Poistuuko köyhyys?

Onnesta säkenöivät puoluejohtajat ja tulevat ministerit näyttivät eilen illalla suorastaan pakahtuvan omaan erinomaisuuteensa. Kaikki muistivat korostaa, kuinka hallitusohjelma parantaa huomattavasti kaikkein köyhimpien asemaa ja kaventaa tuloeroja. Heikoimmassa asemassa olevat suorastaan nostetaan pois köyhyydestä ja perusturvan korotus on kaikkien aikojen suurin.

Tulevat ministerit puhuvat kauniisti, mutta paskaa. Tällaiset puheet todistavat oikeaksi epäilykseni, että eiväthän nämä köyhyyden poistajat edes tiedä, kuka se köyhä on. Lienevätkö sellaista koskaan nähneetkään?

Luvassa oleva perusturvan korottaminen sadalla eurolla kohdentuu peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen ja se leikataan pois muista etuuksista. Ne kaikkein köyhimmät ovat kuitenkin niitä, jotka ovat pudonneet työmarkkinatuelta pelkän toimeentulotuen varaan. Toimeentulotuen perusosa on tällä hetkellä yksin asuvalla 419 euroa kuukaudessa. Siihen on tulossa vain kuuden prosentin korotus. Rahana se tarkoittaa kokonaista 25 euroa lisää kuukaudessa.

Eivät nämä työmarkkinatuella hengissä pysyttelevät omasta halustaan ole liemeen joutuneet, vaan heidät on siihen tahallisesti upotettu. He eivät tule enää koskaan työllistymään ja suurin osa kuuluisi eläkkeelle, mutta ei sekään onnistu. Tuleva hallitus nimittäin aikoo vähentää työkyvyttömyyys- ja sairauseläkeläisten määrää. Se siitä köyhyyden poistamisesta. Ei tähän muuta voi sanoa, kuin että hävetkää, perkeleet, jos osaatte. Vaikka ettehän te osaa.

Perusturvan korotus tulee maksemaan sellaiset 330 miljoonaa euroa. Se rahoitetaan kokonaan pienentämällä koulutusmäärärahoja kautta linjan. Lukioverkkoa karsitaan, ammattikorkeakouluja tiivistetään ja yliopistojen lisärahoitusta pienennetään. Jotta kansalle tehtävä lobotomia olisi täydellinen, määrätään sanoma- ja aikakauslehdille 9 %:n arvonlisävero. Loppuu se lehtien lukeminen ainakin niiltä köyhiltä.

Vihreä valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri tulee jatkamaan valtion omistusten myyntiä. Ihan ensimmäiseksi myydään ainakin Elisan, Telia-Soneran ja Sampon osakkeet, jotka ovat jotain tuottaneetkin. Hallitusneuvottelujen kylkiäisinä napsahti Jyrki Kataisen valtiosihteerille RAY:n johtajan paikka. Listausta voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta antaa olla.

Riittää kun totean, että ei mitään uutta auringon alla.

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  Onkos se Juukassa poliisiasia, jos virkamiehet ovat toimineet vasten lakia, esimerkiksi tehneet virheitä taikka päättäneet semmosista asioista, joista heillä ei ole oikeutta päättää? Tuntuu jotta semmoset virheet on isompi asia kuin leikkiminen tupakalla, vaikka sekin on tietysti koulussa ja koululaisilta luvatonta. Kuka se valvoo jos asiat tehdään väärin ja mitä siitä seuraa? Toiseksi kun sanotaan, jotta asiat päätetään esittelijän esityksestä ja ne sitten menee väärin, vastaakos hän mistään? Kun näkyy noita ongelmia olevan tekniikan puolella, sosiaaliasioissa ja hallituksen ja valtuuston päätöksissä, niinkun Sakun merkinnöissä on jo kymmeniä kertoja kirjoitettu ja Karjalaisesta on saatu melkein joka päivä lukea.

 2. 2

  Oikea kommetti väärässä paikassa sanoo

  Taitas tuo kommentti liittyvä siihen koululaisten tupakan polttoon elikkä Moraalinvartijoihin.

 3. 3

  vaiko ei sittenkään? sanoo

  ole väärässä paikassa,kun eihän noilla väärin tekijöilläkään taida minkään laista moraalia olla. toistuvasti polkaisevat p…aaaan asioissaan ja valmistelemattomuuksissaan. senhän eri oikeusasteet on joutuneet jatkuvasti toteamaan. hurlumehei-porukkaa joka tasolla,niin esittelystä kuin päätöksenteosta alkaenkin. Voi hyvänen aika,mitä menoa!!!