Ai son SE jätkä…

Olen sanut kaksi uutta ”ihailijaa”, joista ainakin toinen väittää tuntevansa lainsäädännön ja oikeuskäytännön paremmin kuin minä. Herrat Heikki Gabrielsson ja Jani Sviddunääs Salomaa eivät ole olleet järin ihastuneita heidän ennakkoluuloihinsa ja vihaansa kohdistamaani kritiikkiin. Näin rattoisasti he rupattelevat ryhmässä Ääri-islamin ”monikulttuuri” tuhoaa lastemme tulevaisuuden:

sviddu-1a sviddu-2b

Ainakin Salomaa närkästyi jutustani Lain kanssa leikkimistä. Siinä kerroin, että perusteettoman esitutkintapyynnön tekeminen kuvakaappauksista saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa ilmoitukseen väärästä ilmiannosta. Varoitin myös ilmoittamasta kunianloukkausrikoksesta, jos ainoa näyttö on kuvakaappaus, joka todistaa ilmoituksen tekijän itsensä syyllistyneen pahempaan rikokseen eli kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Kuten kuvista näkyy, olen siis ihan pihalla lainsäädännöstä. Itse kyllä omat opintoni tiedän, mutta lakiasiantuntija Salomaan osaamisesta ei ole mitään muuta näyttöä kuin hänen omat väitteensä siitä, että minä en tiedä mitään. Aika vakuuttavaahan se sellainenkin on, ainakin Gabrielssonin ja hengenheimolaisten mielestä.

Voisin ihan oikeasti keskustella juridiikasta Salomaan kanssa, mutta se on täysin mahdotonta paristakin syystä. Ensinnäkään hän ei tunnu tietävän yhdenkään rikoslain pykälän sisältöä, saati sitten tulkintaa. Hän ei edes löydä rikoslaista niitä pykäliä, joista itse luulee puhuvansa. Luultavasti hän ei löydä lakikirjoista edes rikoslakia.

Toiseksi hänen keskustelutyylinsä on juuri tuo kuvissa näkyvä. En tiedä asiaa enkä väitä mitään, mutta juuri tuollaista puhetta kuulee rikoksesta epäillyn suusta ennen oikeudenkäyntiä. Oikeusalissa sitten istutaankin pissit housussa, mutta heti ulkona on taas täysi uho päällä.

Ja huomatkaa, että en väitä Salomaan taustasta yhtään mitään, kun en sitä tiedä. Kerroin vain yleensä ihmisistä, joita olen jonkin verran tavannut. Saavathan nämä asiantuntijat toki keskustella. Pitäisi kuitenkin muistaa, että tuntemattomaan veteen ei kannata hypätä pää edellä.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Tuollainen kommunikaatio lienee tarkoitettu omille, sen tarkoituksena on paitsi purkaa ahdistusta, myös yrittää pitää omaa porukkaa kasassa. Vankilat ovat täynnä kavereita jotka eivät mielestään tehneet juuri mitään. Seuraavaksi nämä arvatenkin ryhtyvät vähättelemään tekosiaan, ”noin mitättömästä tssä maassa saa tuomion”. Ehkä.

 2. 2

  Pauli Vennervirta sanoo

  Vertaus pulujen kanssa shakin pelaamisesta on paljon käytetty, mutta tässä tapauksessa osuva. En olisi noista varsinaisesti huolissani, mutta kiusallisia voivat tietysti olla. Kunnianloukkaussyyte vaan perään, niin oppivat ehkä olemaan, joskin voi olla että suhtaudun heidän oppimiskykyynsä turhan optimistisesti.

 3. 3

  sanoo

  Pojilla on paha henkisesti olla, asetu tilanteen yläpuolelle ja koita ymmärtää vaan. Mun riesana kuvatun kaltaiset hahmot on olleet jo kolmatta vuotta, mutta eipä niistä varsinaista haittaa ole, kun suhtautuu heihin ja kaltaisiinsa tarvittavalla huumorilla.

  Tsemppiä!

 4. 4

  Jani Salomaa sanoo

  Hei, ja kiitos surkeista analyyseistänne, kauempana totuutta ette enää voisi olla. Tosin kun ”Saku” kertoo vain toisen puolen asioista niin helppo ymmärtää…
  Ihan riemulla jään odottamaan tuota kunnianloukkaus syytettä XD

  Terveisin,

  Jani Salomaa

 5. 5

  Jani Salomaa sanoo

  Siinä pätkä oikean Sakarin tekstiä, tekstiä miten hän normaalisti kirjoittelee, tämä vielä lievää mutta paranee varmasti kun hermo alkaa taas mennä. Vihapuhetta? Hänen omilla kriteereillään kyllä….

  Sakari Timonen Salomaa sekoittaa taas kerran näiden ryhmien ylläpitäjät ja minut.En minä ole bannannut ketään, vaan olisin mielelläni jatkanut sitä kerran aloitettua keskustelua, jossa sinä osoitit täydellisen tietämättömyytesi.

  Lue nyt vielä kerran tai edes ensimmäisen kerran se väärää ilmiantoa koskeva pykälä ja yritä ihan omin päin miettiä sen sovellutusta. Mieti myös sitä, onko viisasta tehdä esitutkintapyyntö, jonka ainoa näyttö perustuu omiin mahdloillisesti rikoksen tunnusmerkistön täyttäviin puheisiin kuvakaappaukisissa.

  Tuosta kielenkäytöstäsi vielä: Annan sinulle tarkoituksellisesti narua, jotta voit hirttää itsesi. Koska et kuitenkaan ymmärrä vertauskuvaa, niin sama suomeksi: Katson ihan piruuttani, milloin sinä astut rajan yli ja syyllistyt kunnianloukkaukseen. Nyt olet jo hyvin lähellä. Jatkapa samaan malliin, niin tapaamme oikeudessa pikemmin kuin osaat arvatakaan.

 6. 6

  sakutimonen sanoo

  Tämän koko keskusteluketjun voi lukea facebookin ryhmästä ”Suvaitsevaiston fasismi”. Loistavaa juridista argumentaatiota, erityisesti Salomaan puolelta.

 7. 7

  Jani Salomaa sanoo

  Ei jaksa enää nähdä vaivaa, aiemmin jaksoin mutta se vaiva valui hukkaan kun Timonen meni sanattomaksi tekstit poistettiin. Ja pointtina keskustelussa oli saada yksi ainut vastaus Timoselta, sitä ei koskaan tullut. Juridisesta argumentaatiosta on turha puhua, koska ko. henkilö väittää aiheellisen rikosilmoituksen olevan sama kuin perätön ilmianto. Kukaanhan ei ole valheellista rikosilmoitusta menossa tekemään, ja itse en ainakaan tällä hetkellä minkään moista.

 8. 8

  Jani Salomaa sanoo

  Kielenkäyttö muuten yllättäen Sakarilla siistiytyi tuon kopioimani tekstin jälkeen… Miksiköhän? Epätoivoinen kaksinaismoralismin ylläpitäminen? Vaikea kulkea toki varmasti on tuota polkua tehdä toista ja esittää aivan toista. Syyllistyä asioihin joista toisia syyttäää. Surullista, todella surullista.

 9. 9

  Saku Timonen sanoo

  Uskokaa pois, kyllä koko ketju kannattaa lukea. Salomaa ei siellä ole niin ymmärtäväisen sääliväinen kuin tuossa viimeisimmässä kommentissaan. Lisäksi hän ei uskalla tulla omalle seinälleni keskustelemaan, vaan kommentoi blogiani enimmäkseen erilaisissa ryhmissä. Usein niissä omissaan, salaisissa.

  Salomaa oikoo tapansa mukaan sekä lakia että minun sanomisiani. En ole koskaan sanonut, että aiheellinen rikosilmoitus on sama kuin väärä ilmianto. Olen sanonut, että perusteeton rikosilmoitus voi muuttua vääräksi ilmiannoksi. Se on kiinni asianomistajan tahdosta. Se siitä, ei tämä mene perille nytkään…

 10. 10

  Jani Salomaa sanoo

  En olekkaan, sääli on kasvanut vasta kirjoittelun myötä kun olen havainnut tiettyjä asioita. Siitä sääli, ja se kasvaa kasvamistaan kokoajan. Salaisissa ryhmissä? Mitä ne ovat? Nyt taitaa pahasti heittää vainoharhan puolelle joka tosin selittää henkilövihaamisesi ja vainoamisesi motiiveja.
  Lakia en oio enkä sanomisiasi olet kokoajan rinnastanut rikosilmoituksen tekemisen väärään ilmiantoon sillä valheellisella perusteella että kuvittelet jonkun tekevän valheellisen ilmoituksen millaista kukaan ei ole kyhäämässä.
  Edelleen tuossa keskustelussa vastauksetta jää alkuperäinen kysymys, Timosen kohdalla olenkin tähän jo tottunut, sitä hiljaisuutta kun tulee niin monissa kohdissa.
  Kuten vastuun ottamisesta omista puheistaan, silloin kun argumentit loppuvat kesken tai kun pyydetään perustelu mm. siihen että missä osoitan tämän sivun kuvakaappauksissa vihaa.
  Kun koko teksti kaappauksissa on sarkasmia ja suoraakin vittuilua, mitään tekemistä vihan kanssa mitä Timonen itse harrastaa…
  Mutta vastausta ei ole eikä tule koska pitäisi myöntää oma virheensä joten aika turha taitaa olla jankuttaa.

 11. 13

  Jani Salomaa sanoo

  Harrastat, nimenomaan. Julkaiseppa omia juttujasi toisesta ryhmästä? Ainiin ne mystisesti katosivat! Edelleen vastaa kysymykseen missä TÄMÄN KYSEISEN SIVUN JOLLA NYT OLEMME ILMENEE VIHAA TAI NÄRKÄSTYSTÄ?`
  Enkä noista natsivahtisivujenkaan kaappauksista ole löytänyt ainoatakaan kirjoittamaani tekstinpätkää joka vihaa tms sisältäisi joten perustele?

 12. 14

  Saku Timonen sanoo

  En ole väittänytkään TÄLLÄ sivulla olevan vihaa. Ei tuo ole edes kunnianloukkaus, mutta suunta on oikea. Närkästyksesi ei liene enää kenellekään epäselvää. Ja jos et natsivahdin sivulta löydä kiihiottamista kansanryhmää vastaan, niin olet sokea.

 13. 15

  Jani Salomaa sanoo

  Pyysin jo tuolla ryhmässä osoittamaan kirjoituksen jossa moista kohdallani ilmenee, missä se viipyy?

 14. 16

  Saku Timonen sanoo

  Missäs kohtaa minä olen milloinkaan syyttänyt sinua nimeltä mainiten vaikkapa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan? En tietääkseni missään. mutta natsivahdista löytyy muita.

 15. 17

  Jani Salomaa sanoo

  Mitäs minä ja moni muu siellä sitten tehdään? Ja olet väittänyt, nyt vaan perut puheitasi taas. Moni ihminen pystyy todistamaan, että mm. minua olet syyttänyt. Eli siinä kohtaa ei nyt puheiden pyörtäminen oikein auta… Pyysin silloin useita ihmisiä seuraamaan ja nauramaan keskustelua jota kanssasi kävin… Eli toistan tässä saman kuin tuolla ryhmässä.

  Näytätkö jo toteen vai myönnätkö julkisesti olevasi kohtuu turha paskanpuhuja, ihmisten vihaaja ja vainoaja?

  j

 16. 18

  Orwell sanoo

  Näin ulkopuolisena on helppo havaita kumpi ottelijoista on selvässä pistejohdossa. Tosin ei ole reilua asettaa niin kovin eritasoisia vastakkain.

 17. 19

  Saku Timonen sanoo

  Nyt mennään jo tasolle ”sinä olet sanonut että minä olen sanonut ja kaverikin se kuuli”. Lyö faktat pöytään, ettei tarvitse jankuttaa. Salomaa on todistanut tämän pitkän ja hukkaan menneen päivän aikana olevansa täysin ymmärtämätön juridiikasta. Myös luetun ymmärtämistä sietäisi harjoitella. Sen lisäksi hän ei ole uskaltautunut facebookissa minun profiiliini keskustelemaan kutsusta huolimatta.

  Minä panen nyt pisteen, aikaa on haaskattu jo ihan liikaa.

 18. 20

  Jani Salomaa sanoo

  Sakari Timonen Olenkos minä jossain väittänyt juuri sinun syyllistyneen vihapuheeseen? Lue nyt niitä blogejani ja kommenttejani uudelleen ja näytä minullekin sellainen kohta, jossa syytän sinua nimeltä mainiten vaikkapa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
  31 minutes ago · Like · 1
  Jani Sviddunääs Salomaa Mm. Halla-aho sivustolla se oli pää argumenttisi ennenkuin meni jauhot suuhun. Ja yleisen otsakkeen alla nuo kaikki ovat tuolla natsivahti sivulla eli kaikki leimaaviksi jotka siellä esiintyvät. Narsisti vahti saattaisi olla aiheellinen sivu myös sinne pääsisit sinäkin 🙂
  28 minutes ago · Like

  Sakari Timonen Viittaat jatkuvasti menneisiin kirjoituksiin, joita ei enää ole olemassakaan muualla kuin sinun mielikuvituksesasi.

  Ja sieltä natsivahdin yleisen leimaamisen joukosta voi sitten poliisi tarvitessaan poimia ne rikoksiin syyllistyneet.
  23 minutes ago · Like · 1
  Jani Sviddunääs Salomaa Näytätkö jo toteen vai myönnätkö julkisesti olevasi kohtuu turha paskanpuhuja, ihmisten vihaaja ja vainoaja?
  20 minutes ago · Like

  Sakari Timonen En myönnä. Et ole onnistunut koko päivänä näyttämään toteen mitään muuta kuin oman rajoittuneen ajattelusi ja tietämättömyytesi lainsäädännöstä. Päivä meni hukkaan meiltä molemmilta.
  15 minutes ago · Like · 1

  Sakari Timonen Osoitit tietysti vielä sen, ettei sinussa ole miestä tulla keskustelemaan etusivulleni…
  14 minutes ago · Like · 1
  Jani Sviddunääs Salomaa Olen ja viimeinen niittihän tuli tuossa kiitos sinun itsesi. Paljon poruja ei yhtään villoja. Erittäin onnistunut päivä, tämän näki todella moni huomattavasti useampi kuin olisi nähnyt sinun sivuillasi johtuen estoista 🙂 Pidä toi, älä ikinä myönnä olevasi väärässä ainakaan silloin kun eniten olet, narsistinen asenne rokkaa myös toki niitä oikeita lainopintoja suosittelisin koska se aihe tuntuu ihmisten vainoamisen ohella sinua kiinnostavan. Pyydän vain kerran, poista ne aiheettomat kuvakaappaukset koskien minua natsivahdista tai suttaa naama ja nimi, huomoi että olen nyt julkisesti todistettavasti sitä pyytänyt sen jälkeen kun olen ensin todistuttanut olevani siellä ilman syytä.
  2 seconds ago · Like

 19. 21

  Saku Timonen sanoo

  Vielä vastaus yhteen Salomaan kysymykseen: Hän kysyy, mitä hän ja moni muu tekee kuvakaappauksissa natsivahdin sivuilla. Sieltä voi lukea, mitä he siellä sanovat, mutta muuten kysymys on osoitettu taas kerran väärälle henkilölle. Mitä ihmeestä minä sen tietäisin, kun ei minulla ole sen sivun julkaisemisen kanssa mitään tekemistä?

 20. 22

  Jani Salomaa sanoo

  Eeehehehehe 🙂

  Tässäpä hyvät ainekset seuraavaan ”keskusteluun” tosin nyt on joka tavu tallessa.
  Kiitos ja näkemiin.

  Terveisin,

  Jani

 21. 23

  Saku Timonen sanoo

  Ai ei näkynyt kaikille johtuen estoista? Tähän blogiin on kaikilla vapaa pääsy. Facebookissa olen estänyt kolme ihmistä ihan henkilökohtaisista syistä, mutta he tuskin ovat Salomaan kavereita. Ja kuten jo sanoin, minulta on turha pyytää naaman suttaamista natsivahdin sivulta. En tiedä sen blogin kirjoittajaa. Komeilkaa siellä vaan…

  Siitä höpöjen puhujasta ei enää tässä vaiheessa liene kenelläkään epäselvyyttä…

 22. 24

  Saku Timonen sanoo

  Arvaan seuraavan keskustelun ainekset: Salomaa tulee väittämään minua sanansyöjäksi ja kavereiden selän taakse piiloutujaksi, koska en tiedä natsivahdin julkaisijaa. Näin se vaan menee, ei voi tietää sellaista, mitä ei tiedä.

  Se shakin pelaaminen pulun kanssa….

 23. 25

  janus sanoo

  Juu. Pulun paskaa joka puolella.
  ”Julistaudun tämä väittelyn voittajaksi. Olen saanut runsaasti viestejä sähköpostiini, jotka tukevat kantaani.” Ja niin edespäin.

 24. 26

  Jani Salomaa sanoo

  Ei liity semmoiseen katsotaan mitä eteen tulee, paskanpuhuja mikä paskanpuhuja…
  Niin puhuin FB sivuistasi otitko huomioon että moni on halunnut estää nimenomaan sinut, vainojesi takia?
  Ja jokatapauksessa olet sanojesi syöjä ja selkien takana piileskelijä, mielestäni jo nimimerkkisi kertoo sen niinkuin pari muutakin asiaa…

 25. 27

  Saku Timonen sanoo

  Yhäkö se jankuttaa…?

  Enpä ole osannut kaivata kenenkään minut estäneen seuraa. Nimimerkki ei ole varsinainen nimimerkki, vaan Saku on aina ollut kutsumanimeni. Lyhyen esittelyn voit lukea sivulta ”Kuka on Uuninpankkopoika”. Totta joka sana.
  Miksi muuten et tule sinne minun seinälleni keskustelemaan?

 26. 28

  sanoo

  Pelleja mita pelleja. Aina lapsena ja teini-iassa aikuiset sanovat lapsille, etta ”kylla sa sitten jonain paivana ymmarrat”. Mun tekisi mieli sanoa tuo joillekin naista vihantayttamista ihmisista, mutta totuus on, etta he mita todennakoisimmin eivat ikina ymmarra.

 27. 29

  Vihastuttavia vihan kylväjiä sanoo

  Tiedäthän Saku, että paljon on Suomessa joutilaita ja kovin monet heistä on vapaalla jalalla. Kuka Luojan armosta, kuka lääkärin armosta. Tuhratkoot poloiset omalla hiekkalaatikollaan. Jos mahdollista, katkaise tämä kommenttiketju ja jätä nuo leikkijät omalle hiekkakasalleen. Ovat suureksi häpeäksi arvostetuille ja asiallisille blogisivuillesi.

 28. 30

  Juudeasta sanoo

  Mitä jonkun tuollaisen onnettoman Salomaan kanssa kannattaa olla missään tekemisissä. Antaa painua unholan veehen. Tuohan on vähän kuin muuankin naapurin leso rouva joka sanoi valokuvaavansa joka jäljen siitä, jos pissaan tiepuoleeni.