Horst Wessel

Perussuomalaisten Satakunnan piirin Köyliön osaston puheenjohtaja, kunnanvaltuutettu ja Poliisin neuvottelukunnan jäsen Tommi Rautio katsoo olevansa sodassa maahanmuuttajia vastaan. Näin hän sanoo suoraan facebookissa helsinkiläisen Ossi Mäntylahden seinällä käytävässä keskustelussa Oulun pizzeriasurmista. Raution mielestä ampujalle pitäisi myöntää kunniamerkki.

Tässä tämä eilen illalla ilmestynyt toteamus käynnissä olevasta sodasta: tommi-rautio-2

Uskomattomaltahan tämä vaikuttaa, mutta kyseessä ei näytä olevan väärinkäsitys, pila eikä ainakaan mikään tilin kaappaus.

Tähän voin sanoa vain kuten seuraava kommentoija sanoi: Edustipa Rautio ketä tahansa, niin minä olen mieluusti vastapuolella. En yleensäkään ymmärrä, millä oikeudella tämä mies katsoo puhuvansa kansan nimissä. Kuka, missä ja milloin on antanut hänelle sellaiset valtuudet?

Valitettavasti Rautio ei ole ainoa lajissaan, vaan tällaisiin mielipiteisiin törmää yllättävän usein. Facebookissa on useita yhteisöjä, joissa sotaa maahanmuuttajia ja erityisesti islaminuskoa vastaan pidetään ihan selvänä asiana. Sodissa tunnetusti tulee ruumiita, mutta minusta on aika omituista käydä julistamatonta sotaa siviilihenkilöitä vastaan. Terrorismiksi sitä yleensä kutsutaan.

Olen jo jonkin aikaa odotellut marttyyrisankarin ilmestymistä. Nyt nämä omaa sotaansa käyvät äärikansallismieliset taisivat viimeinkin saada Oulun ampujasta ikioman Horst Wesselinsä, jolle varmaan kohta sävelletään jyhkeäpoljentoinen marssilaulu. Tai mitä turhaa, sanoitetaan vain vanha laulu uudelleen.

Kommentit
 1. 1

  Kaija Olin-Arvola sanoo

  Minusta poliisin pitäisi puuttua tuollaisiin puheisiin jo välittömästi.

 2. 2

  sanoo

  Hassua. Minäkin uskoin tuohon aika pitkälti tuohon Kansa vs. Eliitti -jakoon, kunnes viime presidentinvaalit muuttivat käsitystäni. Aluksi vaikutti siltä, että kansanomaisempi ja helpommin lähestyttävä Pekka Haavisto saisi ääniä myös perussuomalaisilta. Lopullinen äänestys osoitti kuitenkin, että Sauli niinistö oli enemmän perussuomalaistenkin mieleen. Jokainen persu joka tuolloin Niinistöä äänesti päätyi lopulta äänestämään nykyisen poliittisen kultturin puolesta – siis kahdesta käytännössä sitä eliitimpää. Ei siinä muuten mitään, mutta jos samaan aikaan eliittiä vastustetaan, uskottavuus on tasan nolla.

 3. 3

  Jarmo Vilponen sanoo

  Hyvinkin vastuutonta asiaa tossa on juu ja ainakin siihen asti tulisi virkaoikeudet ottaa pois, kunnes asiat on selvitetty tään Raution osalta. (ei siis vain asenteet, vaan laki kieltää kyseisen asnteen julaisemisen poliisilta)

  Mitä Perussuomalaisuuteen tulee, niin valitettavasti tällaista (yksittäisiltä) henkilöiltä on kuulunut ja nähty kuinka rangaistaan puolueen sisältä. (ehkä ei riittävästi sitten?) Olipa miten tahansa niin omassa profiilissani lukee ”Perussuomalainen” FB sivullani, joka on jo moneen kertaan tullut otettua esille, eli haluaisin ’tässä porukassa’ olla sellainen jäsen joka selkeyttää ’omalta tietämistasoltaan’ todellisuutta ja nimenomaan sitä seikkaa, josta on meitä valtaväestöä kohtaan tullut suoranaiset ja tuottamukselliset vaikutteet virkatyössä esiintyviin oikeusloukkauksiin.
  Noh sitten joo, .. kun en ole jäsenenä niin ei ole juurikaan ongelmallista ottaa pois toi poliittinen kanta profiilista, mutta en ole ’tuulella käyvä’ tällaisissa asioissa, joka tarkoittaa malttamista ja malttamista tarvitaan noissa ongelmissa. RIITTÄÄKÖ SE, EHKÄ EI.

  Mutta tässä nyt ei ole minusta kyse, joskin herättäisin kysymyksen ”riittääkö se?” – RIITTÄÄKÖ KO. ASIASSA YHTÄÄN MIKÄÄN, KOSKA PERIAATTEET OVAT NIIN SYVÄLLÄ JA EHKÄ JOILLAIN IHAN KYNNYSKYSYMYKSIÄ JA TARKOITUSPOHJA ’PERUSSUOMALAISISSA’? (muutenkin yhteiskunnassa – valitettavasti myös lähiyhteisöissä)

 4. 4

  Keijo Nevaranta sanoo

  Poliisi ehkä hyvin haluttomasti ottaa kantaa jos Tommi Rautio on Poliisin neuvottelukunnan jäsen. lisäksi myös Timo Soini on kieltäytynyt antamasta aiheesta kommenttia YLE-uutisille. jo pitkään olen ihmetellyt poliisin ääretöntä haluttomuutta ja kyvyttömyyttä puuttua vihapuheisiin facebuukissa. Perussuomalaiselta Köyliön kunnanvaltuutetulta osottaisi kyllä vähän rääpyä yksityisessä sodassaan ja maahanmuuttajien murhaajille jakelemissaan kunniamerkeissä.

 5. 5

  Örkki sanoo

  ”Steen Christensen, voiko sitä syyttää?
  Sehän vain pani kylmäks pari kyttää.
  Steen Christensen on itäpuolen sankari.
  Sille pitäis antaa kytäntappomitali.”

  Tämä kirjoitti arvostettu yhteiskuntakriitikko, taiteilija, nuorisotyöntekijä, kansanedustajaehdokas, kolumnisti, perheenisä, kasvissyöjä, hyvinvointiyhteiskunnan omatunto ja Itä-Helsingin karheiden tositarinoiden kertoja.

 6. 6

  KimmobRintamäki sanoo

  Jaajaa Soini erottikin kaverin eduskuntaryymästä. Oikea päätös munkin mielestä, vaikka en mikään suvaitsevaisuuden perikuva olekaan.

 7. 7

  Vexi L. sanoo

  Mitaleja voi jakaa kahdesta asiasta, toinen on tyhmyys-matali teosta, missä ei mitään järkeä.
  Toisia taas anotaan syystä tai toisesta.

  Sinänsä ei myöskään kerrottu, mistä sodasta on kyse. Riippuu täysin miltä kantilta katsoo, esim. onko sota-alueelle rauhanturvaajat sotatilanteessa vai eivät.

  Ossi Mäntylahti ei osannut kertoa, miksi hän kirjoitti sanan ”hän” muodossa ”Hän”. Ehkä sitten kun toipuu flunssasta.
  Joku hänen kavereista väitti kyseessä olleen lukihäiriön. Huono puoli siinä, kun luki enemmän Ossin tekstejä, ei lukihäiriön määritelmää voi todeta. Valheella siis yritys paikata moka. Mut se ei ole politiikassa mikään uutuus.

  Mikäli asetelma olisi toisinpäin, tuosta sanan ”Hän” mokasta olisi noussut kohu. On puhtaasti minun oletukseni.

  ”Tämä näkyy muun muassa lukemisen ja kirjoittamisen hitautena ja virhealttiutena.”
  http://www.lukihairio.fi/fi/lukihairio