Ottakaa makaryyniä!

– Ottakaa makaryyniä! Totumme siihen!

Näin remensi Pohjantähden Kiviojan Vikki poikansa häissä, kun tarjolla oli uutuusruoka makaronilaatikkoa. Valtiovarainministeriön virkamiehet aikovat ilmeisesti ruveta tarjoamaan köyhälle kansalle samaa reseptiä. Näin voisi päätellä ministeriön julkaisemista suunnitelmista poistaa kaikki arvonlisäverojen alennukset ja siirtyä yhtenäiseen verokantaan.

Se tarkoittaisi hintojen nousua, koska veronkorotus siirtyisi suoraan hintoihin. Ajatukseen sisältyy epämääräistä pohdiskelua kaikkein köyhimpien suorien tulonsiirtojen lisäämisestä ja veronkevennyksistä hinnankorotusten kompensoimiseksi. Tämä on tietenkin hölynpölyä, koska kaikki etuudet laahaavat jo nyt ainakin pari vuosikymmentä jäljessä. Köyhä siis söisi ravintoarvoltaan heikkolaatuista mahdollisimman halpaa ruokaa.

Samassa ministeriön selvityksessä oli suositeltu myös korkeakoulujen lukukausimaksuja ja opintotuen poistamista ylempää korkeakoulututkintoa suorittavilta. Yleiseurooppalaisen tavan mukaan alempi korkeakoulutukinto olisi normi, joten sen opiskelua tuettaisiin. Jos joku haluaisi opiskella maisteriksi, niin  ottakoon lainaa tai mieluummin maksattakoon opiskelut vanhemmillaan.

Näin saataisiin köyhien makaroninsyöjien jälkikasvu pois yliopistoista oikeisiin töihin ja varakkaan väestön vähempilahjaisetkin perilliset voisivat opiskella säätynsä mukaisen tittelin.

Näitä oikeita palkallisia töitähän ei tietenkään ole, mutta se ei ole mikään ongelma. Yhä yleisempää on sellainen käsitys, että parempi on ihmisen olla köyhänä töissä ilman palkkaa kuin köyhänä työttömänä. Se työn tekeminen kun tuntuu olevan ainoa autuaaksi tekevä asia. Jos jotain palkkaa maksetaankin, niin se ei riitä elämiseen. Varsinainen elanto on haettava toimeentulotukena.

Tätä varten onkin kansaa tyhmistettävä oikein kunnolla. Myös köyhät on saatava älyllisesti kokoomusnuorten tai eläkkeellä olevan kokoomuslaisen kansanedustajan tasolle. Henri Heikkinen ja Saul Scubak julkaisivat yhteisen blogikirjoituksen, jonka mukaan Suomessa ei ole ollut köyhiä sitten 1800-luvun ja Minna Canthin aikojen. Nykyiset köyhät ovat köyhiä vain laiskuuttaan ja saamattomuuttaan.

Entinen kansanedustaja Tuulikki Ukkola puolestaan julisti omassa blogissaan taas kerran patologista vihaansa köyhiä ja erityisesti köyhiä opiskelijoita kohtaan. He laiskottelevat vuosikausia yliopistoissa ruhtinaallisen opintotuen turvin viitsimättä valmistua ollenkaan.

Yksikään ministeri ei ole kommentoinut valtiovarainministeriön julkaisua. Tästä voisi päätellä, että suunnitelmilla on hallituksen tuki. Eivät virkamiehet omin päin pukerra mitään, vaan kyllä heillä täytyy olla poliittinen toimeksianto.

Kommentit
 1. 1

  Hanna Kondelin sanoo

  Paavo Arhinmäki on sentään kommentoinut, ainakin somessa.

 2. 2

  Palmroos sanoo

  Mistä tätä ääliömpää ainesta oikein sikiää?

 3. 3

  esa sanoo

  ihmettelen vaan sitä etteivätkö nämä älypäät tajua mihin tämä johtaa ?

  oppimatonta ja kouluja käymätöntä kansanosaa on helpompi kaiken maalman akitaatoreiden haalia joukkoonsa
  sitä on tapahtunut ja luultavasti tulee tulevaisuudessa tapahtumaan vastakin

  ja vielä jos elin olojakarsitaan riittävästi niin soppa on valmis
  kansalaissotaa emme tarvitse mutta ilmeisesti sitä taas halutaan kokeilla
  on se kumma ettei ihminen opi virheistään vaan toistaa samoja historiallisia virheitä
  uudestaan ja uudestaa

 4. 6

  Matti J. sanoo

  Mielenkiintoinen tuo Etelä-Suomen Sanomain juttu. ”Osoittamatta jäi sekin, että työvoimaneuvojan palkkaus olisi riippuvainen koulutuksesta.” No, eihän sillä niin väliä onko työvoimaneuvoja hommaan pätevä vai ei.