Arvokkaita mielipiteitä

Eilinen kirjoitukseni poiki paljon negatiivista palautetta. Kaikkein raivokkain oli tietenkin tekstin päähenkilö, joka alkoi tapansa mukaan arvioida minun seksuaalista suuntatumistani ja mielenterveyteni tilaa. Sen lisäksi hän lähti arveluttaville teille esittämällä uhkauksia minua odottavasta väkivallasta. Hän ystävineen on kuulemma toiminnan mies ja rangaistus odottaa.

Tämän kaiken hän teki minun omassa profiilissani. Halukkaat voivat käydä ottamassa oppitunnin siitä, miltä näyttävät netissä tehdyt laiton uhkaus ja kunnianloukkaus. Kuvakaappauksia en nyt näytä, koska niitä saatetaan tarvita viranomaiskäyttöön.

Kiusallinen kärpänen oli myös itse blogiin ilmestynyt nimimerkki ”Justiina C. Nielenmää”. Hän käytti koko illan ja osan yötäkin minun solvaamiseeni kommenteissa. Mitään varsinaista asiaa hänellä ei ollut, mutta raivokkuus oli ihan vertaansa vailla. Aamulla muutaman tunnin levon jälkeen hän jatkoi samasta aiheesta. Nyt hän tosin toistaa sanasta sanaan samaa mantraa sellaisella innolla, että alan epäillä kyseessä olevan jonkinlaisen botin tai automaattiohjauksella toimivan ihmisen.

Ei toista enää. Poistin kaikki hänen kommenttinsa ja tätä Justiinaa saatte nyt kiittää siitä, että kenenkään kommentit eivät valitettavasti vähään aikaan näy ilman minun hyväksyntääni. Kunhan Justiina ymmärtää lyövänsä päätään seinään muutan asetukset taas väljemmiksi.

Mitähän tästä pitäisi oppia? Minä opin jälleen kerran sen, että kaikki eivät kestä katsella omia tekstejään kuvakaappuksissa. Opin myös sen, että verkossa liikkuu kaikenlaisia riehujia, jotka nimimerkin ja tunnistamattoman sähköpostiosoitteen suojassa kadottavat kaikki estonsa.

Se minua jaksaa aina ihmetyttää, miten väkevä ase pelkkä sana voi olla. Tämä aihe saa nyt kuitenkin riittää minun osaltani. Maailmassa on paljon mielenkiintoisempia asioita.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  No voi hyvä ihme kuitennii – joidenkin mielestä kai heidän mielipiteensä ovat niin oikeita ja ainutkertaisia, ettei muita tarvitakaan?

 2. 3

  sanoo

  Pienemmillä Internetin alueilla (kuten IRCissä tai Twitterissä) keskustelu menee harvoin jos koskaan asiattomuuksiin (näin ainakin minun kokemukseni mukaan). Olen joskus pohtinutkin, että onko tämä Facebookissa ja tietyillä keskustelufoorumeilla sekä lehtien ja blogien kommenttiosastoilla riehuminen ohimenevää? Viisastuvatko ihmiset ajan kanssa ja huomaavat että netissä voi jutella asiallisemminkin?

  Vai onko kyse siitä, että kun verkkoyhteisö ei ole liian suuri, tai kun se kerää vain tietynsuuntaisia käyttäjiä, myös keskustelun taso pysyy parempana?

 3. 4

  sakutimonen sanoo

  Justiinalle edelleen tiedoksi: On ihan turha jatkaa raivoamista. Yksikään kommenttisi ei tule ilmestymään näkyviin, vaan ne menevät lukematta suoraan roskiin.

 4. 5

  lady manhattan sanoo

  Go for it, bro! Sitä on ihan turha ruveta kyykkimään kaikenlaisten kuolasuisten raivoajien takia. Jätä ne viranomaisten huoleksi, mitä et jaksa tässä blogissa ojentaa.

 5. 6

  Jari Ahonen sanoo

  Nuo ihmiset saattavat ihan tosissaan ja oikeasti olla väkivaltaisia. Pelätä ei pidä, mutta sinun pitäisi kyllä saattaa laittomat uhkaukset ja solvaukset poliisin tutkittavaksi, ennen kuin mitään sattuu.

 6. 7

  sakutimonen sanoo

  Justiinalle taas: Arvostan kyllä sinnikkyyttäsi, mutta koeta nyt ymmärtää kijoittavasi konetta eli suodatinta vastaan. Se ei väsy nappaamaan viestejäsi kiinni, mutta sinä kyllä väsyt kirjoittamiseen.

 7. 8

  sakutimonen sanoo

  Justiina: Et taida ymmärtää blogin moderoinnista mitään. Se suodatin pysäyttää ihan KAIKKI kommentit, joten nimimerkin vaihtaminen ei auta yhtään. Vain minä päätän julkaistavat kommentit. Sinä voit minun puolestani kirjoitella vaikka maailman tappiin, minä sanon sinulle hyvästi iäksi.