Kolikon kaksi puolta

Sosiaalisessa mediassa näytti eilen siltä, että suunnitteilla on ainakin lynkkaus, ellei peräti sisällissota. Syynä tähän oli Helsingin käräjäoikeuden kahdelle maahanmuuttajataustaiselle pojalle antama tuomio 15-vuotiaan koulutytön raiskauksesta. Itse teko tapahtui syksyllä 2010, mutta oikeuden päätös annettiin tällä viikolla.

Tästä riehaantuivat kaikki ne, jotka ovat oikein odottaneet jotain tällaista tapahtuvaksi. Tapauksesta on otettu ja otetaan yhä irti kaikki mahdollinen todisteeksi maahanmuuttajien ja erityisesti muslimien kelvottomuudesta. Ikään kuin siinä ei vielä olisi tarpeeksi, niin joissain viharyhmissä on jaettu tekijöiden nimiä ja osoitteita. Erääässä ryhmässä ilmoitettiin ihan suoraan, että pojat pääsevät haistelemaan multaa kaksi metriä alhaalta päin.

Tämähän ei ole sinänsä mitään uutta, mutta siitä kolikon kääntöpuolestakin piti puhumani. Facebookiin ilmestyi eilen näiden tuomittujen tukiryhmä, jossa vakuuteltiin tekijöiden syyttömyyttä ja oikeuslaitoksen rasistista luonnetta. Näitä tukiryhmiäkin on totuttu näkemään, mutta nyt asialla näytti olevan nimien ja kuvien perusteella enimmäkseen ulkomaalaistaustaisia hyvin nuoria ihmisiä. Heiltä oli tainnut yhteiskuntaopin opetus mennä ohi korvien.

Kakaramaista oli kielenkäyttökin ja kakaramaiseen tapaan se yltyi hävyttömäksi erityisesti uhria kohtaan. Häntä haukuttiin armotta mitä loukkaavimmilla nimityksillä, vaikka joukossa oli myös asiallisia ja tasoittelevia äänenpainoja. Ilmiantojen tai nettipoliisin ansiosta ryhmä on nyt kadonnut kokonaan ja hyvä niin. Siellä nimittäin oli useita ilmiselviä kunnianloukkausrikoksia.

Kolikon molemmat puolet ovat yhtä rumia. Ne kertovat ikävää kieltään lain ja oikeuslaitoksen arvovallan vähättelystä. Näiden nuorten tukiryhmäläisten ansioksi on sentään katsottava, että he tottelivat heti jostain tullutta kehoitusta ja alkoivat ajaa ryhmäänsä alas poistamalla sieltä itseään ja kavereitaan. Se toinen puoli jatkaa yhä aikomattakaan hiljentää ääntään. Siellä onkin enimmäkseen aikuisia, jotka eivät enää oppine mitään.

Miksi heidän sitten pitäisi hiljentää ääntään? No siksi, että Suomessa lakia eivät säädä kansanjoukot, vaan kansan vaaleilla valitsema eduskunta. Sitä lakia eivät myöskään sovella mitkään lynkkausjoukot, vaan riippumattomat tuomioistuimet. Jos päätös ei miellytä, niin asianosaiset ja syyttäjä voivat siitä valittaa. Pitäisi ainakin armahtaa uhria, joka tuskin haluaa oikeuden päätöksen salassapidettäviä osia levitettävän internetissä.

Kommentit (10)
  1. Muuten hyvä kirjoitus, mutta oikaistaan nyt tuo väärinkäsitys. Oikeuden päätöksessä ei ole mitään muuta salassapidettävää kuin uhrien osuus.

    Siksi toisekseen, tässä jupakassa kannattaisi myös keskustella siitä myötämielisyydestä, millä islam suhtautuu naisten raiskauksiin. Islamilaisen ajattelutavan mukaan kun orjattarella ja vaimolla ei ole oikeutta kieltäytyä seksistä.

  2. Minun ymmärtääkseni tuomio on julkinen, ja vain osin salainen. Salaisia osia ei ole minun käsitykseni mukaan internetissä levitelty. Tuomiossa todetaan:

    SULJETTU KÄSITTELY JA OIKEUDENKÄYNTIAINEISTON SALAISUUS
    Käräjäoikeus on 3.4.2012 pidetyssä pääkäsittelyssä asianomistajien ja
    syyttäjän pyynnöstä määrännyt oikeudenkäynnin julkisuudesta annetun
    lain (370/2007) 15 §:n 2- ja 3 -kohtien nojalla, että suullinen
    istuntokäsittely tässä asiassa, jossa kysymys on alaikäistä
    asianomistajaa koskevasta seksuaalirikosasiasta ja jossa esitettiin
    arkaluonteisia tietoja henkilön yksityiselämään sekä terveydentilaan
    liittyvistä seikoista, toimitetaan kokonaan yleisön läsnä olematta, sekä
    määrännyt mainitun istunnon pöytäkirjan sekä muut
    oikeudenkäyntiasiakirjat asiassa annettavaa tuomiota lukuun ottamatta
    edellä mainitun lain 10 §:n nojalla salaisiksi 60 vuodeksi asian
    vireilletulopäivästä eli 5.3.2012 saakka.
    2
    Saman lain 24 §:n nojalla asianomistajien ja syyttäjän esittämästä
    pyynnöstä käräjäoikeus on määrännyt, että käräjäoikeuden tuomio on
    ASIANOMISTAJIEN JA SYYTTÄJÄN KUULUSTUTTAMAN
    TODISTAJAN HENKILÖLLISYYDEN sekä mandollisten muiden
    asianomistajien henkilöllisyyteen viittaavien tunnistetietojen OSALTA
    PIDETTÄVÄ SALASSA 60 vuotta eli 5.3.2072 saakka tai kunnes sitä
    ennen mandollisesti toisin määrätään, sekä ettei asianomistajien ja
    todistajan nimiä sekä edellä viitattuja muita tunnistetietoja saa tuona
    aikana mainita julkisessa oikeudenkäyntiaineistossa.
    MUILTA OSIN TUOMIO ON JULKINEN asianomistajien siihen
    suostuttua.

Kommentointi suljettu.