Kenen hallitus?

Hallitusneuvotteluista alkaa vähitellen tulla tietoja. Niiden mukaan kuuden puolueen hallituksen ohjelma ei tule miellyttämään suurinta osaa kansasta. Arvonlisävero ei nouse, mutta valmisteverot sen sijaan nousevat tuntuvasti. Jo totuttuun tapaan valmisteverojen korotus aloitetaan aakkosjärjestyksessä: a niin kuin alkoholi, b niin kuin bensiini…Sitten käydään läpi kaikki muutkin aakkoset ja päädytään polttoöljyn, sähkön, tupakan ja virvoitusjomien verojen korotuksiin pakkausveroja unohtamatta.

Sitten onkin hyvä paukutella henkseleitä ja julistaa, että eipä nouse arvonlisävero. Eihän se nouse, mutta kaikkeen kulutukseen kohdistuva valmistevero on tasavero siinä missä arvonlisäverokin. Köyhiä se eniten rassaa.

Köyhiä autetaan lisäämällä satanen työmarkkinatukeen. Jos hallitusneuvottelijat eivät vieläkään tiedä, niin joku voisi viedä heille sanaa. Se satanen otetaan automaattisesti pois jostain muusta, kuten asumistuesta tai toimeentulotuesta.

Ei köyhistä tarvitse välittää. He ovat hiljaa ja tyytyvät siihen, mitä annetaan. Keskiluokkaa varten on varattu myös ikäviä yllätyksiä. Omistusasunnon korkovähennyksen poisto tai alentaminen, sen myyntivoiton verottaminen ja kotitalousvähennyksen poistaminen tulevat ilahduttamaan monia kokoomuksen äänestäjiä.

Eikö kenellekään sitten ole luvassa mitään positiivista? On toki, ainakin hallintarekisterilaki etenee omaa tahtiaan hallitusneuvotteluista irroitettuna. Kun osakeomistus on tulevaisuudessa mahdollista piilottaa hallintarekisteriin, eivät omistuksista saa tietää kansalaiset, media, poliisi eikä verottaja. Kuten Timo Harakka eilen A-studiossa totesi, niin harmaasta taloudesta ja veronkierrosta pääsee helposti eroon tekemällä niistä laillisia.

Tästäpä saakin jokainen päätellä ihan itse, kenen asialla tuleva hallitus oikein on.

Kommentit
 1. 1

  Matti Matilainen sanoo

  Kaikkia valmisteverojq En pitäisi tasaveroina. Esim alkoholin ja tupankan käytöstä voipi aika helpolla välttyä, En koe ongelmana myöskään ”luxustuotteiden” valmisteverojen korottamista.

 2. 2

  kirsti era sanoo

  Kyllähän se panee miettimään, että kun meno on moista ja aiheuttaa jossain vaiheessa jopa protesteja, niin ketkä ovat kohde? Ennustan että maahanmuuttajat ja muut ”koirankuonolaiset”. Ja ketkä organisaattoreita, jos kerran vasemmistopuolueet istuvat siunaamassa kyykytyksen jatkumista? Kukahan sieltä Soinin joukoista noussee ja onko Aatun ja Beniton luokkaa?
  Pitkäaikaistyötöntä ei naurata yhtään. Ei vähän vähää.

 3. 3

  sanoo

  Suomessa sdp vaalilupauksensa rikkomalla sekä valtapelillä työnsi eduskuntavaalien 2011 suurvoittajan PS:n oppositioon, kun kieltäytyi 10.6.2011 hallitustunnustelijan vaihdosta sekä pääministerin paikasta – kansainvälisen salaliiton seurauksena. Tämäkin todistaa, että Suomi ei ole demokratia.

  – Kuvia eri tv-kanavilta:

  http://www.thoughts.com/aabee/juhannus

  Euron ongelmat eli etelä-Euroopan maiden löysä ja vastuuton taloudenpito selvisi Suomelle vasta vuonna 2010 Kreikan osalta, jolloin Suomikin joutui ottamaan miljardeja velkaa ja lainaamaan sen ongelmamaalle, kenties saamatta koskaan rahaansa takaisin.

  Vuoden 2007 vaaleissa eikä hallitusneuvotteluissakaan ei ollut esillä tulonsiirrot Suomen veronmaksajilta Saksan pankeille.

  Mutta Jyrki tottelee Euroopan isokenkäisiä ja rahavaltaa.