Viimeinen sana

Joillakin ihmisillä on merkillinen päähänpinttymä kuvitella olevansa oikeassa, vaikka he ihan todistettavasti ovat väärässä. Todisteiden edessä he silmänsä ja korvansa sulkien sivuuttavat tosiasiat ja estävät niiden näkymisen muillekin. Sitten he sanovat viimeisen sanansa ja ilmeisesti kuvittelevat olevansa yhä edelleen oikeassa.

Juuri äsken törmäsin tällaiseen ihmiseen facebookin ryhmässä J H-aho koottujen sivujen vasta-argumentit ja kuvakaappaukset. Siellä näkyy huseeraavan ylläpitäjänä joku sellainen, joka haluaa osoittaa olevansa ylivertainen osaaja. Siellä oli tällainen postaus:

argum3

Väite on aivan tolkuton, joten kommentoin sitä näin:

argum2

Pari tuntia myöhemmin kommenttini oli kadonnut ja sen paikalle oli ilmestynyt tällainen:

argum1

Olisin halunnut sanoa tähän, että lue nyt hyvä ihminen edes kerran se Toimeentulotukilaki läpi ja tule vasta sitten esittämään mielipiteiden sijasta faktoja. Eipä se onnistunut, koska kommentointini oli estetty. Jotkut eivät kestä huomata olevansa väärässä.

Samapa tuo. Tällaistahan väittely lapsen tai henkisesti lapsen tasolle jääneen kanssa usein tuppaa olemaan. Tuon ryhmän nimestä tosin voisi korvata sanan ”vasta-argumentit” sanoilla ”perusteettomat vastaanvänkäämiset”. Antaa olla. Kuittaan tuon ryhmän näin

: bukowski

Kuva: Americans Against the Tea Party

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Pitäisi tehdä laki, että vastakkaisia mielipiteitä eikä varsinkaan lainauksia suoraan laista saa poistaa!:D Tämä on tämä netin varjopuoli – elävässä elämässäkin voit kokoontua vain samoin ajattelevien kanssa, mutta et kovin suurin joukoin, silloin alkaa jo olla eriäviä mielipiteitä ja niitä ei voi silloin täysin ignoorata. Netissä voit sulkeutua omaan ympyrääsi ja jättää kaiken muun ulkopuolelle, hui!

 2. 2

  Anna-Liisa sanoo

  Hauskinta tässä on se, että po. ryhmän ylläpitäjä ensin sanoo, että ”ei harkinnanvaraista toimeentulotukea minkään sairauden perusteella saa”. Kun sitten Uuninpankkopoika siteerasi lakia, ryhmän ylläpitäjä sanoo että ”ei todellakaan saa. SAIRAUDEN VUOKSI AIKA HARVOIN SAA HARKINNANVARAISTA” (versaalit minun). Eihän se tiedä edes mitä itse kirjoittaa.

 3. 3

  sanoo

  Kyllähän sitä netissä kaikenlaista kulkijaa riittää, mutta onneksi useimmiten omiin ympyröihinsä sulkeutuvien vaikutus ympäristöönsä on melko rajallinen.

  Mitä taas tulee Inkiväärin lakialoitteeseen, niin kyllä olen osunut niihinkin tilanteisiin, joissa vastakkaiset mielipiteet ja lain siteeraamiset on täysin mutu-pohjalle rakennettu. Lakikirjasta copy-pasteaminenkaan ei vielä tarkoita, että osaisi lainkaan tulkita lukemaansa.

 4. 4

  Enoch Nitti sanoo

  eikö totta kuitenkin liene, ettei sitä toimeentuloa saa niin moni kuin tarvitsisi eikä moni myöskään osaa sitä hakea