Se koira älähtää

Eilen uutisoitiin parikin suomalaiseen äärioikeistoon liittyvää tapahtumaa. Yle kertoi nettisivullaan facebookissa Breivikiä ylistäneen englantilaisen miehen pidättämisestä. Miehellä oli yhteyksiä English Defence Leagueen ja sitä kautta myös suomalaiseen vastaavaan yhteisöön. Kenellekään asioita edes vähän seuraavalle yhteys ei ole yllätys. Finnish Defence League FDL toimii täysin emojärjestönsä EDL:n ohjauksessa ja valvonnassa, vaikka FDL muuta sinnikkäästi väittääkin. Näin siis Yle:

yle-fdl1

FDL reagoi tapansa mukaan voimakkaasti ja värikkäin sanankääntein. Asialla näyttäisi olevaan vanha tuttu rääväsuu 007, jolle tavallisen tekstin kirjoittaminen on ylivoimaisen vaikeaa. Hänen jokainen julkaisunsa on täynnä ylisanoja ja herjaavaa provokaatiota.

yle-fdl

Toinen tapaus sattui Hartolan markkinoilla, kun natsijärjestö Suomen Vasterintaliikkeen edustaja pahoinpiteli miehen omalla myyntikojullaan. Paikalla ollut Leon Degrelle eli Klaus Elovaara näkee tilanteen niin, että naamioituneet äärivasemmistolaiset ovat hyökänneet rauhaarakastavien patrioottien kimppuun. Hän ehdottaa FDL:lle ilmeisen rauhanomaista väkivallan aktiivista torjuntaa:

klasudeko

Vähän myöhemmin Elovaara täsmentää ehdotuksensa sisältöä tai ainakin kertoo, mitä itse suunnittelee tekevänsä.

klasudeko1

Klaus Elovaara oli ainakin alussa keskeinen toimija FDL:n sisäpiirissä. Saattaapa hän olla siellä vieläkin. Ainakin 007:n kirjoitustyyli sopii kummallisen hyvin yhteen Elovaaran tekstien kanssa, mutta yhtä hyvin asialla voi olla joku toinenkin.

FDL tykkää kovasti leikkiä salaperäistä maanalaista järjestöä, jossa aktiivit joutuvat oman turvallisuutensa takia esiintymään salanimillä. Minusta tuntuu, että tavallisten kansalaisten turvallisuus tässä alkaa olla vaarassa.

Kommentit
 1. 1

  Enoch Nitti sanoo

  tuo 007 ylittää kyllä parhaimmat (ja huonoimmat) television sketsit

 2. 2

  kirsti era sanoo

  Tuo ensimmäinen FDL-teksti on kyllä parodia itsestään, tuommoista haukkumasanojen pläjäystä saa harvoin nähdä. Onneksi.

 3. 3

  Liisa Ketoharju sanoo

  Välillä on pakko epäillä että FDL on parodiaa. ”Vasemmistofasistinen mediasuojatyöpaikkalorvi” :’D

 4. 4

  tino sanoo

  Jos tuon konepistoolifantasian kirjoittajalla ei ole hieman pöksyissä (tai tutu:ssa) viisari värähtänyt, niin johan olisi ihme. ”Jos tulisi joku mulle aukoon niin ai että mä sit tappaisin ja tappaisin”

 5. 5

  Klaustrofobia sanoo

  Tuolla Elovaaralla ei tunnu olevan kaikki kotona, toivottavasti pääsee hoitoon.

 6. 6

  Petri Haapa sanoo

  Ei ole kaikki inkkarit kanootissa näemmä koko FDL-jengilläkään

 7. 7

  murmei sanoo

  Sakari T. yleesä sun kirjoituksia on kiva seurata viime aikoina taso laskenut, olisko Julkusen kaltaisen subunistin huutelut sotkeneet ajatuksesi. Pidä aiempi taso yllä kirjoittelussa jotta olisi pureksittavaa muidenkin aivoille. 🙂