Kansakunnan tila

Koska joku poliittinen haihattelija kuitenkin aloittaa uuden vuoden julistamalla yhtenäisen kansan pyrkimystä yhteisen onnen tavoitteluun, käsken minä tällaisen haaveilijan avaamaan välittömästi silmänsä. Suomi on eriarvoisempi kuin koskaan sitten 1930-luvun ja vastakkainasettelun aika on vasta alkamassa.

Pääministeri Mari Kiviniemi avasi tiedotusvälineille osoittamassaan viestissä poliittisen keskustelun vaatimalla poliittista keskustelua vaalien alla. Itse hän ei sanonut mitään poliittista, koska joku voisi siihen puuttua ja väittää vastaan. Sen sijaan kulissien takana on tehty kovasti työtä kastijaon syventämiseksi entisestään.

Hetemäen verotyöryhmä julkaisi viimeinkin raporttinsa, jota on odotettu kuin Messiaan tulemista. Verokeskustelu on jo pari vuotta tyrehtynyt siihen, että todetaan Hetemäen työryhmän aikanaan esittävän raporttinsa, jonka pohjalta sitten keskustellaan. Ei keskustella, vaan esityksen pahimmat palat toteutetaan sellaisenaan. Suurituloisten verotusta kevennetään ja kulutusverojen osuutta lisätään niin kauan, että lopullisena tavoitteena oleva tasavero toteutuu.

Markkinavoimat ovat jo kauan halunneet päästä käsiksi verovaroihin. Tämän keskustelun avasi viimeinkin vuorineuvos Gustav von Hertzen, joka vaati hallitusohjelmaan kirjattavaksi kaikkien alojen vapauttamisen täysin rajottamattomalle kilpailulle. Yhteiset verovarat tuhlataan nyt turhanpäiväisiin julkisiin palveluihin, kun ne voitaisiin sijoittaa tuottamaan voittoa osakkeenomistajille yksityistämällä kaikki yhteiskunnan toiminnat.

Samaan aikaan puhutaan kauniisti myös köyhistä ja syrjäytyneistä. Tosiasiassa kukaan ei piittaa heidän murheistaan tippaakaan eikä aio tehdä asialle mitään. Puhetta syrjäytyneistä tarvitaan tuottamaan yhtenäisyyden tunnetta niiden välille, jotka itsekin saavat pelätä koko ajan putoamistaan köyhäksi. Kaikkein kovimmalla äänellä julistavat juoppojen työttömien laiskuutta ne, joita itseään saattaa miloin tahansa kohdata työttömys. Näin he pyrkivät helpottamaan omaa ahdistustaan.

Syrjäytynyt on spitaalinen ja sen taudin pelätään tarttuvan. Niinpä yhteiskunta ei ole julistanut sotaa köyhyyttä, vaan sodan köyhiä vastaan. Köyhien käytöshäiriöt eivät johdu enää köyhyydestä, vaan köyhyys huonosta käytöksestä.

Suurinta osaa kansasta ei politiikka kiinnosta tippaakaan, koska he eivät siitä mitään ymmärrä eivätkä haluakaan ymmärtää. Vaaleissa äänestetään massan mukana suosituimpia suomalaisia kuten Idols-kilpailuissa konsanaan. Ennakkosuosikki on kokoomus, joten mielipidemittaukset osoittavat sen olevan jatkuvasti suurin puolue. Massan mukana on hyvä äänestää voittajaa ja tuntea kuuluvansa oikeaan porukkaan. Perussuomalaisten nousu on puolueen puheenjohtajan sisällöttömien letkautusten ja sananpaukausten varassa.

Toivotan meille kaikille onnea tälle vuodelle. Sitä me totisesti tulemme tarvitsemaan, koska viisaita johtajia emme tule saamaan.

Kommentit
 1. 1

  Marja-Riitta sanoo

  Onneen minäkin luotan enemmän kuin johtajiin. Jos joku huomaa olevansa johtaja, hänen pitäisi kauhistua tilaansa.

 2. 2

  joopajoo sanoo

  Jännää jottei Saku riepottele maahanmuuttaja aihetta ollenkaan, vaikka se on jo keltaisessa lehdistössä, muutenkin ihan samaa huttua jota saa lukea vaikka hesarin keskusteluissa.

 3. 3

  sakutimonen sanoo

  Tietenkin se on samaa huttua, mutta ajatukset ovat omiani. Jos joopajoo haluat keskustella asioista kanssani, niin pistäpä nimesi kommenttien alle. Niin, ja kirjoita sellainen kommentti, jossa sanot jotain.

 4. 4

  joopajoo sanoo

  Anteeksi kun kommentoin maailmaasi. Hyvää huttua olet jaksanut kirjoitella, mutta jokseenkin IL tasolla nykyään. Onko Sakulla loppunut jo paukut?

  -Kalle Korajoki

 5. 5

  joopajoo sanoo

  Persut ja sdp vie, vieressä laulaa rkp ja keskusta, jotka kertoo mitä ja miten tehdään. Aivan paskaa, kuluttajaa kusetetaan ja otetaan rahat jotka on ”säälistä” annettu. Kauppojen aukiolot on kuin kekkosen kaudella, viinaa tiputellaan taas ja tupakkaa tuodaan venäjältä!?

  Olisi aika johonkin kansanliikeen, feissibookissa ei saa muuta kuin ystäviä….

  -K.

 6. 6

  saku timonen sanoo

  Saattaapa olla niinkin, että kun paljon kirjoittaa, niin huomaamattaan leipääntyy ja alkaa toistaa itseään; kirjoittaa siitä, mistä ajatukset ovat ja urautuneet . Kansanliikkeet jätän kuitenkin nuoremmille, mutta ketään en yritä kiellellä niihin osallistumasta. Ennemminkin kannustan.

 7. 7

  Heikki Mylly sanoo

  Hitto vieköön, toivottavasti ei tule toistoa vaikka onhan se kertaus….

  Tuskinpa kyse on mistään haihattelijasta.
  Ennemminkin näkisin tuollaisen puheen pitäjän törkeänä valehtelijana.
  Puhujapöntöstä arkadianmäellä suolletaan sellaista tavaraa, että se kuuluisi ihan toisille pöntöille.
  Hämmästyttävintä kuitenkin, että nämä ”kansakunnan kynttilät” säilyttävät vuodesta toiseen äänestäjiltä riittävän luottamuksen pysyäkseen tuolla pöntöllä.
  Missähän vaiheessa tämä kansa alkaa oikeasti nähdä ja kuulla tuon soopan lävitse ?
  Tuolla roskalla hyssytelty eriarvoisuuden ajaminen, ketä se oikeasti hyödyttää ?
  Hyödyttääkö se esim. Kataisen ”niin kovasti” puolustamaa suomalaista yrittäjää, jonka asiakaskunnan hän politiikallaan ajaa täysin ostovoimattomaksi. Vai hyötyykö tästä kuitenkin vain jossain näyttöpäätteiden takana istuvat sijoittajat, jotka tuskin lienevät edes suomalaisia yksikään.
  Tuota politiikka ajava ”kansanedustaja” on mielestäni häpäissyt tittelinsä ja pettänyt äänestäjänsä. Hän ei ole kansanedustaja, eikä aja suomen tai suomalaisten asiaa vaan hankkii osinkotuloja jonnekin mistä hän itse ei edes ole tietoinen. Herääkin kysymys mitä he tällä itse saavuttavat ?

  Kiviniemen valinta pääministeriksi kertoo mielestäni aika paljon kansakunnan tilasta. Kepulaistyttö, joka on sekä hajuton, että mauton. Täydellinen joojoo-tyttö Kataisen kansakunnantuhoamispolitiikalle.
  Kiviniemi ei sano mitään poliittista, koska hänellä ei ole mitään sanottavaa. Puppugeneraattori kyllä toimii.

  Synkkä on Sakarin kuva tuosta ”raportista”. Eikä ole ihme. Jokainen täyspäinen huomaa sen olevan tilaustyö. Eikä sillä todellakaan tulla ajamaan kansakunnan asiaa. Joissakin maissa tuollainen vielä täyttäisi valtiopetoksen suunnittelun kriteerit. Mielenkiinnolla odotan todellakin raportista käytävää ”keskustelua”.

  Herzenin ulostulo on aivan omaa luokkaansa olevaa typeryyttä. Liekö ukkopaha jo niin seniiliytynyt, että kuvittelee elävänsa 1900-luvun alkua. Sitten olisi syytä myös muistaa mihin tuon tyyppisillä möläyksillä päästiin.

  Tuo lienee pitkälle totta veliseni mitä kirjoitit köyhyydestä ja syrjäytymisestä huolestuneista. Eniten pitävät ääntä ne, jotka näkevät siitä painajaisia.
  Ne joita asia ei huoleta ovat hiljaa, koska se ei kiinnosta pätkääkään.
  Järkyttävä visio ja osaksi jo totta. Miten käy yhteiskunnan, joka kykene huolehtimaan jäsenistään. Myös niistä vähäisistä ja maan hiljaisista.
  Yhteiskunta kun koostuu myös heistä. Odottaako Katainen esikuntineen heidän kaikessa hiljaisuudessa vain kuolevan ja katoavan ? Vai koska näemme ensimmäisten työleirien aitojen nousevan ? Arbait mact frei…

  Kansalaiset olisi totisesti saatava kiinnostumaan asioista enemmän.
  Suorademokratialla tähän olisi hyvät mahdollisuudet koska se, että oikeasti kykenet vaikuttamaan asioihin lisää myös kiinnostusta niitä kohtaan.

  Aivan kaikkea persujen kannatusnoususta en laittaisi pelkästään Soinin varaan.
  Kansalaisten kyllästyminen nykymenoon vaatii kuitenkin jonkun kanavan ja persut tarjoavat tällaisen. Valitettavan totta on myöskin, ettei varsinaisia visioita persuilta taida löytyä. Heidänkin olisi syytä miettiä oikeasti jotain sanojensa taakse. Pelkillä protestiäänillä istuessa saattaa tulla äkkiä aisankannattajan olo…
  Suomi tarvitsisi nyt juurikin niitä visioita tulevaisuuteen, eikä haihattelua kaukoitään muuttavan sotakorvausteollisuuden perään. Sen aika oli ja meni. Nyt on löydyttävä uutta.

  Johtajista en tiedä mutta kurssin on kyllä muututtava. Nykymenon jatkuessa vielä yhden vaalikauden alkavat tämän yhteiskunnan perusrakenteet rapistua ja sellaisesta ei koskaan seuraa mitään hyvää. Esimerkkejä löytyy tämänkin yhteiskunnan historiasta jo liiaksi asti.
  Tulevalta vaalikaudelta rohkenisin odottaa asioita, jotka veisivät tätä yhteiskuntaa takaisin hyvinvointiyhteiskunnan suuntaan. Yhteiskuntaan, joka huolehtii myös vähäosaisistaan.
  Mutta jaksan kyllä olla myös sitä mieltä, että jos johonkin ollaan menossa niin kaikki soutaa. Tosin jos kaikki myös saa niin silloin jaksaa myös soutaa.

  Eli en vaivu vielä synkkyyteen, perkele.