Tietämätön kansanedustaja

– Suomen kansalaisuuden omaavien maahanmuuttajien suhteen olisi syytä harkita sosiaalitukien ankaraa leikkausta tahallisen työhaluttomuuden tapauksissa sekä pakollista koulutus- tai työharjoitteluvelvollisuutta.

Näin sanoi perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen eilen A-Talkissa. Kansanedustaja onnistui mättämään yhteen ainoaan virkkeeseen niin paljon virheitä, että hän lienee viettänyt tähänastisen elämänsä komerossa. Ainakaan hän ei puheidensa perusteella tiedä voimassaolevasta työttömyysturva- ja sosiaalilainsäädännöstä paljon mitään.

Suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat ovat Suomen kansalaisia täysin kansalaisoikeuksin. Kun kansalainen on työtön, niin häntä koskevat työttömyysturvalainsäädännön pykälät syntyperästä riippumatta. Jos Immonen viitsisi edes vähän perehtyä tähän lainsäädäntöön, niin hänellä olisi oikeasti syytä vaatia siihen muutoksia.

Sosiaalitukia leikataan jo nyt ankarasti ”tahallisen työhaluttomuuden tapauksissa.” Jos työtön kieltäytyy tarjotusta työstä, niin hän menettää työttömyysetuutensa ja joutuu toimeentulotuen varaan. Sitä alennetaan heti 20 % kieltäytymisen perusteella ja jos kieltäytyminen toistuu, niin alennus on 40 %.

Pakollinen koulutus- ja työkokeiluvelvollisuus on jo olemassa. Työtön työnhakija voidaan määrätä milloin tahansa koulutukseen tai työkokeiluun. Kieltäytymisestä seuraa sama rangaistus kuin työstä kieltäymisestä. Tämä koskee ihan kaikkia työttömiä, niin syntyperäisiä kuin kansalaisuuden myöhemmin saaneita.  Se koskee myös oleskeluluvan saaneita Suomessa asuvia muun maan kansalaisia.

Suomen lait yleensäkin koskevat kaikkia Suomen alueella kulloinkin oleskelevia kansalaisuudesta riippumatta. Tämän luulisi kuuluvan jo peruskoulussa opetettaviin asioihin.

Immosen sanomassa on siis järkeä ja logiikkaa vain siinä tapauksessa, että hän on valmis viittaamaan kintaalla perustuslain takaamalle yhdenvertaisuudelle lain edessä, velvoittamaan työvoima- ja sosiaaliviranomaiset laittoman henkilörekisterin luomiseen ja antamaan rangaistuksia syntyperän mukaan.

Tämmöinenkö on tarkoitus?

Kommentit
 1. 1

  Aleksi sanoo

  Kyllä edustaja Immonen varmaan lakitekstinsä tuntee, se tekee näitä lausuntoja ihan tarkoituksellisesti ja tarkoituksena ei suinkaan ole vaikuttaa lainsädäntöön vaan vedota (potentiaaliseen) kannattajakuntaan. On syytä muistaa että PS on POPULISTINEN puolue ja sen suunnilleen koko olemassaolo ja toiminta perustuu tähän.

 2. 2

  jarmo.latva sanoo

  No, samanlailla saavat kuin Suomalaiset, tosin harkinnanvaraista voivat käyttää kuten sosiaalihuoltolaki antaa varaa. Tuolla ns. vaimolla silmäpojanleikkaus ja tulot ovat pienet, erikoislääkärinmaksu 90 euroa ja lähete leikkaukseen, kustannukset lähentelee 3 tuhatta euroa ja sosiaalitoimisto ei auta, sukulaisilta otettava lainaa, ei se ole oikein. Kyllä terveys on turvattava, ei sokeana kukaan halua elää eikä minulla riitä rahat auttaa. Tehtävä valitus, jonka sossussa hylkäävät ja sen jälkeen hallinto-oikeuteen valitus, kelalta tulee osa.
  Ovat väärässä, sen jo sanoo oma oikeustajukin, kyllä tässä veroja makseltu 30 vuotta suomeen niin on saatava hoitoa kun on todellinen tarve, en puutu maahanmuuttajien uusiin autoihin jne. terveys ennen kaikkea ja sossusta sanottiin ei se rahasta saa olla kiinni, kielteinen päätös. Uudet paperit lähti maksettuine laskuineen ja normivaajetta tulee, pelkkää matematiikkaa se on, ei saa olla käytännöstä kiinni. Tämä vain esimerkkinä ja lakimies saa hoitaa asian, hoitoa on saatava. En minä voi muuttua muutamaksi tonniksi, laskivat vielä jos vuosien mittaan on ollut ylijäämää muutama kymppi, säästössä oltava sen verran että riittää, siinä Suomen sosiaaliturvaa, sokeaksiko tässä ihmisten on tultava ?

 3. 3

  Titanic sanoo

  Tahallinen haluttomuus ja pakollinen velvollisuus…