Tulevaisuudenkuva

Facebookissa leviää tänään Saul Schubakin kommentti, jossa hän vaatii lapsilisien poistamista. Schubak on Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja Kimmo Sasin eduskunta-avustaja. Aiemmin Schubak on kunnostautunut uusliberalismin ylistäjänä ja erityisesti pikavippifirmojen puolestapuhujana.

Näin siis Schubak tänään: saul

Näiden kokoomusnuorten kannanotot ovat suorastaan pelottavia. Eilen kirjoitin Henri Heikkisestä, joka vaati sosiaalitukien saajien nimiä, osoitteita ja maksettuja tukisummia julkisiksi. Nämä nuoret miehet näyttävät julistaneen sodan kaikkia ns. alempia kansankerroksia vastaan. Siihen kerrokseen kuuluvat he haluavat määritellä itse lompakon perusteella

. Schubakiin ja hänen kaltaisiinsa on taidettu asentaa Hankenilla aivojen ja sydämen tilalle laskukone. Siltä ainakin tuntuu, kun lukee Schubakin selitystä kommentilleen:

Ensinnäkin tää on kommentti faebookissa, ei mikään Kokoomusnuorten kannanotto. Toisekseen meikäläinen ei kuulu minkään sortin yläluokkaan. Mun huomio ei ole mikään eugenistiikkakannanotto vaan ihan perus taloustiedettä: Sitä mitä tuetaan saadaan lisää. Mun mielestä hyvä lähtökohta olisi se että lapsia tekevät ne, joilla on edellytykset tarjota lapselleen hyvä elämä.

Mielestäni on moraalitonta tai ainakin harkitsematonta yhteiskunnan taholta lisätä syrjäytyneitä, huostaanotettuja, alkoholistivanhempien lapsia ja muita joille ei voida tarjota hyvää lapsuutta. Tästä voi varmasti olla montaa mieltä, mutta minun arvoissani lapsen oikeus kunnolliseen, ihmisarvoiseen lapsuuteen menee vanhemman etuoikeuden kasvattaa lapsia yhteiskunnan varoilla edelle.

Tällä kertaa Schubak sanoi niin paljon, että minä olen mykistynyt. Muistakaa, että nämä kokoomusnuoret ovat jo kärkkymässä vallan portailla. Ihan kohta he tarttuvat vallankahvaan kiinni. Sitten ei enää taistellakaan köyhyyttä vastaan, vaan ihan avoimesti köyhiä vastaan.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Schubak itse edustaa logiikaltaan heikompaa ainesta, joten ehkä hän ehdottaa että myös häneltä itseltään pitäisi poistaa kaikki yhteiskunnan tarjoamat edut, esimerkiksi verovaroilla kustannettu poliittinen suojatyöpaikka?

  Ainiin, mutta eiväthän nämä omia neuvojaan koskaan noudata.

 2. 2

  SHU sanoo

  Velivainajani tapasi sanoa, että hyvinvointi kasvattaa petoja, puute ihmisiä. Itse kannatan mieluummin köyhien kuin degeneroituneen eliitin lisääntymistä.

 3. 3

  Annie sanoo

  Samalla kun Schubak ikään puhuu muka kauniisti lasten oikeudesta hyvään lapsuuteen hän samalla kieltää toisilta lapsilta oikeuden elämään ylipäätään. Pelottavaa.
  Ihmisen viettipuoli on kuitenkin toiminut voimakkaasti jo ennen ensimmäisiäkään tulonsiirtoja, tai muita tukimuotoja, joten ehkäisyvälineenä lapsilisien poisto tuskin toimisi, onneksi.

 4. 4

  Kokoomusnuorten Seniori sanoo

  Saul Schubak yhdessä veljensä sekä ryhmyrinsä Wille Rydmanin kanssa saivat toimintatavoillaan ja kylmän konservatiivisilla ajatuksillaan liberaalin siiven (ja monen moderaatinkin) kaikkoamaan kokoomusnuorista. Nyt näillä sankareilla on sitten tilaa temmeltää.

 5. 5

  sanoo

  Mikäs sitten eteen, kun tavalliset tallaajat eivät haluakaan lisääntyä Schubakin kaltaisten kokoomusmiesten tai kokoomusnaisten kanssa? Saadaan hieno ristisiitetty eliitti ja köyhä alaluokka. Jos dystopiaa haetaan niin sellainen on tarjolla!

 6. 6

  Wanha sanoo

  Hei, Schubak ei ole enää Sasin avustaja, vaan siellä on nykyään joku Nina Adamsson. Saul Schubak on ilmeisesti aika nopeasti lausunut itsensä ulos avustajan paikalta, kun hänet siihen vasta muutama kuukausi sitten nimitettiin.

 7. 7

  Marja sanoo

  Tämä lapsi ei näytä vielä tietävän, että alkoholi- ja huumeongelmia sekä huostaanottoja on kaikkiin sosiaaliluokkiin kuuluvien ihmisten perheissä. Niidenkin, jotka eivät välttämättä tarvitse lapsilisää tullakseen toimeen. Ja että lapsilisien poistaminen ei näitä ongelmia poista.

 8. 9

  Hämmentynyt sanoo

  Olen monesti miettinyt, että MISSÄ tuossa kommentissa ”heikompi aines” = köyhät? Olen monta kertaa tavannut tavaustikun kanssa tuon postauksen läpi, enkä pysty asiaa noin tulkitsemaan. Kuuten Marja itsekin totesi, löytyy esim. jokaisesta yhteiskunta- ja sosiaaliluokasta. Myöskään tuossa ei sanallakaan mainita, että lapsilisät pitäisi säilyttää vain rikkailla. ”Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa” tarkoittaa, että lapsilisät pitäis ehdottomasti poistaa – kaikilta. (En ole samaa mieltä) Ihmettelen vaan, että mistä tämä köyhyys on tähän vedetty?

  En täysin allekirjoita Saulin näkemyksiä, mutta ymmärrän kyllä taustalla olevan pointin ”huonommasta aineksesta”. Esimerkkinä edellisiltaisessa ”Erilaiset äidit” ohjelmassa oli 7-henkinen perhe, joka oli saamassa lisäystä. Äiti kouluttamaton (ei ongelmaaa), isä ollut töissä, mutta ei enää _halua_ osallistua työelämään. He elävät siis täysin tuilla, koska isä on valinnut jättäytyä pois työelämästä. Tämä on myös ihan ok, NIIN KAUAN KUN MINÄ EN SIITÄ JOUDU MAKSAMAAN. Samassa kun nostaa tukia (lapsilisä, toimeentulotuki etc.) päädytään tilanteeseen, joka ei millään tavalla ole kannattavaa. Meillä jää potentiaalista työvoimaa hyödyntämättä + joudumme vielä maksamaan hänelle. EI näin. Tämä on sitä heikompaa ainesta. Tätä en suvaitse.

  Tuloloukut pois, ja tukia vain niitä oikeasti tarvitseville.

 9. 10

  Pekka Juhani sanoo

  Saulille voisi myös kertoa, että ainakin omassa kokemuspiirissäni hyvin toimeentulevat perheet laittavat lapsiliät osakesäästämiseen lasten tilieille, heikommin toimeentulevat lyössäkäyvät laittavat sen ruokaan ja sossun asiakkaathan eivät hyödy lapsilisistä mitään, sillä lapsilisä vähennetään toimeentulotuesta.

  Saulille ja Rydmanille olen kiitollinen siitä, että he ovat yhdessä kokoomuksen puoluevaltuuston kanssa paljastaneet puolueen todelliset karvat.

 10. 11

  I.L.Kikurinen sanoo

  Mistä lie Saul ideologisen oppinsa imenyt, mutta niinhän se sanonta menee, että ihminen on ihmiselle sasi…

 11. 12

  sanoo

  Se on mielestäni väärin, että korkeatuloiset saavat lapsilisää, asumistukea, opintoavustuksia jne jne
  Esim. Saksassa ei ole niin vaan siellä on tulokatto.

  Mitä tulee siihen ketä tulee tukea ja kuinka paljon on muistettava, että kaikki ihmiset eivät selviä yksin tässä maailmassa ja meidän muiden tulee auttaa heitä varsinkin tällaisina aikoina jolloin sitä ei koskaan tiedä, mitä huomenna tapahtuu; sitä voi olla ihan samassa tilanteessa itse voimatta tehdä yhtään mitään elämälleen.

  Miksi maksamme veroja on, että meillä kaikilla on turva ollessamme esim. työttömiä tai sairaita (ja sairautta on monenlaista), että lapsemme saavat hyvän hoidon ja koulutuksen ja että vanhuksina voimme saada apua.
  Emme maksa veroja siksi että tukisimme yksityisiä pankkeja ja firmoja saatikka ala-arvoisia politiikkoja, jotka myös ovat veroillamme eläviä eli niitä suurimpia avustusten saajia.

  Suomessa oli juuri kunnalisvaalit mutta tällaista keskustelua en nähnyt missään lehdessä saatikka sosiaalisessa mediassa. Ja kuinka monessa kunnassa kokoomus sai eniten ääniä?
  Mitä sosiaaliseen mediaan tulee, facebook on yksi niistä yliarvostetuimmista yksityisistä osakeyhtiöistä.

 12. 13

  Piia sanoo

  Päihderiippuvaisessa perheessä podetaan vauvakuumetta ja yritetään tehdä lapsia, vain siksi, että satanen tipahtaisi tilille joka kuussa?
  Saulilla on nyt hieman mehiläiset ja kukat menny sekaisin, kun ei tiedä, että suurin osa päihderiippuvaisten lapsista on kuitenkin vahingossa alulle pantuja eikä harkitusti tukien varaan suunniteltuja. Eikä se satanen motivoi normiköyhääkään, Saulilla ei ilmeisesti ole tiedossa joko sitä, miten pieni tuki on suhteessa kuluihin tai sitä, että lisääntymisen ehkäisyyn käy paremmin kumi kuin tilin saldo.

  Luin tuolta muualta, että kyseinen henkilö haluaisi lopettaa myös opintotuet. No tietysti, sittenhän vain osalla olisi varaa kouluttautua ja syrjäytyminen lisääntyisi. Hyvin kokoomuslaista näkökulmaa.

  *puistattaa inhotuksesta

 13. 14

  heikosta aineksesta valmistettu älykäs, hyvätuloinen ja terve yksilö sanoo

  Ihmettelen, kuinka Schubak on voinut päästä Hankeniin, sillä hänellä ei vaikuta olevan edes perus yhteen- ja vähennyslasku hallussa (edes laskimen avustuksella). Sillä jos olisi, hän voisi helposti todeta, että lapsilisät eivät riitä kattamaan lapsista aiheutuvia kuluja. Joten lapsia ei hankita rikastuakseen lapsilisillä.

 14. 15

  Vexi L. sanoo

  Uutisten mukaan hän tarkoitti perheitä, jotka tekevät lapsia tukien saamiseksi. Lausunto siis on piilorasistinen, ainakin itse olen puheissa kuullut mainittavan ulkomailta tulleiden perheiden omaavan enemmän lapsia mitä keksimäärin suomalaisissa perheissä on lapsia.

  Koska en tunne yhtään ulkomaalaista perhettä, vaikea sanoa pitääkö se paikkansa.

 15. 17

  jarmo sanoo

  Miten tuollaisten oikeus on sitten lisääntyä, kiireellä tulee kusipäisiä kakaroita ja niin tuntuu tapahtuneen.Kokoomuslaisilta on evättävä kaikki tuet,ei ne niitä tarvitse jos kerran rahaa on.
  Mikä tuon koulutus on? Ei tuollaisia saa laittaa päättäämään on kuin Hitler, hyi hyi.

 16. 18

  voivoi sanoo

  Miten on mahdollista että tuollaista suustaan päästävää tyyppiä ei jo ole erotettu?! Jos olisi perussuomalaisia, voi että olisi mahtava huuto ja poru ”törkeästä puheesta” Luulevatko ”pojat” kuuluvansa eliittiin sillä että haukkuvat OMIA juuriaan? Ehkä Schubak ja kumppanit voisivat pelastaa muut ”huonomman aineksen” lisääntymiseltä, ja käydä lääkärinsä luona huolehtimassa etteivät itse lisäänny. Ja heidän kannattaisi muistaa, että on kaksi eri asiaa antaa ihmisten miettiä onko tuo tyyppi idiootti, tai avata suunsa ja todistaa että ON SE!

 17. 19

  tulevaisuuden toivo sanoo

  Eikö nämä kokoomusnuoret ole tälläisellä yleissivistyksen tasolla ja huonolla kotikasvatuksella juuri sitä heikompaa ainesta? Ei ole isi eikä äiti ehtinyt kertomaan mikä elämässä on tärkeää, miten yhteiskunta toimii, mihin se perustuu että olisi jotakin perspektiiviä ja syvempää näkemystä.Tai sitten heillä on ihan yhtä harhainen maailmankuva.