin kyllä aina joku muu maailmanloppu keksitään ja saadaan raha liikkeelle..

  2. Protektionismi, kommunismi, ahh mitä klassista tykitystä ja tottakai gloppaali markkinatallous naiivisti viaton yksinvaltias hyvinvoinnin luonnissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *