Äärihumanismia ja suvaitsevaisuutta

Valtaeliittiä myötäilevät Äärihumanisti-verikoirat saavat näppylöitä ja hengenahdistusta perussuomalaisten aidosta suvaitsevaisuudesta, kun he suvaitsevat liikkeessään myös ääriliikkeitä. Nykyiset valtapuolueet edustavat äärihumanistisen gestapon egoistista apartheid-politiikkaa, joten äärihumanismi on Hitleriäkin vaarallisempi valheen ja eksytyksen oppi.

Tällaista kommentointia sain eiliseen blogiini facebookissa ja koko keskustelu on avoimella sivullani kaikkien halukkaiden luettavissa. Kirjoittaja ilmoittaa, että ei itse ole perussuomalainen, joten hänen mielipiteensä ovat sitten ihan hänen omiaan.

Eipä tästä sen enempää, kuin että itse olen viimeksi käyttänyt näin ylevää kieltä viisivuotiaana. Raapustin silloin sarjakuvia puotipaperista karhulangalla ompelemiini vihkoihin ja vaikutteita sain Villi Länsi ja Tex Willer -sarjakuvista sekä Merirosvo-purukumin keräilykuvista. Ainoassa tallella olevassa hengentuotteessa raukkamainen Montanan sheriffi ampuu uljaan merirosvo Melledin metsään kuoliaaksi ja veriruntiksi.

Tästä perusuomalaisten aidosta suvaitsevaisuudesta on nähty paljon esimerkkejä. Viimeisimpänä on erään aktiivijäsenen eilen illalla perustama fb-ryhmä Lakkautetaan pakolaiskeskukset. Jo tähän aamuun mennessä jäseniä näkyy olevan satakunta ja lisää tulee varmasti. Pääteemana on maanpuolustuksen ja pakolaiskeskusten asettaminen vastakkain. Eräs keskustelija jo lupasi vaihtaa taloonsa uunilämmityksen, jossa käyttää polttoaineena jatkuvasti maahan virtaavia uusiutuvia luonnonvaroja.

Keskustelun taso tullee siis olemaan suunnilleen tätä luokkaa ja syykin siihen on ihan selvä. Ensimmäiseksi ryhmään ilmoittautuivat juuri ne samat facebookissa huseeraavat henkilöt, jotka laukovat rasistisia kommentteja kaikilla vastaavilla sivuilla. Kyseessä on tietenkin ”huumori”. Ensimmäisten joukossa oli rohkea  Astrid-muija Trueshit, joka ei jostain syystä käytä koskaan oikeaa nimeään. Hänet on tietääkseni poistettu facebookista monta kertaa, mutta hän tulee aina takaisin jollain Astrid Thorsin nimestä väännetyllä ”taistelijanimellä”.

Odotettavissa on siis älyllistä keskustelua aidossa perussuomalaisessa suvaitsevaisuuden hengessä. Äärihumanistit siellä luultavasti syödään elävältä, mutta tuskinpa he sivulla muutenkaan kovin kauan viihtyvät. Ajattelun yksipuolisuus ja pahasti ontuva oikeinkirjoitus aiheuttavat heille näppylöitä ja hengenahdistusta.

Kommentit
 1. 2

  Anneli sanoo

  En vieraillut vielä mainitsemallasi fb-sivulla, mutta kuulostaisi järkeenkäyvältä lakkauttaa ensin vastaanottokeskukset ja sitten vasta alkaa pakon edessä karsimaan varuskunnista tai hätäkeskuksista. Kannatetaan!

 2. 3

  sanoo

  Anteeksi vaiin, mutta millä ihmeen perusteella tuo ”kuulostaisi järkeenkäyvältä” – kun ei pakolaiskeskus ole sitten niin millään tavalla pois esimerkiksi hätäkeskuksien rahoituksesta? Ne ovat erillisiä poliittisia päätöksiä eri budjettien alaisuudessa, jotka päätetään ihan erikseen eduskunnassa ja valtion budjettiriihessä. Ja sen lisäksi on tietenkin vielä täysin erillinen päätös, että ylipäätään tehdään sellaisia valtion verotulopohjaa kaventavia veronleikkauksia jotka pakottavat tällaiseen leikkauspolitiikkaan. Sen politiikan vastavoimana perussuomalaiset eivät juuri ole kunnostautuneet vaan kannattaneet lähipalvelujen leikkauksia enemmän tai vähemmän joka paikassa. Kommentissasi ei siis ollut järjen häivähdystäkään.

 3. 4

  AlfaVille sanoo

  Avainsanat ovat siis ”erillisiä poliittisia päätöksiä”. Jos ’erikseen päätetään’ esimerkiksi lakkauttaa pakolaiskeskukset, kokonaispottiin jää niiden kustannusten verran enemmän jaettavaa. Tämä aiempaa isompi summa sitten vaatii taas lisää niitä poliittisia päätöksiä.

  Tuolla logiikalla pakolaiskeskusten lakkauttaminen tuo lisää rahaa muille momenteille, mutta mille niistä, jää vielä avoimeksi. Oma prioriteettilistani menee tärkeysjärjestyksessä ”terveys, koulutus, infrastruktuuri, maanpuolustus, tässä välissä ’kaikkea muuta’ ja viimeisenä tulee huippu-urheilu”, koska sitä ei oikeasti tarvita mihinkään listallani tärkeämmäksi asettamieni asioiden varmistamiseksi.

 4. 5

  Petri sanoo

  Onko Sinulla, Anneli, mielessäsi jokin parempi tapa hoitaa pakolaisia kuin vastaanottokeskukset?

 5. 6

  kjjo sanoo

  Onko sinun mielestäsi, Kukatahansa, oikein että pakolaisista raskaimman vastuun ottavat kolmannen maailman hätääkärsivät valtiot, joissa on miljoonia pakolaisia naapurimaista?

  Suomen, valtavasti rikkaamman kansakunnan, kiintiö on 750. Suomea vähemmän pakolaisia ottavat Euroopassa esimerkiksi Romania, Bulgaria, Liettua ja Latvia.

 6. 7

  Joni Pelkonen sanoo

  ”kuulostaisi järkeenkäyvältä lakkauttaa ensin vastaanottokeskukset ja sitten vasta alkaa pakon edessä karsimaan varuskunnista tai hätäkeskuksista”

  Toisaalta olisi vielä järkeenkäypää lakkauttaa koko armeija ja käyttää rahat vanhustenhoitoon. Eikös se vanhustenhoito ole näiden kaiken sortin ”kriitikoiden” suurin sydämenasian, jutuista päätellen ainakin. Vai eikö? 😀 😀 😀

 7. 8

  sakutimonen sanoo

  Asstrid-muijan loistavasta huumorintajusta on oikein malliesimerkki juttuni ”Kallista terveydenhoitoa” kommenteissa. Ehkä hän kasvaa joskus aikuiseksi.

 8. 9

  Asstrid-muija sanoo

  Pyydän jälleen anteeksi Arvoisalta Sakari ”Saku” Timoselta, joka lienee pahoittanut totaalisesti mielensä siitä, että kirjoitin kommenttini väärään kohtaan! Pyydän siis anteeksi, minkä lisäksi kadun ja pahoittelen röyhkeää tekoani!

  Mutta jokunen sana itsestäni. Todellinen alter egoni on runsas 30-vuotias filosofian lisensiaatti, joka opiskeli (yleistä) historiaa. Varsin hyvin siis henkilöltä, jonka pitäisi kasvaa aikuiseksi 😀

  EN ole minkään puolueen jäsen, en siis myöskään perussuomalaisten!

  Varjelen erittäin tarkoin yksityisyyttäni naamakirjassa. Tämänhetkisistä Asstrid-muijan kavereista KAKSI tietää todellisen henkilöllisyyteni. Olen kirjoittanut paljon myös omalla henkilöllisyydelläni, joten ”tietosi” kaipaavat vähän päivitystä 😉

  Olen lukenut paljon pakolaisista, mutta ennen kaikkea olen myös elänyt heidän kanssaan. Vanhempani toimivat yli 20 vuotta perhehoitajina ja perheeseemme oli sijoitettuna lapsia niin Venäjän suunnalta kuin Afrikastakin. Lisäksi olen muutenkin ollut tekemisissä pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa. Näin ollen katson omaavani vähintään hyvän tuntemuksen heistä, heidän elämästään ja kulttuuristaan.

  En ole suvaitsematon persoona! Haluan antaa äärimmäisen tukeni esimerkiksi vammaisille, syrjäytyneille ja vanhuksille. En kuitenkaan kannata ”elintasopakolaisuutta”, perheenyhdistämisiä (lapsi Suomeen => tämän jälkeen koko suku, noin 50 henkilöä maahamme) tai ”rikollista pakolaisuutta”. Jos pakolainen saa Suomessa ankaran vankeustuomion esimerkiksi raiskauksesta tai murhasta, niin potkisin heidät pikimmiten pois maastamme päänsilittelyn sijaan.

  Kannatatko itse tällaista menettelytapaa, joka tapahtuu kohtalaisen lähellä entistä kotikaupunkiani ( http://www.demari.fi/arkisto?id=14910 ). Esimerkiksi perhehoitaja saa ”erittäin vaikeahoitoisesta” lapsesta noin 1200 e/kk. Kyseisessä paikassa hän eläisi tuolla summalla peräti viisi päivää 😀

  Satiiri ja huumori ovat sinulle luultavasti täysin tuntemattomia käsitteitä 😉

  The End!

 9. 10

  Saku Timonen sanoo

  Huumorintajustani voidaan olla montaa mieltä, mutta avoimessa rasismissa en tosiaan näe mitään huvittavaa. Mielestäni sinä itse toimit huumorin ja satiirin varjolla lähinnä edesvastuuttomasti. Räikeimmätkin ylilyöntisi saavat osakseen totista hurraamista tai ilkeän hyväsyvää naurua. Minun lisäkseni suurin osa keskustelukumppaneistasi siis ei tunne huumoria.

 10. 11

  Petri sanoo

  Asstrid-muija voisi historian lisäksi opiskella myös nykyaikaa ja/tai lakata valehtelemasta.

  Ne kuuluisat perheenyhdistämiset… Kas tässä tilasto, jonka Hommaforum toki toivoisi olevan sellainen salainen:
  2000 184
  2001 320
  2002 427
  2003 293
  2004 148
  2005 368
  2006 160
  2007 373
  2008 562
  2009 576
  2010 392

  Yhteensä 11 vuodessa siis 3803 henkeä.