Reipas kepinheiluttaja

Olen ennenkin huomannut melkoista ristiriitaa Kokoomuksen varttuneemman väen ja nuoremman polven näkemyksissä. Erityisen selvästi erot korostuvat Kokoomusnuorten blogisivulla, jonne on koottu tulevaisuuden päättäjien ajatuksia. Siellä jylläävät uusliberalismin peittelemättömät aatteet ja köyhimyksille annetaan kyytiä. Samalla lätkitään korville myös oman puolueen aikuisia aina presidentti Niinistön syrjäytymistyöryhmää myöten.

Yksi ylimielisimmistä kirjoittajista näkyy olevan Henri Heikkinen. Hän kiteyttää blogissaan Ei lisää rahaa syrjäytyneille koko syrjäytymisogelman kahteen asiaan: 1) Ei ole töitä ja 2) Ei ole työhaluja. Siinä koko ongelma ja ratkaisut ovat myös hyvin yksinkertaisia.

Ensimmäinen ongelma ratkaistaan vapauttamalla talous. Jokaisen pitää yritystoiminnassaan saada tehdä ihan mitä haluaa yhteiskunnan siihen puuttumatta. Myös verotusta pitää keventää, jotta liiketoiminnasta saadut voitot pysyvät varmasti omistajalla itsellään. Työllistämistä ja tietysti myös irtisanomista on helpotettava ja työehtosopimusten yleissitovuus on poistettava.

Ja sitten ne työhaluttomat sohvalla makaajat on saatava töihin kepillä. Kaikki työ on otettava vastaan tukien menettämisen uhalla. Heikkinen ei taida tietää, että tarjottu työ on jo nyt otettava vastaan, tai etuudet menetetään.

Näillä lääkkeillä Heikkinen siis poistaisi työttömyyden ja syrjäytyneisyyden sekä nostaisi talouden nousuun. Töihin olisi jokaisen tultava kenen tahansa käskystä, milloin tahansa ja käskijän määräämään hintaan. Se käskijä saisi pitää kaikki voitot itsellään maksamatta veroja eikä häntä saisi muutenkaan valtiovalta häiritä tärkeässä syrjäytymisen estämistouhussaan. Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, kumpaan joukkoon Heikkinen katsoo itse kuuluvansa, käskijöihin vai käskettäviin.

Jostain pulpahti mieleeni Täällä pohjantähden alla-trilogiassa mainittu jonkun isännän ja torpparin ”yhdessä” laatima vuorkasopimus: ”Töihin on tultava aina kun käsketään ja jos ei tulla, niin torpasta pois.”

Tällaiset uusliberalismin läpitunkemat ja omaan tulevaisuuteensa äärettömän itsevarmasti suhtautuvat ovat kokoomusnuorissa silmiinpistävän runsaslukuisia. Pitäkääpä varanne, sillä kohta he ovat oikeasti päättämässä asioistamme. He eivät rupea lässyttämään pehmoisia mistään hyvinvointiyhteiskunnasta muuten kuin omaa hyvinvointiaan tarkoittaen. Muille he antavat armotta keppiä.

Kommentit
 1. 1

  kirsti era sanoo

  Se näissä jää aina himpun avoimeksi, mitä tarkoitusta varten nuo pojut ajattelevat talouden olevan olemassa. Ja yksityistetäänkö sitten tosiaan ihan kaikki: myös heidän isovanhempiensa sairaalahoito?

 2. 2

  jarmo sanoo

  Tuollaisten Henri Heikkisten mielipiteitten omaavien ihmisten vuoksi Suomi ajetaan alas. Onko todella jäänyt jotenkin tuo asennevamma päähän ja itse ollaan yli muiden?
  Kokoomus ajaa Suomea alas ja taas Keskolta YT-pommi, koskee 3000:tta ihmistä. Tuntuu että tämä on vasta alkusoittoa ja lisää tulee.
  Käsittämättömiä kokoomusnulkkeja, turha puolue joka ei todellakaan ajattele Suomen etua vähääkään, saisi koko hallitus kaatua ja tuollaiset räkänokat pitää suunsa kiinni, toivottavasti joutuu työttömäksi.
  Vielä muka Suomessa työvoimapula ja lisää ulkomaista työvoimaa, uskomatonta valehtelua, pitävät kansalaisia todella tyhminä.

 3. 3

  Jari Ahonen sanoo

  Jos Kokoomuksen kypäräpäinen pappi oli pelottava hahmo, niin nämä nuorkokkarit ovat todella tunteettomia petoja. Olisiko niin, että vanhemmilla konservatiiveillä oli sentään takanaan raskaat ajat: sota, jälleenrakennus, ja muutenkin yhtymäkohtia ”tavallisen kansan” elämään?
  Nämä nykyiset ovat istuneet eliittilukioissaan ja skimbanneet Alpeilla ihan vaan keskenään.

 4. 4

  Henri Heikkinen sanoo

  Moi,

  Mukava nähdä, että kirjoitus on noteerattu maailmalla. Haluaisin kuitenkin antaa hieman palautetta luetun ymmärtämisestä.

  Kuten tekstissä ilmaisin. Kun syrjäytyminen määritellään laajasti niin, että on 50 000 syrjäytynyttä. On suurin syy siinä nimenomaisesti työttömyys tavalla tai toisella. Tämän jälkeen totesin tekstissäni, että ”Yhteiskunnan turvaverkko on hyvä olla olemassa, mutta vain niille, jotka sitä aidosti tarvitsevat”. Tämä viittaa jo ennen tilastollista syrjäytymistä tulleisiin terveydellisiin ja henkisiin ongelmiin.

  yst. terv. Henri H

 5. 5

  jarmo sanoo

  En kyllä viitsinyt lukea kuin tuon Sakun Blogin. Käsittääkseni minun luetun ymmärtämisessä ei pitäisi olla vikaa kun kirjoitin laudaturin äidinkielessä ja graafisella alalla lehdentaittamisessa ja oikolukemisessa melkein 30 vuotta.
  Niin tilastollisesti ja se on vaan jäävuoren huippu. Ne jotka eivät näy tilastoissa ovat joko ilmaistöissä tai puoliso tienaa niin hyvin että on syrjäytynyt vaikka kokkarin vaimo, niin että muijalle murisemaan.
  Kaikista suurin syrjäytyminen on ne jotka ovat ilman mitään tukia, millä elävät kun ei ole työssä, veikkaisin jotain laitonta toimintaa Näitä ei ole tilastollisesti yksilöity ja tilastoja siivotaan Pakkotyöllä,
  luku on todellisuudessa paljon suurempi.