Palvelukseen halutaan

Olenkin jo odotellut, milloin joku keksii vaatia rahaa työnhakijalta siitä hyvästä, että ottaa hänet töihin. Nyt sellainen epeli on ilmestynyt, ja vieläpä TE-toimiston viralliselle työpaikkailmoitusten sivulle. Lukekaapa huolella tämä ilmoitus:Job.do?lang=fi&jobID=7823402&index=5&anchor=7823402

Mahtavan yritysidean saanut ”työnantaja” siis etsii palvelukseensa mielellään korkeakoulutettua toimittajaa tai sisällöntuottajaa. Tämän tehtävänä on artikkelien kirjoittaminen, keskustelun seuraaminen ja moderointi. Suomeksi tämä tarkoittaa ihan tavallista blogin kirjoittamista, jota tuhannet ihmiset tekevät päivittäin.

”Minä hoidan sivusto teknisen ylläpidon, ohjelmoinnin, verkkosivun rakentamisen, hakukoneoptimoinnin sekä mainostuksen”, lupaa yrittäjä. Ilmeisesti ainakin kielenhuolto jää kokonaan bloggaajan omalle vastuulle. Tätä sivuston teknistä ylläpitoa muuten jokainen ilmaisblogi tekee ilmaiseksi, esimerkkinä vaikkapa tämä sivusto, jolle itse kirjoitan.

Työpaikka edellyttää muutaman vuoden sitoutumista projektiin ja noin tuhannen euron alkupääoman sijoittamista. Mitään tuottoa ei ole luvassa vähään aikaan ainakaan näille sisällöntuottajille, mutta tulevaisuudessa rahaa on mahdollisesti luvassa muillekin kuin sivuston perustajalle.

Saattaahan tällainen touhu periaatteessa joskus tuottaakin jotain kirjoittajille. Epäilen kuitenkin, että tätä sivustoa ei koskaan perusteta. Koko ilmoitushan on suomennettavissa suunnilleen näin: Maksa minulle tuhat euroa, niin pääset kirjoittamaan ilmaiseksi blogia, joka tuottaa minulle jopa tuhansia euroja kukaudessa.

Näitä TE-toimiston työpaikkailmoitussivuja ei taida seurata tai moderoida kukaan.

Kommentit
 1. 1

  kirsti era sanoo

  Huijarin ilmoitus. ”Lähetä mulle rahasi, niin ostan niillä itselleni jotain kivaa”

 2. 2

  Enoch Nitti sanoo

  onhan toisilla ihmisllä rahaa vaikka mihin. esimerkiksi voi valita maksuttoman tai maksullisen koulun, joiden sisältö ei poikkea toisistaan.

 3. 3

  Maija Salojärvi sanoo

  Mun koulutustaso ei riittäisi tähän,muuhun kuin ovelta niiaamiseen..

 4. 4

  L.Smith sanoo

  Jopas on rakennelma. Perustana on nimettömän ehdottelijan arvaus siitä, että miehille suunnattu olivia saa lukijoita.
  Täydellinen asiantuntemattomuus yhdistyy opportunistiseen vehkeilyyn.
  Jos ehdottelija tuntisi alaa, jolle houkuttelee sijoittajakumppania, hänen tulisi tietää, että useat kovan rahan kustantajat ovat vuosikymmenten saatossa yrittäneet kyseistä konseptia, mutta eivät ole menestyneet. Miehet eivät ainakaan Suomen kokoisella markkina-alueella tarvitse tämän konseptin mukaista tuotetta.
  Kunpa kukaan ei menisi tähän halpaan.