Kaartit perusteilla?

Suomessa taidetaan kohta olla vähän samassa tilanteessa kuin ennen sisällissotaa. Äärijärjestöt värväävät jäseniä estoitta ihan sen takia, että vastapuoli järjestäytyy ja todennäköisesti aseistautuu. Syvä epäluottamuksen ilmapiri vallitsee puolin ja toisin. Vähänkään historiaa tuntevia tämä kehitys rupeaa hirvittämään. Juuri näin sisällissotakin alkoi; valko- ja punakaartit alkoivat aseistautua, kun epäilivät vastapuolenkin niin tekevän.

Finnish Defence League FDL on muun Euroopan vastaavien liikkeiden suomalainen vastine. Facebookissa yhteisö on avoin, joten jokainen voi halutessaan lukea siellä olevia kirjoituksia. Esittelytekstinsä mukaan FDL toimii radikaalia islamia vastaan demokraattista oikeusvaltiota kunnioittaen ja sharia-lakia vastustaen. Se ilmoittaa olevansa ehdottomasti ei-rasistinen.

Lyhyt vilkaisu sivulle osoittaa, että FDL toimii ääriradikaalin islamin lisäksi kaikenlaista islamia vastaan. Siellä ei tehdä minkäänlaista eroa islamin eri muotojen suhteen, vaan kaikki muslimit ovat todennäköisiä terroristeja. Suomessa noudatetaan vain Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia, joten sharia-lain erikseen vastustaminen kertoo lainsäädännön perusteiden huonosta osaamisesta. Kummastusta herättää myös se, että sivun ylläpitäjät eivät esiinny oikeilla nimillään. He käyttävät agenttityyliin numeroita. Lienevätkö itse huomanneet, että varsinkin jäsen 007 herättää vakavista puheistaan huolimatta myös hilpeyttä ihan vain numerona.

Aseelliseen toimintaan FDL ei yllytä, mutta puheet ovat kovia.

Suojeluskuntia vaaditaan ja on jo kauan vaadittu perustamaan vähän siellä sun täällä. Niitä tarvitaan tietenkin pistämään salaperäinen kulttuurimarxismi ja epämääräinen viherpunikkiaate kuriin. Tästä ovat nokkelimmat kehittäneet myös hyvän bisneksen myymällä ”aitoa” suojeluskuntatavaraa historiankirjansa lukematta jättäneille.

Entäpä sitten vastapuoli? Facebookissa toimii ANTIFA Suomi -niminen porukka. Siihen joukkoon pääsee vain erikseen pyytämällä, joten on tyydyttävä esittelytekstiin. Sen mukaan yhteisö on tarkoitettu antifasisteille, jotka ovat valmiita toimimaan militantisti fasismia ja rasismia vastaan. Ryhmän tarkoituksena on organisoida militanttia antifasistista toimintaa Suomessa sekä tiedottaa ”nasujen” toiminnasta.

Voi hyvä helvetti tätä ihmisten typeryyttä. Pohjantähden Janne Kivivuori oli viisas mies. Hän pysytteli visusti erossa punakaartista ja vastusti aseellista toimintaa äänekkäämmin kuin kukaan muu. Niinpä hän säilytti henkensä myös sisällissodan loppupuhdistuksessa, vaikka moni olisi mielellään hankkiutunut hänestä eroon. Tämä vain pienenä vihjeenä ja selityksenä sille, miksi minua on ihan turha pyytää yhtään minkään vihaporukan jäseneksi.

Kommentit
 1. 1

  Markku Hämäläinen sanoo

  Minä olen aktiivinen kommentoimaan asioita, minun lähtökohtani kaikelle on kuitenkin aina ihmisyys toista ihmistä kohtaan.

  Jostain kumman syystä se aina sotketaan kommunismiin, vaikka ei kommunismilla ole mitään tekemistä ihmisyyden kanssa.

  En ole kommunisti, ääripäissäänhän kommunismi eikä kapitalismi juurikaan eroa toisistaan, kuten niin monesti voi huomata.

  Olen puhunut ja maalaillut synkkää tulevaisuutta, sen takia että kansan syvät rivit alkaisi heräämään ruususen unestaan, sekä vaatimaan itselleen sitä oikeutta mikä meille demokratian mukaan kuuluu.

  Toki tajuan sanojeni rajallisuuden sekä lukijakuntani pienuuden, sekä sen että suurin osa minua lukevista on jo valmiiksi samanmielisiä. No onhan tässä sentään vahvistavaa joukkovoimaa, jos ei muuta.

  Nythän nähtiin ikävän masentavalla tavalla, miten vaalien tulos vesittyi, uusi hallitus on entisen toisinto, erona vain se että nyt siellä murenee koko vasemmistoaate, koska vasemmistoliittokin opportunistisesti lähti mukaan EK:n sanelupolitiikalla toimivaan hallitukseen mukaan.

  Demareitten pyhät puheet tuloerojen kaventumisesta ovat vielä täysin näyttämättä, näin alkuunhan he venyttivät haitaria auki päin, valmisteveron nostamisen hyväksymällä.

  Jospa he sitten puristavat palkeet kasaan ja raha alkaa virrata miljonäärien laareista alas kulutukseen ja talouden rattaisiin.

  Se on vielä näkemättä. Enpä tässä nyt ennustele enempää…..

  Kaikille kuitenkin lienee on selvää, ettei mikään laki, eikä mikään ”maan tapa” olisi estänyt sitä, että kokoomus olisi heitetty oppositioon ja maahan olisi saatu todellinen asioita muuttava hallitus.

  Minun vahva käsitykseni on että tämä ei ollut mahdollista, koska narut on niin tiukasti elinkeinoelämän käsissä, että vaikka vasemmistolla ehkä olisikin halua (mitä epäilen) heillä ei ole voimaa murtaa rahamaailman eliitin mahtia.

  Minä ymmärrän että tämä on jo alkanut herättää vihaa, ja viha ikävä kyllä synnyttää väkivaltaa.

  Eliitti on tämän lienee jo ottanut aikaa sitten huomioon.

  Ei kai maahamme ole turhaan perustettu valmiusjoukkoja, on varmaan jo kauan odotettu koska alistettujen pinna katkeaa.

  Me ei ikävä kyllä niille mustakaapuisille valmiusjoukoille pärjätä ilmakivääreillä eikä kivillä.

  Kaikki fanaattiset liikkeet menettävät aina todellisuuden tajunsa, kun hurmahenki valtaa porukan.
  Silloin aina se porukan hulluin lietsoo vihan ja verenvuodatuksessa ei katsota kuka on syyllinen ja kuka ei. Ihminen on villittynä peto ja tappaja.

  Itse kavahdan Sakarin tapaan kaikkia ääriliikkeitä, sekä kaikkea fundamentalismia.

  Itse uskon vain sanan voimaan. Suuren joukon yhteinen mielipide on mahtava voima. Mutta vain ilman väkivaltaa.

  Väkivalta saa aikaan vain sekasortoa, sekä tyrmässä viruvia ”rikollisia”.
  Tästä on historiassa osoituksena mm. väli – Amerikan tapahtumista ihan tarpeeksi.

 2. 2

  sanoo

  Sille vaan ei voi mitään että kun leivästä tulee pula, alkaa kaulat katkeilla, ei monikaan ole valmis kuolemaan nälkään ilman vastarintaa. Ellen väärin muista, 17 tapahtumat laukaisi elintarviketilanne. Ruandassa loppui viljelysmaa mikäli en väärin muista Noam Chomskyn tekstejä.

  Eikä auttanut Allendeä väkivallattomuus, sen kummemmin kuin USA orjia tai viimeksi irakin kansaa. Että aloin ounastella joskus 5 vuotta sitten rasismin, fanaattisuuden ja hulluuden leviämistä. En koe arvanneeni väärin. Sisäministerinä on henkilö johon verrattuna norjan ampuja on vaaraton, hän tappio vain sata, kyseinen ministeri taas paasasi viidelle miljoonalle ainoaa oikeaa totuutta.

  USA:ssa on muistaakseni 1% väestöstä vankilassa. Haitissa 100% työttömyys. Kreikka konkurssissa jne.

  Eli on erittäin vaikeaa pysäyttää alkanut kaaoksen voittokulku. Tämän päivän lehdessä mainittiin Iranin olevan vaikeuskissa koska USA estää öljystä maksamisen. Ellen väärin arvaa, tavoite on vapauttaa Iranin öljy ja siinä sivussa teurastaa 70 milj iranilaista koska he valitsivat demokratian nukkehallituksen sijaan.

 3. 3

  Markku Hämäläinen sanoo

  Minäkin uskon että Auvo Rouvisen esittämät uhkakuvat voivat vielä olla karua totta.

  Sen takia olisi oikeasti kiire alkaa ajatella mikä tässä maailmassa on totta ja mikä ei.

  Onko esimerkiksi miljonääri Jari Sarasvuon maailmankuva oikea. Sarasvuon maailmastahan on Suomen korruptio lähes hävinnyt, nyt vain turhan takia jahdataan viattomia poliitikkoja sekä vaikkapa Destian entistä johtajaa (häntä Sarasvuo ei kyllä maininnut).
  Sarasvuon mielestä Euroopan talouskriisi ei ole totta, vaan Soini on meitä pelotellut, vain saadakseen populistisen kannatuksen itselleen.

  Kannattaisi jokaisen punnita onko eliitin totuus todempi kuin niiden jotka näkevät että valtioiden/kansalaisten rahat valutetaan rahaeliitin kirstuihin ja koko maailmantalous on vaarassa romahtaa.

  Itse, vaikka kirjoitan ja maalaankin synkkää tulevaisuutta, uskon että ainoa oikea ratkaisu on suuren massan painostus. Tietenkin ilman väkivaltaa, sillä se kääntyy vain itseään vastaan.

  Eliitti on kuitenkin hyvin ohut kerros kaikkien meidän ”tavisten” yläpuolella.

  Nyt se eliitti on vaan saanut valtavan joukon ”taviksiakin” luulemaan itseään eliitiksi.

  Tämä on hullua, miten voi kuvitella ihminen jolla on velkaa seuraavat 40 vuotta, kuuluvansa johonkin eliittiin, yhteiskunnan kermaan, vaikka sitten olisikin insinööri tai ekonomi.
  Ei pelkkä koulutus vielä tee ihmisestä eliittiä, vain rahan voima on se mikä määrää.
  Velkaisen on turha pullistella ja luulla itsestään liikoja.

  Tästä muutos voisi alkaa:

  Sitten kun jokainen tavis on tajunnut paikkansa tässä hierarkiassa, eli jokainen jolla ei ole sitä ensimmäistäkään miljoonaa, tajuaa kuuluvansa taviksiin jota eliitti käyttää hyväkseen, voi alkaa mahdollisuus muutokseen.

  Sen jälkeen on tavisten yksimielisyys oltava niin suuri joukkovoima että eliitin on pakko antaa periksi.
  Tämä ei koske tietenkään vain Suomea, vaan koko Eurooppaa ja koko maailmaa. Kaikki pitää saada mukaan.

  Siis: Kaikki maailman tavikset, jolla ei ole yhtään miljoonaa, täytyy alkaa vastustaa eliittiä sanan säilällä.

  Demokratiaa ja kaikkia perustuslakeja on kuitenkaan eliitinkään vaikea nopeasti muuttaa diktatuuriksi.

  Paitsi painaa meitä entistä syvemmälle tähän markkinavoimien diktatuuriin, jossa jo olemme kainaloitamme myöden.

  Markkinavoimien diktatuuri on paljon tappavampaa ja julmempaa kuin tulemme ajatelleksikaan.

 4. 5

  Pertti Seppänen sanoo

  Olen jo pitkään ajatellut samalla tavalla kuin Markku Hämäläinen: ”Nyt se eliitti on vaan saanut valtavan joukon ”taviksiakin” luulemaan itseään eliitiksi. Itse kun olen juuri tällainen potentiaalinen tee-se-itse-eliittipersoona. En kuitenkaan ole onneksi sellaiseen kuvitelmaan hairahtunut. Mutta ympärilläni on enemmän kuin tarpeeksi niitä, jotka kuvittelevat.
  Mutta asialla on toinenkin puolensa: yksilö haluaa kuulua voittajiin ei häviäjiin. On niin paljon mukavampi samaistua eliittiin kuin köyhälistöön. Ja koulutetun on mukavampi samaistua muihin koulutettuihin: kirjastonhoitaja (n 1800 €/kk) ei monestikaan halua marssia paperityöläisen rinnalla (> 5000 €/kk), vain sen takia, että jälkimmäisellä ei ole korkeakoulututkintoa ja hänet perinteisesti mielletään työläiseksi.
  Siksipä en oikein usko, että Suomessa, Euroopassa ja maailmalla muuallakaan saadaan vastavoimaa rahan vallalle ja rahaeliitille. Syöttävät kavalaa täkyä taviksille: kun teet sitä ja tätä pääset meidän joukkoomme (koulutus, epäitsekäs työteko, kuluttaminen, jne)., Tosiasiassahan tekevät vain ihmisestä pienen rattaan systeemiinsä, jossa kaikki edistää ennen kaikkea niiden etua, joilla jo on. Ja jotka hakevat koko ajan suurinta korkoa omalleen.
  Aina silloin tällöin joku tavis pääsee oikeasti muuttamaan puolta. Heitäkin tunne ihan henkilökohtaisesti monta, kun Suomen taannoista IT-ihmettä olin rakentamassa ihan perustuksista lähtien. Heitä sitten hehkutetaan esimerkkinä muille tavis-taustaisille: uutta täkyä koukkuun.
  Markkinavoimien diktatuuri on todellakin paljon tappavampi ja julmempi kuin ajattelemme. Eikä sille ole maailmassa vastavoimaa. Katsokaapa kehitystä Kiinassa ja Vietnamissa vs. Kuubassa. Siirtotyöläistavis Kiinassa on käytännössä orja, mutta who cares, kun Kiinassa on nyt jokaisella ns. mahdollisuus rikastua, mutta Kuubassa raukoilla ei ole.
  Siksi olen pessimisti – markkinavoimat lypsävät mutta eivät tapa, kun lypsävä lehmän tappaminen on huono idea. Pitävät massat juuri sen verran rajan yläpuolella, että virtuaalinen mahdollisuus houkuttaa enemmän kuin Markun kaipaama massojen muutos. Unelmissa kun on niin mukava elää…

 5. 6

  Juhani Valli sanoo

  Suomi on periaatteessa kuin 70-luvun etelä-amerikkailainen sotilasjunttavaltio. Rikas eliitti kuppaa köyhien varat. Sarasvuo on Suomen Jeesus, tosin aito Jeesus oli tyhjätasku ja puhui pelkkää asiaa.

  Olisi melkoinen painajainen, jos menneisyytemme toistuisi ja kukin joutuisi valitsemaan puolensa. Sellaista ei kukaan toivo. Mieluummin yhtenäinen kansa kaatamaan mätä hallitusvalta.

 6. 7

  keijjo sanoo

  Kyllä kommunismilla on tekemistä ihmisyyden kanssa. Se on niin hyvä aate että sen ovat määritelleet sen vastustajat. Jospa Markkukin kävisi ihan Marxilta tarkistamassa mistä siinä on kysymys, ettei tule toisen käden tietoa.