Iso asia

SDP:n varapuheenjohtaja, teologian tohtori, entinen piispa ja nykyinen kansanedustaja Ilkka Kantola elää kovin valmiissa maailmassa, jossa asiat vaativat enää vain pientä viilausta. Ykkösaiheena hänellä on päivän lehden mukaan huoli siitä, että koira voi tehdä tarpeensa jonkun haudalle. Hän on tehnyt lakialoitteen järjestyslain muuttamisesta siten, että koiria ei saisi tuoda hautausmaille ollenkaan. Nyt lemmikit saavat kulkea siellä omistajansa mukana kytkettyinä.

Tämäkö on tosiaan suurimman oppositiopuolueen varapuheenjohtajan mielestä suurin epäkohta maassa, jossa on 250 000 työtöntä ja 900 000 köyhää ja jossa tulo- ja varallisuuserot kasvavat nopeammin kuin koskaan ennen?  Missä merkillisessä todellisuudessa tämä mies elää? Tällaisilla näpertelyilläkö SDP aikoo lähteä vaalitaisteluun?

Pitemmittä puheitta haluan muistuttaa entistä piispaa hänelle itselleen oikein tutun lähdeteoksen kirjoituksesta: “Te fariseukset, kirjanoppineet, maksatte kymmenykset jopa mintusta, tillistä ja kuminasta, mutta laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Te siivilöitte hyttysen, mutta nielaisette kamelin.”

Minua ei haittaa yhtään, jos tulevaisuudessa minun haudalleni tulee koira nostamaan jalkaa. Sitä ennen haluaisin kuitenkin elää turvatun vanhuuden ja kuolla edes jonkinlaisella arvokkuudella. Nykymenolla näyttää siltä, että koirat kusevat kintuilleni jo tämän elämän aikana. Kuolleena en varmasti piittaa siitä enää sen koiran kusitipan vertaa.

Kommentit (3)
  1. Ville Honkala
    10.10.2010, 16:08

    Oikeaa puhetta.

  2. Heippa!

    Piispoilla ei saa olla mitään sanomista demokrattisen maan valintoihin. Elämme maassa, jossa teologia ei onneksi enää ratkaise ja tämän miehen täytyy mennä eläkkeelle kirkostaa ja ruveta ajamaan polkupyörällä tai käymään punttisalilla. Muutto Thaimaahan, missä on nuoria miehiä, voi olla tonen vaihtoehto.

    Pois uskovaiset ja kirkonmiehet ja nopeasti meidän demokratian ja päätöksenten elimistä.

    Eikö tämäkin mies ole aivan turhan päälle sinnikäs. Ala mennä eläkkeelle, äijänkyperö. YÄÄÄÄÄKKKK!

Kommentointi suljettu.