Kansallisomaisuuden ryöstö

Näennäisen kasvoton finanassivalta ryöstää nykyisin eri maiden kansallisomaisuudet ihan avoimesti ja selvää kaavaa noudattaen. Kaava on jopa niin selvä, että sitä ei edes huomaa muuten kuin seuraamalla sitä vaihe vaiheelta.

Kun jokin maa ajautuu syystä tai toisesta talousvaikeuksiin, lähetetään iskujoukkona paikalla luottolaitos Standard & Poor’sin luottoluokittelijat. Sen seurauksena maan luottoluokitus romahtaa ja lainojen korot pomppaavat pilviin. Uutta lainaa ei saada eikä entisiä pystytä hoitamaan.

Silloin mukaan tulevat Kansainvälinen Valuuttarahasto IMF, EU ja näiden sätkynukkeina toimivat EU:n jäsenvaltiot. Resepti on aina sama ja sen tarkoituksena on yksityistää lopulta koko valtion toiminta. Eläke-, sosiaali- ja työttömyysturva on ajettava alas, työn verotusta on alennettava ja arvonlisäverotusta korotettava. Kaikki myytävissä oleva julkinen omaisuus on myytävä, ja se meneekin pilkkahinnalla. Samalla menetetään valtion osinkotulot.

Kun näin tehdään, saa maa lisää lainaa. Kaikki omaisuutta myymällä saatu raha ja uudet lainat käyvät kuitenkin vain kääntymässä valtion kassakirstussa.  Kaikki menee korkoina ja lyhennyksinä takaisin niille suurille luottolaitoksille, jotka maan ovat vaikeuksiin ajaneetkin. Maksajina ovat tietenkin kansalaiset, joiden elinolot ovat jo muutenkin huonontuneet.

Meille on annettu sellainen kuva, että portugalilaiset ja kreikkalaiset osoittavat mieltään ihan vain laiskuuttaan. He ovat muka tottuneet elämään velaksi niin mukavasti, että mistään ei haluta tinkiä. Juuri tätä mielenmuokkausta palvelevat ylikorostetut kauhujutut eläkkeiden maksamisesta kuolleille ja kevytmielisistä palkkabonuksista. Eivät ihmiset laiskuuttaan kapinoi. He kapinoivat siksi, että heiltä ollaan viemässä kaikki rahat suoraan luotonantajille.

Sama ryöväys tapahtuu meilläkin, mutta vähitellen. Meillä on vielä rahaa, mutta ei välttämättä enää kauan. Hallituksenmuodostaja kokoomus on jo vuosia ajanut juuri niitä samoja toimenpiteitä, jotka kriisimaissa aiotaan toteuttaa kertarysäyksellä. Ajatelkaapa vain vaikka arvonlisäveron nostoa ja muita tehtyjä veroratkaisuja. Valtion omaisuus meillä on suunnilleen jo myyty.

Jyrki Katainen tulee jatkossakin sanomaan, että meillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Kukahan hänen on käskenyt tätä hokea?

Kommentit (3)
  1. Helena Hakala
    11.6.2011, 14:40

    Tähän päätelmään minäkin olen tullut, just noin se menee! Mahtavaa kun joku muukin kuin Soini sen näkee. Välillä vaan olen ajatellut olevani vainoharhainen: eihän nyt kukaan tai mikään VOI olla noin härski, ahne, tunteeton, itsekäs…Olen ollut tosi vihainen vaalien jälkeen kun persujen saadessa niin paljon ääniä, alettiin vasta yleisemminkin puhua EU-systeemistä ja kun kiinnostuin itsekin tutkailemaan tilannetta. Kaikki hallituksen muodostamiset, Portugalitukipakettiäänestykset, Kataisen riemu kun pääsi tunnustelijaksi kokoomuksen ollessa nippanappa suurin puolue jne..Onhan tämä yksityistäminen ja valtioiden omaisuuksien myyminen näkynyt jo pitkään samoin kuin valtion kuntarahoituksen vähentäminen Suomessa, mikä on pakottanut kuntia kaikenlaisiin selviytymistoimiin…Mua on aina myös ihmetyttänyt miksi jotkut ihmiset pitävät valtiota ”vihollisena” veronkeruineen ja esimerkiksi terveyskeskuksia huonoina paikkoina jo ennen kuin niiden toimintaa moniaalla on jouduttu huonontamaan tarkoituksella aiheutetun rahapulan vuoksi. Mua ärsyttää kun ei tajuta mitä yhteistä hyvää me kaikki sillä saamme eikä meiltä kysytä kun joku valtion YRITYS ostelee osakkeita ties mistä ja pelailee meidän rahoilla pörssissä eikä niitä varoja ole enää käyttää tavan ihmisen säälliseen pärjäämiseen meillä ja Euroopassa. Onhan se varmaa pelirahaa kun tavallista työtätekevää aina verotetaan. Nyt jos koskaan pitäisi kansalaisten olla kiinnostuneita mihin ne verorahat valtio(i)lta oikeasti menee aiheuttaen näköjään jatkuvaa kestävyysvajetta.

  2. Enoch Nitti
    11.6.2011, 19:10

    Bilderberg sen on Kataiselle sanonut. Mutta on aika massiivinen koneisto, joka pitää Kataista pinnalla vaikka neuvottelut muiden puolueiden kanssa eivät ole tuottaneet yksimielisyyttä.

Kommentointi suljettu.