Kansan tahto

Viime torstain A-talkissa Suomen Sisu puhui kahden kansanedustajan suulla. Sisun uusi puheenjohtaja Olli Immonen ja pitkäaikainen jäsen Jussi Halla-aho todistelivat, että Sisun menneisyys on historiaa ja historiasta ei pidä välittää. Immonen ei edes tuntenut sitä yhdistyksensä historiaa. Hän ihan väittämällä väitti, että luonnottoman rotujen sekoittamisen kieltoa ei koskaan ole ollut periaateohjelmassa. Kyllä se siellä muutaman vuoden oli, mutta muuttui sittemmin kansojen sekoittamiskielloksi.

Unohdetaan nyt kuitenkin vääntö siitä Sisun rasismista. Minua nimittäin kiinnostaa netistä kadonneen ja peruskorjattavaksi viedyn periaateohjelman eräs toinen kohta. Se on Suomen Sisun selvä parlamentarismin ja edustuksellisen demokratian vastaisuus. Ohjelman kohdassa Kansanvaltaisuus sanotaan näin:

Suomen Sisun ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti. Valtion ainoana tehtävänä on kansan edun toteuttaminen.

Tällaisessa yhteiskunnassa eivät kansan tahtoa sido muutaman henkilön solmimat vapautta rajoittavat sopimukset, pienen eliitin säätämät lait tai hallitsevan propagandakoneiston tahto. Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Kansan tahto on siis ylin auktoriteetti, joka ohittaa edustuksellisen demokratian säätämät lait. Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Mikä on se salaperäinen kansan tahto ja kuka sen määrittelee? Perustuslakimme mukaan maan ylin päättävä elin on kansan demokraattisissa vaaleissa valitsema eduskunta, joka siis edustaa koko Suomen kansaa. Eikö tämä kelpaa Suomen Sisulle? Haluaako se itse olla se pieni eliitti, joka määrittelee kansan tahdon?

Nähtävästi ei kelpaa ja nähtävästi haluaa. Sisu haluaa itse määritellä ne lait ja sopimukset, joita se noudattaa. Kaikki muut sotivat Sisun itsensä määrittelemää kansan tahtoa vastaan, joten niistä ei tarvitse välittää. Ilmassa leijuva epämääräinen kansan tahto on peräisin suoraan 1930-luvun suomalaiselta äärioikeistolta. Siihen voi kätevästi vedota aina, kun jokin demokraattisen enemmistön päättämä asia ei satu miellyttämään.

Jos itse määriteltyä kansan tahtoa vastaan sotivasta lainsäädännöstä ei tarvitse piitata, niin sitten ollaankin jo Väinö Linnan Pohjantähden tunnelmissa. Siinähän joukko isänmaallisia rähisee oikeussalin eteisessä, että istuvatko täällä punaryssät oikeutta. Ei valkoinen mies voi olla syytteessä punaisen ilmiannon perusteella.

Suomen Sisu saa varmasti julkisuuden ansiosta paljon uusia jäseniä. Toivottavasti myös periaateohjelma uudistetaan vastaamaan kansan enemmistön tahtoa. Se enemmistö ei taida ihan purematta niellä demokratian ja sananvapauden kaventamissuunnitelmia.

Taidan ihan uteliaisuuttani laittaa jäsenhakemuksen vetämään. Näyttöä isänmaallisuudesta minulla lienee riittävästi. Jäsenhakemuksen kohtalosta selviäisi sekin, onko Sisussa jäseniä kaikista eduskuntapuoluista Vasemmistoliittoa ja RKP:tä lukuunottamatta.

Kommentit
 1. 1

  Enoch Nitti sanoo

  Kyllä tuo lihavoitu kohta on minusta kuta kuinkin asiaa. Paino sanalla ”ainoastaan”.

 2. 2

  Osku sanoo

  Hyvä idea tuo jäseneksi liittyminen. Mehän voisimme joukolla liittyä Sisuun ja saada sen oikeasti toteuttamaan kansan tahtoa.

 3. 3

  sanoo

  Heh, tuo joukolla jäseneksi liittyminen kuulostaa loistoidealta 🙂 Kuinkahan SS:n johtokunta suhtautuisi tilanteeseen, jossa jäsenistön mielipiteet poikkeaisivat johdonmukaisesti johtokunnan toimista? Toteutettaisiinko silloin kansan tahoa, irtisanoutuisiko johtokunta vai vietäisiinkö asia ”suurkäräjille”, jossa se sitä enempää perustelematta hylättäisiin?

 4. 4

  Markku sanoo

  Aiemmista itkun sekaisista rutinoistasi päätellen ollaan jo ajat sitten ohitettu tilanne jossa edustuksellisen demokratian säätämät lukuisan kirjavat lait ja viranopmaisten päätökset ovat muiden painavampien lakien, mm.perustuslain vastaisia ja muutoinkin täysin perusoikeuksien vastaisia, kaiken päälle ne ovat usein hyvin sekavia.

  Useat lait suorastaan kilpailevat sekavuudessaan sekä kansallisella että EU-tasolla. Kukaan ei siis enää tosiasiassa voi tietää miten mikäkin mitkäkin asiat näiden keskenään ristiriitaisten lainräpellysten mukaan pitäisi ratkaista. Lait ovat usein niin pahasti keskenään ristiriitaisia että yksinkertaistenkin asioiden setvittelemiseen tarvitaan puhdasrotuista suomenruotsalaista vainukoiraa.

  Pää-asia että suomenruotsalaiselle lainsäätäjäkastille ja samasta jengistä kyhätylle kaksimieliselle hallinnolle riittää hommia.

 5. 5

  sakutimonen sanoo

  Markulla taitaa olla realiteetit hukassa. Suomenruotsalaisetko tässä maassa lait säätävät? Hekö maan virkamiehistöstä ovat enemmistönä? Onko Markku kenties se kansan tahto?

 6. 6

  Markku sanoo

  Tuota noin. Ollaanpas nyt tarkkana. Vallan kolmijaostahan sen luulisi lähtevän, ainakin teoriassa.

  Ruotsalaisessa tai suomenruotsalaisessa omistuksessa olevan median hyväksymät politiikot, ja heidän siivilän läpäisseet kansanedustajat ja viimekädessä ruotsinkieliset virkamiehet jotka valmistelevat lait mieleisikseen. Mankelin läpäissyt pressa siinä sivussa.

  Kaikkihan sen tietää että suomessa on historiasta johtuen puhtaasti ruotsalaistaustainen oikeuslaitos ja sen kulttuuri. Suomalaiset ovat tälle kulttuurille alamaiskarjaa jota voidaan hyppyyttää ja pompottaa miten halutaan.

  Käsittääkseni nämä tiukat kielitaitovaatimukset rajaa semmoisenaan melko tehokkaasti kaikki kielitaidottomat omiin karsinoihinsa joten ruotsinkieleen perustuva syrjintä koskee automaattisesti lähestulkoon kaikkia ja vaikuttaa lähes kaikkeen kouluttautumiseen aina toisen asteen opinnoista lähtien.

  Toisinsanoen suomessa kukaan ei voi virallisesti olla oikeastaan yhtään mitään olematta virallisen linjan mukaisesti koulutettu ja se taas edellyttää toisen kotimaisen kielen ( ruotsin ) osaamista, vähintään viran tai aseman mukaista hallintaa.

  Optimaalisessa tilanteessa tuo ruotsinkielen osaamisvaatimus kulkee siis aina presidentti-instituutioita myöten. Kaikki ovet avautuvat siis vain tietyn tyyppisellä taustalla.

  Höh! Juuri siihenhän näillä rasistisilla suomensuomalaisia syrjivillä kielitaitovaatimuksilla pyritään. Juurti siitähän kaikki se kiukkunen pakkoruotsituksen vastainen rutina.

 7. 7

  sakutimonen sanoo

  Loistavaa päättelyä, mutta valitettavasti vain teoriaa ilman todellisuuspohjaa. Satun tuntemaan jonkin verran ihan omasta kokemuksestani korkeakouluopintoja, virkamiestoimintaa ja oikeuslaitosta. Jos joku ei pysty oppimaan ruotsia sen vertaa, että pystyisi suorittamaan kielikokeen, niin ei hän kyllä opi mitään muutakaan virkamieheltä tai tuomarilta vaadittavia asioita.

  Virastoissa kieli on pääsääntöisesti suomi. Kaikki lait on kirjoitettu molemmilla kotimaisilla ja ruotsiksi kirjoitteua lakia olen itse lukenut vain silloin harvoin, kun olen halunnut vilkaista Ruotsin lakia. Markulta puuttuu ihan selvästi omakohtaisia kokemuksia teorian tueksi.

 8. 8

  Markku sanoo

  ”Jos joku ei pysty oppimaan ruotsia sen vertaa, että pystyisi suorittamaan kielikokeen, niin ei hän kyllä opi mitään muutakaan virkamieheltä tai tuomarilta vaadittavia asioita.”

  Ai niinkun söhlätä ja sössiä Kyproksen ja samalla kaikkien muidenkin, oikeita lakeja kunnioittavien asiat omilla itse keksimillä mututuntumaan perustuvalla hätäapusäännöksillä. Tyyliin Olli Rehn?

  2 vuotias lapsikin osaa jo ruotsia jos semmosen kanssa on joutunut elämää, tai jos se sattuu olemaan jopa lapsen äidinkieli. Ei semmonen mitään onnea takaa ellei ole lainsäädäntöä jolla tuosta tehdään ratkaiseva hyve.

  Ja voihan siinä olla takana jotakin muutakin. Ehkä ”hän” ei juuri tuon provosoivan syrjivän ja ärsykkeen luonteen vuoksi haluakkaan oppia sitä ylimysten kieltä. Ehkä ”hän” jopa ymmärtää ettei ”hänen” kaltaisiaan ole tarkoitettu yseiselle herrasväen kakaroille tarkoitetulle opin polulle.

  Ehkä toiset älyää hieman nopeammin ettei isännän elkein määräyksiä antavan sumenruotsalaisherrasväen kielen ja tapojen opetteleminen mitään takaa. Olisi inhottavaa tajuta koko homman juju vasta sitten elämänsä ehtoopuolella. Mahtaisi se vituttaa olla työttömänä vaikka on korkeakoulututkinto ja kaikki. Osata jopa sitä nöyryyttävää herrasväen ruotsia mutta ei silti suomensuomalaisena kelpaa mihinkään.

  Minusta olisi niin mukavaa jos moisesta syrjivästä apartheidista luovuttaisiin pikkuhiljaa täälläkin.