Lapsellinen firma

Lapset joskus suuttuvat toisilleen eivätkä leiki enää keskenään. Jotkut aikuisetkin voivat suuttua vaikkapa perintöriidan seurauksena toisiinsa niin pahasti, että panevat välit kokonaan poikki. Tyhmäähän tällainen on, mutta ihmisten kesken vielä jotenkin ymmärrettävää. Mutta kun pörssinoteerattu kansainvälisesti menestyvä yritys toimii näin yksittäistä henkilöä kohtaan, loppuu ainakin minun ymmärrykseni.

Kivialan yritys irtisanoi kaksi vuotta sitten yhden työntekijänsä tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Syy tuntui sekä työntekijästä että hänen ammattiliitostaan tekaistulta, sillä yhden ainoan irtisanominen haiskahti pahasti pärstäkerroinperusteelta enemmän kuin tuotannollisilta ja taloudellisilta syiltä. Kun lisäksi työntekijän työsuoritus oli useita kuukausia ollut keskivertoa parempi, päätti liitto riitauttaa irtisanomisen. Tällöin yritys teki työntekijän kanssa sopimuksen ja asian piti olla sillä selvä.

Kaksi vuotta se olikin. Sitten samainen työntekijä aloitti ammattikurssin, jossa hänet koulutetaan hiukan toisenlaiseen kivialan ammattiin. Koulutukseen kuuluu tietenkin työharjoittelu, jonka oppilaitos totuttuun tapaan järjestää juuri samaisen yrityksen louhoksella ja tuotantotiloissa. Yrityspä ilmoittikin nyt, että kaikki muut ovat tervetulleita, mutta tämä yksi kaveri saa pysytellä portin ulkopuolella. Mitään syytä yritys ei ilmoittanut, se vain käytti isännän valtaa omalla alueellaan.

Saahan näin tehdä, ei siinä ole mitään laitonta, mutta oikein aikuisten toiminnalta se ei vaikuta. Koska saman alan yrityksiä on kaksi, on väärinkäsitysten välttämiseksi pakko kertoa myös yrityksen nimi. Se on Tulikivi.

Kommentit
 1. 1

  kätkä sanoo

  TUNNEN KYSEISEN KAVERIN JA IHMETTELEN ETTÄ EIPÄ OLE IHME JOTTA KIVI ALALLA MENEE HUONOSTI!, KUN ON VARA LEIKKIÄ JA PISTÄÄ ENNEMMIN KOKENUT POIS JA OTTAA VAIKKAPA KELTANOKKIA TILALLE:).KIVELLÄKIN ON PALJON NIITÄ JOTKA EI OSAA MUUTA KUN OLLA POMON AHTERIA LIPOMASSA:)JA SIKSI SIELÄ ONKIN NIIN VITTUMAINEN OLLA TÖISSÄ NORMAALI IHMISEN KUN ON PALJON NIITÄ JOTKA KUVITTELEE OLEVANSA PAREMPIA KUN MUUT!!

 2. 2

  hevoskuiskaaja sanoo

  Itsekkin tätä samaista menoa vierestä seuranneena tiedän tämän ”olen parempi, nuolen pomon persettä” tyylin jota osa tosiaankin käyttää… Tuossa koko saakelin hommassa normaali työmies on herrojen pelinappula isolla shakkipöydällä vai sanoisko paremminkin pieni kökkäre sikolätissä!!! jokin kokenut mies pannaan naamakertoimen takia ulos firmasta ja otetaan tilalle joku toistaitoinen torvelo jolle luonnollisesti ei tarvitse niin suurta palkkaakaan maksaa!!! onhan se firmalle ”säästöä” ja vitut!!!

  – puulämmitys kunniaan, kunhan ei lue kyltissä tulikivi –

 3. 3

  Matti Heimonen sanoo

  Vaan olipa hyvä juttu, sain lisää tietoja pohtiessani takkani toimittajaa. Onneksi en ehtinyt tilata, tuote on hyvä sen sijaan asiakkana en pidä tämäntapaisista työnantajista, niitä ja muitakin saa muualtakin!

  Kiitos asiallisesta infosta!