Kännissä ja mielijohteesta

Joku murtautui Kansallisen Vastarinnan jäsenhakemussivulle ja hakijoiden nimet levisivät nopeasti julkisuuteen. Joukko koostui enimmäkseen tuntemattomista nuorista miehistä, mutta löytyipä sieltä kaksi sellaista, jotka jo joutuivat vastaamaan kiusallisiin kysymyksiin.

Toinen oli Oulun perussuomalaisten hallituksen varajäsen ja Limingan entinen kunnanvaltuutettu Tuomas Okkonen. Hän oli lisännyt hakemukseensa salaperäisen kuuloisen viestin: Kun kuulet, mitä me ollaan suunniteltu, niin samaa kuoppaa kaivetaan. Hän myös ilmoitti haluavansa pitää jäsenyytensä vähän aikaa salassa, mutta ei enää kovin kauan.

Toinen oli vielä vakavampi tapaus, nimittäin kansanedustaja Juho Eerolan (ps) avustaja Ulla Pyysalo. Hän kunnostautui muutama kuukausi sitten Jani Toivolasta kertomallaan rasistisella vitsillä. Facebookin profiilikuvassa hän pitelee kömpelösti rynnäkkökivääriltä näyttävää asetta.

Mikä on tämä merkillinen Kansallinen Vastarinta ja mihin se pyrkii?  Se on  avoimen natsihenkinen ja rasistinen järjestö. Sen oman julistuksen mukaan on perustettava uusi kansallissosialistinen tasavalta, joka muodostuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä mahdollisesti Baltian maista. Nämä alueet muodostavat luontevan rodullisen ja kulttuurillisen alueen, jonka olemassaolon uusi valtio turvaa.

Uusi valtio nojaa valtansa voimaan, armeijamalliseen hierarkiaan, kurinalaisuuteen, uskollisuuteen ja ennen kaikkea johtajaan, jota tavallinen ihminen ei pysty heti kyseenalaistamaan. Nykyisen demokratiakäsitteen kannattaja kannattaa samalla myös mm. homojen avioliitto- ja adoptio-oikeutta, siionistista finanssiplutokratiaa sekä kansainvälistä yläluokkaa. Arjalaiset ihmiset pyritään nykyisin muuttamaan ajattelemattomiksi, mutta asiat muuttuvat. Tulevaisuudessa on vain yksi valtapuolue, Nationalsocialistisk Orden NSO, jonka johtavat jäsenet tulevat muodostamaan korkeimman senaatin, joka valitsee johtajan ja toimii hänen neuvonantajanaan.

Näille jäsenhakemuksensa lähettäneille tuli kiire selitellä tekemisiään, koska kiistäminen ei enää mitenkään onnistunut. Okkonen sanoi hakeneensa jäseneksi vuosia sitten kännissä ja peruneensa hakemuksen heti selvittyään. Jos kuitenkin hänen hakemuksessa kertomansa ikä on oikein, niin hakemus on lähetetty vain muutama kuukausi sitten.

Pyysalo kertoi jättäneensä jäsenhakemuksen hetken mielijohteesta, ihan pelkästä päähänpistosta. Hän sanoi, että ei lukenut tarkemmin Kansallisen Vastarinnan ohjelmaa, mutta se vaikutti hyvältä. Sillä tavalla. Onkohan kansanedustajan avustajalla useinkin tapana tehdä tärkeitä päätöksiä silmät ummessa ja hetken mielijohteesta?

Tämä ei ole enää hauskaa. Kansallinen Vastarinta pyrkii avoimesti syrjäyttämään demokratian vaikka väkivalloin ja perustamaan sen tilalle armeijamallisen hierarkisesti toimivan johtajavaltion. Ei tällaiseen järjestöön haeta jäseneksi kännissä tai päähänpistosta. Jos joku niin tekee, niin hänen arvostelukykynsä on olematon.

Kommentit
 1. 1

  Enoch Nitti sanoo

  järjestö elää merkillisessä rinnakkaistodellisuudessa, jonne ei kovin monella ole pääsyä

 2. 2

  sanoo

  Kansallinen Vastarinta on parin dorkan ”uusnatsin” läppäporukka, joka kirjoittelee ”taistelupäiväkirjoja” siitä, kun he liimaavat lähiöiden seinille julisteita. He ovat suurin piirtein yhtä varteenotettavia vallankumouksellisia kuin hengen pidättäminen on varteenotettava keino vapauttaa Tiibet. Juuri tuollaiset porukat ovat niitä, joihin haetaan jäseneksi läpällä ja kännissä.

 3. 3

  sanoo

  Olivat varteenotettavia vallankumouksellisia tai eivät, Kansallinen Vastarinta ottaa itsensä vakavasti. Ja kaikki uusnatsijärjestöt, jotka ottavat itsensä vakavasti, ovat vaarallisia. Vai oliko Oulun tapaus tai Pride-iskukin vaan läppäporukan läppää, joka pitäisi ottaa läpällä, Keronen?

  Joku hakee järjestöön varmasti kännissä ja läpällä. Mutta tuskinpa julkisuudella esillä olleet persut. Ja eivät monet muutkaan, vuotaneista hakemuksista päätellen. Vakavissaan ovat, yhtä vakavissaan kuin järjestökin.

 4. 4

  sanoo

  Kansallinen Vastarinta on about yhtä vaarallinen yhteiskuntarauhan kannalta kuin meikän lähikaupan edustalla pärisevät ES-jonnet. Eipä ole taas iltalehdistö yrittänyt lietsoa pelkoa tekemällä mitäänsanomattomista pässeistä vaarallisia terroristeja. Hyvä, kun oikeasti koko porukka ei edes ole huomion kiinnittämisen arvoinen.

  Olen itsekin saanut Kansallisen Vastarinnan tyypeiltä tappouhkauksia, koska olen heidän mukaansa siionisti, mutta ne uhkaukset eivät tietenkään toteutuneet. Kansallinen Vastarinta on vaarallinen lähinnä sen takia, että heidän jäljiltään saattaa joutua siivoamaan blogin kommenttiosoiota.

  Typeryys on usein suurempi selittävä tekijä ihmisten käyttäytymiselle kuin pahuus. En ihmettelisi, vaikka monet tuonne jäsenhakemuksensa hakeneet eivät ole lukeneet sanaa ”kansallinen” pidemmälle, minkä jälkeen he ovat jo pistäneet hakemuksen menemään. Kyse on vähän samasta ilmiöstä kuin siinä, että monet ”luonnonsuojelijat” ja hipit liittyvät Greenpeaceen ilman, että heillä on edes perustietoja järjestöstä. ”Tässä lukee vihreä, sen täytyy siis olla hyvä!”

 5. 5

  sanoo

  Vesa: Tekoja ei pidä tietenkään ottaa läpällä, mutta yksittäiset teot eivät myöskään tarkoita, että näitä järjestöjä pitäisi ottaa järjestöinä vakavasti. Olisin huolissani, jos persujen kunnallispoliitikot ja eduskunta-avustajat olisivat syyllistyneet tuollaisiin kuvattuihin tekoihin, mutta näin ei ole ainakaan vielä tapahtunut. Itsessään Kansallinen Vastarinta ei ole millään tavalla varteenotettava, vakavastiotettava tai edes huomioonotettava.

 6. 6

  Joni Pelkonen sanoo

  Jiri Keronen vähättelee Kansallisen Vastarinnan aktivismia ja aatetta. Porukan jäsenet ovat jo Suomessa saaneet useita tuomioita mm. kokoomuksen kansanedustajaehdokkaan pahoinpitelystä. Heillä on kuten he itsekin julistavat yhteyksiä myös ulkomaille. Uusnatsismi on kansainvälinen liike. Paljastuneita listassa hakemuksia tämän järjestön jäseneksi on 250 kappaletta. Lisäksi hakemuksissa mainitaan joukko aktiivisia uusnatseja nimiltä. Hakijoita on ympäri Suomea ja järjestö itse julkaisee ”toimintaraportteja” eli lähinnä julisteiden liimaamisia eri puolilta Suomea.

 7. 7

  Joni Pelkonen sanoo

  ”Yksittäisiä tekoja”? Miksi uusnatsien teot ovat aina ”yksittäisiä tekoja” vaikka niitä on kertynyt jo ties kuinka paljon?

 8. 8

  Maija Salojärvi sanoo

  Tällainen ei todellakaan naurata,paremminkin pelottaa.On niin helppoa laittaa toimintansa alkoholin syyksi tai vielä pahempaa hetken mielijohteeksi.Jösses sentään.Aikuinen määritelllään termillä ”jaksaa odottaa” ts olis kyllä jo aika aikuistumiselle.

 9. 9

  Ei rasismille, ei natseille sanoo

  ”Kun kuulet, mitä me ollaan suunniteltu, niin samaa kuoppaa kaivetaan.”

  Mitähän persut juonivat Soinin kansaan vetoavan mainosmiehen käsikirjoittaman retoriikan takana?
  Vai onko Soini tietämätön jostain persujen klikistä, joka suunnittelee jotain muutosta? Enpä usko.

  Kaikesta tulee mieleen Saksa 30-luvulla: kuinka natsit vaivihkaa hivuttivat itsensä valtion johtoon.

 10. 10

  AlfaVille sanoo

  Minä olen kännissä tilannut hetken mielijohteesta Ostos-TV musakokoelman ”Best of The Hits of The 80’s” ja olen sentään pogoomuslainen. Duudsonit taas koettavat tarkoituksella teloa itsensä tehohoitoon, niin että kai nyt persutkin voivat tehdä ihan mitä tahansa, jopa koettaa liittyä tuommoiseen. Se tässä on hyvä puoli, että uusnatseista on kohuttu jo Siitoinin ajoista asti, mutta tuon pidemmälle ei liene päästy. Vai luuletteko, että tuo 250 onkin vain jäävuoren huippu ja loput ovat vielä pinnan alla?

  PS. tuo musakokoelma oli ihan kuunneltavaa kamaa.

 11. 12

  Nähty on sanoo

  Että ihan harmitonta porukkaa, että ihan vaarattomia tappouhkauksia.

  Ihan hyvä niin kauan kun noin on. Mutta ei ole Jiri Kerosen yhteiskunnallinen ajattelu kovin kehittynyttä, jos pitää odottaa että porukka muuttuu vaaralliseksi tai yrittää tappaa jonkun, ennenkuin siihen puututaan. Jos joku eduskunta-avustaja on niin pässi, että menee tarjoutumaan tällaiseen jäseneksi, niin en enää tiedä, mistä pitäisi eniten huolestua.

  Siitäkö, että avustaja ei ymmärrä, mistä natsismissa on kysymys?

  Siitäkö, että hän valehteli hakemuksensa ajankohdan ainakin vuotta aikaisemmaksi?

  Siitkö, että persuille se munaus menee jumalauta aina näin päin? Kun joku sanoo sanan kansallissosialismi tai mamu, siellä on vähintään yksi persu jo innoissaan pyytämässä päästä mukaan.