Paikallislehden puolueettomuus

Pohjoiskarjalaisessa Juuan kunnassa ei kannata valittaa kunnan tekemistä päätöksistä edes laillisuusperustein, ellei halua joutua puolueettoman paikallislehden Vaarojen Sanomien pilkkaamaksi. Tänään pääkirjoituksessa ivattiin sekä entistä kunnanjohtajaa että keskustan valtuutettua, joka on myös kirkkovaltuuston puheenjohtaja. Nämä molemmat olivat tehneet laillisuusvalituksen kunnan taannoisista varikkoalueiden kauppoja koskevista päätöksistä vedoten mm. asioiden puutteelliseen valmisteluun.

Pääkirjoituksen mukaan nämä valittajat ovat välillä Pilli ja Pulla, välillä taas timpuri ja apupoika. Tämä valtuutettu on ammatiltaan kirvesmies, joten entinen kunnanjohtaja on lehden mukaan valitusasiassa hänen apupoikansa. Yhdessä nämä kaksi lyövät kapuloita kunnan rattaisiin ihan turhaan, vaikka asioiden valmistelussa saattaakin olla parannettavaa. Lopuksi päätoimittaja suoraan syyttää valtuutettua epärehellisyydestä ja omaneduntavoittelusta. Hänen pitäisi kuulemma kirkkovaltuuston puheenjohtajana keskittyä enemmän siihen, miten seurakunnan urakkasopimuksia tehdään tai ei tehdä, koska mies on kuulemma itse jo pitkään toiminut seurakunnan ”hovikirvesmiehenä”.

Ainakin päätoimittaja on oppinut oman läksynsä: kunnan toimintaa ei arvostella. Tultuaan päätoimittajaksi noin vuosi sitten hän julkaisi muutaman jopa kriittisesti kunnan päätöksiä käsittelevän kirjoituksen. Hänelle on nähtävästi sen jälkeen pidetty oppitunteja oikeista käytöstavoista. Ellei puhuttelua ole pidetty, on hän ihan omin päin oivaltanut, kenen lauluja hänen on laulettava. Epäilyksen varjo ja suoranainen ivaaminen kohdistetaan kunnan päätöksistä laillisesti ja asianmukaisesti valittajiin. Tämä nöyryys johtuu tietenkin siitä, että kunnanhallituksen puheenjohtaja on myös paikallislehteä julkaisevan Juuka-seuran puheenjohtaja. Tämä yhdistelmä, jolla Juuassa on jo pitkät perinteet, lienee ainutlaatuinen koko maassa.

Tästä holtittomasta pääkirjoituksesta saattaa päätoimittajalle koitua vielä ikäviä seurauksia. On ihan selvää, että entinen kunnanjohtaja sanavalmiina miehenä ei niele loukkausta hiljaa. Ja jos minä olisin tämän valtuutetun asemassa, tekisin asiassa rikosimoituksen kunnianloukkauksesta. Pääkirjoituksessa nimittäin ihan suoraan annetaan ymmärtää hänen syyllistyneen vilpiliseen menettelyyn seurakunnan luottamustoimessa. Kyllä päätoimittajan pitäisi ymmärtää, että tällaisia syytteitä ei heitellä ihan ohimennen.

Päätoimittaja kantaa itse vastuunsa kirjoituksistaan, joten mitäpä minä siitä murehtimaan. Ellei hän kuitenkaan ymmärrä edes alkeita kuntalaisen valitusoikeudesta, olisi varmaan syytä kirjoitella vain harmittomista kylätapahtumista.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Senpä sitä lauluja laulat kenenkä apetta syöt,
  mutta kyllä paskakin on sitten maksajan hajuista.

  Oletko sinä Sakari hyvä juukalaisia tai nurmeslaisia
  alunpitäin?

  Tässä blogittyypissä ei ole kommenttiseurantaa,
  en ainakaan löytänyt.
  Häätyy käydä joskus vilkasemassa.

 2. 2

  Keijo Nevaranta sanoo

  Juuan kunnassahan on Taipaqleenjokioopperan meininki

 3. 3

  Kari sanoo

  Edellisen päätoimittajan jälkeen on seisovan veden hämmennys ollut todella raikasta lehdessä, enkä ole nähnyt niinkään kädestä syömistä, vaan enemmänkin käden puremista. Ja jotenkin vielä uskon että löydätte toisenne… Mutta Saku, hemmetin hyvää työtä kaikki nää jutut. Ellet ole itse ehdokkaana Juuassa, rupeatko sen alueen vaalipäällikökseni siellä puolueesta riippumatta?

 4. 4

  Paikallislehti polkaisi tyhjää sanoo

  Niinhän siinä kävi että paikallislehti polkaisi jälleen kerran tyhjää. Molemmat sen kritisoimat valitukset meni läpi, ja päätökset kumottiin. Nurin meni että mätkähti, kertoi Karjalainen. Ja mitä tekikään Vaarojen Sanomat? Ei mitään, vaikenee kaikesta. Puhumattakaan että olisi pyytänyt anteeksi raukkamaisesti haukkumiltaan henkilöiltä. Sitä valittajien lienee turha odottaa. Puolueeton tiedottaminen Juuassa on pelkästään Karjalaisen ja Uuninpankkopojan varassa, paikallislehteen ei ole mitään luottamista.