Aitoa SA-tyyliä

Suomen Vastarintaliike on omalla myyntikojullaan pahoinpidellyt asiakkaan keskellä kirkasta päivää Hartolan markkinoilla tänään. Tästä uutisoidaan varmasti vielä muuallakin, mutta ensimmäinen näkemäni juttu löytyy täältä uusnatsit-pahoinpitelivat-miehen-hartolan-markkinoilla

Suomen Vastarintaliike on natsijärjestö. Sen tavoitteena on perustaa uusi kansallissosialistinen tasavalta, joka muodostuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä mahdollisesti Baltian maista. Nämä alueet muodostavat luontevan rodullisen ja kulttuurillisen alueen, jonka olemassaolon uusi valtio turvaa.

Uusi valtio nojaa valtansa voimaan, armeijamalliseen hierarkiaan, kurinalaisuuteen, uskollisuuteen ja ennen kaikkea johtajaan, jota tavallinen ihminen ei pysty heti kyseenalaistamaan. Nykyisen demokratiakäsitteen kannattaja kannattaa samalla myös mm. homojen avioliitto- ja adoptio-oikeutta, siionistista finanssiplutokratiaa sekä kansainvälistä yläluokkaa. Arjalaiset ihmiset pyritään nykyisin muuttamaan ajattelemattomiksi, mutta asiat muuttuvat. Tulevaisuudessa on yksi valtapuolue, Nationalsocialistisk Orden NSO, jonka johtavat jäsenet tulevat muodostamaan korkeimman senaatin, joka valitsee johtajan ja toimii hänen neuvonantajanaan.

Ylläoleva on heidän omasta ohjelmastaan Aiemmin nämä keskittyivät liimailemaan tarrojaan yön pimeydessä, mutta nykyisin he järjestävät omia taistelukoulutuspäiviään ja kuten nähdään, ovat ruvenneet käyttäytymään avoimen väkivaltaisesti ihan aitoon SA-tyyliin. (SA = Sturmabteilung, Natsi-Saksan poliittinen taistelujoukko)

Hartolan tapaus käsiteltäneen pahoinpitelynä, mutta olisikohan jo aika ymmärtää tämän toiminnan todellinen luonne?

Yhteiskunnalla on oikeus, velvollisuus ja mahdollisuus puolustaa itseään.  Rikoslain 13 luvun 3 §:n 2 momentti sanoo näin:

Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea.

Teosta säädetty minimiragaistus on 4 kuukautta ja maksimi 4 vuotta vankeutta.

Kommentit
 1. 1

  Masi sanoo

  Näin homman ihan paikanpäältä tämä marko nappasi pinon esitteitä ja lähti juoksemaan pakoon sen jälkeen tuli kampatuksi ja tuli niinsanotusti turpaan täysin syyttäsuotta tuo ei kyllä tapahtunut vaikka itsekkin vastustan natsismia ja rasismia kuten myös väkivaltaa en sitä vastustamistani varastamalla kyllä lähde toteuttamaan. Enkä missään nimessä ole sitä mieltä että tuosta turpaan saa vedellä eli siinä mielessä natsit näyttivät taas mitä miehiä ovat

 2. 3

  Vääpeli Matala sanoo

  Jaa että varasti? No mitä ne esitteet olisivat sitten maksaneet?
  Hartolan markkinoilta ja markkinavastaava Markku Tuukkaselta aika selkeä kannanotto kyllä.

 3. 4

  vastarannan kiiski sanoo

  Suomen lainsäädännön mukaan rikoksentekijän saa kuka tahansa ottaa verekseltä kiinni. Jos tämä esitenipun napannut ja pakoon juossut vastusti kiinniottoa, muuttuu rikosnimike varkaudesta/näpistyksestä ryöstöksi. Kiinniottaja saa käyttää sellaisia voimakeinoja, jotka ovat tarpeen anastetun omaisuuden takaisin samaiseksi ja kiinniotetun pitämiseksi aloillaan siksi kunnes poliisi ehtii saapua paikalle.

 4. 5

  Lahest sanoo

  Ilmaislehti Voima uutisoi, että uusnatsiryhmä Suomen vastarintaliikkeen jäsenet pahoinpitelivät miehen lauantaina Hartolan markkinoilla. Päijät-Hämeen poliisin mukaan markkinoilla olleen uusnatsien teltan luona tapahtui pahoinpitely, mutta se ei liity uusnatseihin.

  Voiman uutisen mukaan kojun pitäjät olivat käyneet mieheen käsiksi, kaataneet maahan ja lyöneet kasvoihin. Poliisi kertoo, että pahoinpitelijä poistui ja katosi paikalta. Uhri kertoi Päijät-Hämeen poliisille, etteivät pahoinpitelijä ollut uusnatsi, vaikka välikohtaus tapahtuikin teltan lähellä.

  Hartolan markkinoiden markkinavastaava Markku Tuukkanen totesi Voima-lehden uutisen mukaan, ettei hän pitänyt natsien päästämistä markkinoille kannanottona. http://www.ess.fi/?article=383341

 5. 6

  Nakkimakkara sanoo

  Etelä-Suomen sanomat uutisoi asiasta hieman toisin
  http://www.ess.fi/?article=383341

  ”Päijät-Hämeen poliisin mukaan markkinoilla olleen uusnatsien teltan luona tapahtui pahoinpitely, mutta se ei liity uusnatseihin.”

  ”Uhri kertoi Päijät-Hämeen poliisille, etteivät pahoinpitelijä ollut uusnatsi, vaikka välikohtaus tapahtuikin teltan lähellä.”

 6. 7

  mikael sanoo

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012090216030009_uu.shtml

  Äärioikeistoryhmän markkinakojulla kähinä – mies pahoinpideltiin

  Sunnuntai 2.9.2012 klo 14.10 (päivitetty klo 16.11)

  Suomen vastarintaliikkeen koju kuumensi tunteita Hartolan markkinoilla.

  Hartolan markkinoilla sattui eilen aamulla sekava välikohtaus, Päijät-Hämeen poliisista kerrotaan.

  Poliisin mukaan päihtynyt mieshenkilö vei Suomen vastarintaliikkeen kojusta kasan esitteitä ja pinkaisi juoksuun. Kojun edustalla ollut toinen mies, ilmeisesti äärioikeistoryhmän tukija, juoksi perään. Tukija tuuppasi esitteiden kanssa juosseen miehen maahan ja läpsäisi tätä.

  Iltalehden myöhemmin tavoittaman uhrin mukaan tapaus ei mennyt aivan poliisin kuvaamalla tavalla.

  – Päätin ottaa pinkan esitteitä mukaani. Toinen kojun myyjistä nousi saman tien pystyyn sanomatta mitään.

  Mies kertoo lähteneensä juoksemaan, jolloin myyjä juoksi hänen peräänsä, kaatoi hänet maahan ja alkoi hakata.

  Miehen mukaan väkivalta päättyi, kun järjestyksenvalvojat puuttuivat tilanteeseen.

  Vammoja pään alueelle

  Välikohtauksen jälkeen mies meni paikkauttamaan niskaan, takaraivoon ja huuleensa saamiaan vammoja ensiaputelttaan, jonne poliisit saapuivat myöhemmin kirjaamaan rikosilmotuksen.

  Mies kiistää olleensa humalassa, mutta myöntää ottaneensa runsaan määrän esitteitä tarkoituksella.

  – En halunnut sellaisen ideologian leviävän yhtään sen enempää, hän sanoo.

  Iltalehti sai myös muita yhteydenottoja, joissa oltiin närkästyneitä äärioikeistoliikkeen saamasta näkyvyydestä markkinoilla. Voiman verkkolehti Fifin haastatteleman markkinavastaava Markku Tuukkasen mukaan äärioikeistoliikkeen päästäminen Hartolan markkinoille ei ollut kannanotto.

  Poliisin mukaan tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitely-nimikkeellä. Teko tapahtui ennen aamukymmentä.

  Poliisin mukaan Hartolan markkinat sujuivat muuten rauhallisesti.
  SARA KESKINARKAUS
  sara.keskinarkaus@iltalehti.fi

 7. 8

  jarmo sanoo

  Entä se yksilöity asia jos puolustaa itseään? Helsinginrautatieasemalla yrittivät somalit ryöstää ja puolustin itseäni. Tuli teräase nenän eteen, ei todellakaan onnistunut, onko se rasismia? Milestäni ei poliisit puuttuivat tilanteeseen ja olivat etsineet niitä muriaaneja ja merirosvoja.
  Siinä mielessä ymmärrän varsin hyvin käsityksiä ko. mielipiteeen julkaisijaa.
  Niin että lisää vaan niitä tänne, eihän sitä saa ylleistää.
  Kyllähän niitä Suoen lakeja on noudatettava puolin ja toisin.