Samoilla linjoilla

Uuden Suomen haastattelema perussuomalaisten kansanedustaja ja Suomen Sisun jäsen Juho Eerola ei pidä kovin vakavana sitä, että poliisi suhtautuu Suomen Sisuun ääriliikkeenä. Hänen mielestään Sisun linjat ovat yhteneväiset perussuomalaisten poliitiikan kanssa.

Tutkitaanpa asiaa. Suomen Sisun periaateohjelman mukaan ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvallan irvikuva. Ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti.

Hyvä näin. Miten sitten mahtaisi selvitä se aito ja oikea kansan tahto? Vastausta voi etsiä vaikkapa Suomen Sisun jäsentensä luettavaksi suosittelemista kirjoista. Otetaan esimerkiksi 1938 julkaistu ja 1999 suomennettu Helmut Stellrechtin kirja Glauben und Handeln, suomeksi Usko ja teot. Stellrecht oli Natsi-Saksan nuorisokasvattaja, tekniikan tohtori ja SS-Brigadenführer, joka vastannee suunnilleen prikaatinkenraalia.

Lyhennelmän perusteella kirja on ihan puhdasta natsijollotusta, kuinkapa muutenkaan. Liikkeelle lähdetään mystisestä verenperinnöstä, josta edetään rodun ja kansan kautta valtioon. Yksilöä määrittelevät sellaiset tyypilliset natsikäsitteet kuin kovuus, kuri, velvollisuus, kunnia ja uskollisuus. Tämän enempää ei tarvitsekaan lukea ymmärtääkseen sen ”todellisen kansan tahdon” alkuperää. Se on tietenkin se, jonka jumalainen Johtaja kulloinkin sanoo sen olevan ja jota uskolliset velvollisuudentuntoisesti noudattavat.

Lukekaa itse tämän Sisun suosittelman kirjan lyhennelmä täältä  uskojateot.htmja voikaa pahoin. Lisää suositeltua kirjallisuuttaa löytyy täältä index.html

Mitenkäs se menikään? ”Suomen Sisun linjat ovat yhteneväiset perussuomalaisten politiikan kanssa.” Mitähän mieltä puolueen muut kuin sisulaiset mahtavat olla?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  ”Miten sitten mahtaisi selvitä se aito ja oikea kansan tahto? Vastausta voi etsiä vaikkapa Suomen Sisun jäsentensä luettavaksi suosittelemista kirjoista.” Tämä ansaitsee facepalmin.

  Millä loogisella kikalla keksit, että aito ja oikea kansan tahto löytyy (edes sisulaisten mielestä) kirjoista, joita Suomen Sisu on Internet-sivuillaan suositellut? Hienosti vedetty, sankari. Minä kannatan suoraa demokratiaa ja mielestäni puhtaasti edustuksellinen demokratia on demokratian irvikuva. Mielestäni kansan tahto on ylin auktoriteetti. Suosittelen sinulle luettavaksi Illuminatus!-trilogiaa, Machiavellin Discourses on Livyä ja Marxin Pääomaa. Onko nyt mielestäsi niin, että mielestäni kansan aito ja oikea tahto löytyy noista kirjoista?

  Hienosti vedetty mutkia suoraksi, päättelykyvyn sankari.

 2. 2

  sanoo

  Sanoin sinua vahingossa kahdesti sankariksi, mutta se johtuu vain siitä, miten paljon kunnioitan kykyäsi lukea ajatuksia ja periaatteita myös sieltä, missä niitä ei ole. Supervoimat ovat aina kunnioitettava asia.

  Jos Suomen Sisu olisi tuollainen mystinen järjestö, jonka Todellinen Tahto(tm) tulee selvittää tulkitsemalla suositeltua kirjallisuutta ja periaateohjelmaa kuin Piru Raamattua, minkä vuoksi kukaan liittyisi siihen milloinkaan? Mitä järkeä yhdistyksellä, joka pyrkii saamaan jäseniä, olisi valehdella, millainen yhdistys se on? Jos yhdistys toimisi näin, kaikkihan eroaisivat siitä heti. Jotain rotia.

 3. 3

  Petri sanoo

  Keronen: SS voi pyrkiä saamaan jäseniä, mutta niin pyrki sen suuri esikuvakin – josta eroamisia ei ole liiemmin dokumentoitu. Toki jälkeenpäin jokseenkin jokainen NSDAP:n jäsen on kertonut olleensa jäsen vain koska ei tiennyt, mitä järjestö oikeastaan haluaa, toimittaa ja tekee.

 4. 4

  Saku Timonen sanoo

  Keronenhan meinaa ruveta tarkenemaan…

  Suomen Sisu suosittelee jäsenilleen luettavaksi mm. natsiaiheista kirjallisuutta. Jos minä suosittelen ihmisille jotain kirjaa luettavaksi, niin se johtuu siitä, että kirja on herättänyt minussa ajatuksia, joita toivon sen herättävän myös muissa. Tuskinpap SS suosittelee juuri tätä kirjaa ihan vain ajanvietteeksi eikä ainakaan siinä hengessä, että varoittaisi omaksumasta siitä mitään ajatuksia.

 5. 5

  Petri sanoo

  ”Suomen Sisun web-kirjasto kokoaa listaa kansallismielisen ideologian kannalta keskeisistä tai sitä sivuavista teoksista. Lista on hyvin epätäydellinen ja jonkin teoksen siitä puuttuminen ei tarkoita etteikö se siihen kuuluisi. Samoin kaikki teokset eivät ole kansallismielisiä, mutta kuitenkin sellaisia joita on hyvä tuntea. Suomen Sisu suosittelee kannattajiaan tutustumaan muutenkin kirjallisuuteen.”

  http://web.archive.org/web/20010711074718/http://user.sgic.fi/~thule/sisu/kirjasto/kirjat.htm