Yhtä juhlaa

Jos jääkiekon maailmanmestaruus on mielestänne maailman tärkein asia, niin älkää lukeko tätä yhtään pitemmälle. Minulta nimittäin puuttuu kokonaan se tunne-elämän alue, joka kykenee hurmioitumaan urheilu-uutisista. Siinä mielessä olen aina ollut rampa, mutta ei se minua haittaa. Olen kyllä huomannut, että monia muita tämä puutteeni haittaa kovasti.

Ilmeisesti samalla tavalla vajavaisesti rakennetun fb-kaverini päivitys oli minulle nautinnollista luettavaa. Hän kysyi suunnilleen, että onko maailma nyt parempi paikka? Alenivatko verot? Halpeniko ruoka? Ratkesiko hallituskysymys, katosiko köyhyys ja paranivatko kelit? Eikö nyt saa valittaa mistään ainakaan vuoteen?

En minä halua yrittääkään kieltää kenenkään iloa. Minun puolestani jokainen saa vapaasti mölytä kadulla suoraa huutoa ja roikkua pylly paljaana auton ikkunassa matkallaan suihkulähteeseen uimaan. Jos joku välttämättä haluaa, niin saa vaikka kaivaa esiin talvisodan hengen, vaikka sitä pidän kyllä jo hiukan liioitteluna. Hyvistä urheilu-uutisista huumaantuneille on ihan turha yrittää puhua järkeä, koska he ovat kerta kaikkiaaan viettiensä vietävissä.

Haluan kuitenkin muistuttaa mieliin Pentti Haanpään sanat: Urheilulla kuivatetaan ja tyhmistetään ihmisten aivot, saatetaan huomio turhiin sekuntteihin ja sentteihin. Suosikkini on poikansa urheiluharrastukseen tympääntynyt Iso-Herneisen isäntä, joka ihmettelee urheilu-uutisten sisältöä: Hirmuisen tärkeä uutinen; valtameren takana on kaksi vahvaa miestä riisuuntunut uimahoususilleen ja pätkinyt toisiaan turpiin.

Kommentit
 1. 1

  Stacy sanoo

  Intrum Justitia, sponsori, voitti! Nyt voidaan kaikki juhlistaa kiskurifirmaa, jota Suomen kunnat käyttävät kupatakseen sairaala ym. maksuja köyhiltä ja sairailta Karibianmerelle. Sosiaaliturva ja hyvinvointi on tuhottu, mutta ainakin kiekko lensi Bratislavassa. Hyvä IJ, meidän kaikkien asialla. Vai?

 2. 2

  Marja sanoo

  Hitsi kun kirjoitit hyvin. En itsekkään seuraa urheilua.

 3. 3

  Pirjo sanoo

  Eihän urheilulla ole järjen kanssa mitään tekemistä. 🙂 Suomen MM-mestaruuskin on tunnelataus – ja mikä se parempi tunne – kuin se, että ME OLEMME YHTÄ! Kaikki halaavat toisiaan, kukaan ei tappele nyrkit pystyssä jne…. – järjetöntähän se on mutta, kuten sanoin – Tunne-elämyksenä mahtavaa!

 4. 4

  Pirkko Limnell sanoo

  Iloitkoon kaikin mokomin ne, jotka urheilusta innostuvat. Mutta se on kyllä perkeleestä, että lähes sakinhivutusta on tulossa, jos ei innostu juuri tuosta aiheesta. Kun lempikirjailijani voittaa Nobelin, en tunne tarvetta vaatia kaikkia muita riemuitsemaan kanssani. Enkä kyllä myöskään tunne tarvetta työntää takapuoltani auton ikkunasta ulos. Hissukseen nostelen maljoja kaverien kanssa.

 5. 5

  Kaarina sanoo

  No on tämäkin perkeleestä kun on tällainen anti-urheilullinen täti-ihminen joka ei tavan oloissa vähääkään välitä urheilusta mutta innostuu sitten huippu hetkistä ihan ylettömästi. Osa kavereista kun on niin vastaan ja osa niiin puolesta ja itse kun on välillä vastaan ja välillä puolesta. Ei oo kuulkaa helppoo kellään 🙂

 6. 6

  Tussi sanoo

  Haluan näin myös antaa kommenttia.
  Itse olen yli innokas jääkiekon ystävä, kävelevä jääkiekon tietokirja. Mutta kuten tuossa jo on mainittu niin ei elämä muuttunut paremmaksi vaikka suomi on nyt jääkiekon mestari. Kiitos tälläisestä tekstistä ja herätyksestä ettei urheilu ole se lopullinen elämä. Urheilijalle itselleen tuo mestaruus on tärkeää, nyt hänellä on näyttää tilastoa et mestaruus löytyy ja sillä on aina hyvä pyytää itselleen peli paikkaa hyvistä joukkueista ja sitä myöden saada kunnon liksaa.
  Kiekko leijonille kaikki kunnioitus hienosta saavutuksesta mestaruudesta ja hyviä jatkoja itse kunkin urien jatkolle.

 7. 7

  Ilon Laulaja sanoo

  Paljon samaa mieltä. MM Ja Euroopan jalkapallokisat innostaa, mutta muuten on hiljaista. Mukava sinänsä, että tämä juhla on iloa, riemua ja onnea. Pois vihasta, kaunasta ja katkeruuksista kaukana.