Ministerit miettivät

Joskus on kamalaa huomata, että ministerit kaikesta tiedonsaantimahdollisuudestaan huolimatta tuntuvat olevan ihan yhtä tolloja kuin kuka tahansa meistä. Yleensä sitä ei huomaa, koska monipäinen avustajakaarti epäilemättä toppuuttelee, että älä nyt sentään ihan mahdottomia julkisuudessa sano. Näin kesäaikaan avustajat lienevät lomalla ja ministerit paljastavat kenenkään estämättä todelliset ajatuksensa.

Ja on niitä ajattelun kukkasia saatukin lukea. Ensin Päivi Räsänen julisti, että Raamattu ohittaa lain. Heti perään Susanna Huovinen vaati keskiolutta takaisin Alkoon. Sitten Paula Risikko ilmoitti hallituksen syksyn tärkeimmäksi tavoitteeksi kaksien työmarkkinoiden luomisen vaatimalla sosiaalietuuksia vastikkeelliseksi. Ja sitten taas Räsänen vaati uskomushoitojen kieltämistä lailla.

Ilmeisesti on niin, että ministerit miettivät vakavissaan tällaisia asioita. Räsäsellä uskonto tuntuu ohittavan demokraattisesti valitun ministerin tehtävät ja Huovinen paljastaa olevansa tiukkapipoinen rahvaan holhoaja, jonka tehtävänä on opettaa kansalle sen omaa parasta. Räsäsen kohdalla jäin monien muiden tapaan miettimään sitä, mahtaako ministeri tarkoittaa kiellettävillä uskomushoidoilla vaikkapa homojen eheyttämistä heteroiksi kristillisellä terapialla tai demonin manaamista pois syöpäsairaasta.

Risikon tapauksessa en ihmettele yhtään mitään. Kokoomuksen tavoitteena on jo kauan ollut palkkakustannusten alentaminen ja kaikkein parhaitenhan se onnistuu laittamalla työttömät tekemään työtä palkatta.

Minulle on täysin samantekevää, vaikka keskiolut vietäisiin Alkoon tai vaikka kaadettaisiin Alkon takana maahan. Suurin osa kansasta ei kuitenkaan ole tätä mieltä, joten ministerin luulisi hiukan ajattelevan ennen kuin julkaisee kesämietteitään.

Jokainen saa minun puolestani käyttää rahansa vaikka magneettisiin peräsuolikiviin, jos uskoo niiden parantavaan vaikutukseen. Uskomushoitoja ei voida tieteellisesti todistaa, mutta melko varmasti ne parantavat ainakin luulotaudin. Tieteellistä maailmankuvaa ja raittiutta edistetään paremmin asiallisella informaatiolla kuin kielloilla ja käskyillä.

Tarkoitukseni ei nyt ole käydä uskonnollista, tieteellistä, alkoholipoliitista tai edes työvoimapoliittista keskustelua. Mietin vain hallituksemme jäsenten kesäisten mietteiden laatua. Väkisin tulee mieleen Axel Oxenstiernan lausahdus:

”Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

Kommentit
 1. 1

  A Niemelä sanoo

  Ja miksiköhän tässä esiin ottamassasi aivopierujen esittäjien listassa oli mainittu vain tuon ns. kauniimman sukupuolen ministereitä?
  Pitäisi varmaankin jatkossa paremmin miettiä keille kaikille sitä valtikkaa tarjotaan!

 2. 2

  Papi sanoo

  Ministeriksi voi päästä, hyvinkin ihan metsästä, riittää, että on oikean puolueen jäsen.

  Koulutuksella, yms ei ole mitään väliä, kun ministereitä valitaan ja vaihdellaan.

  Toisaalta onhan se aika tuulinen paikka ja pesti voi loppua lyhyeen,kuten joskus on nähty.

 3. 3

  Nuurori sanoo

  Hei!

  Täytyy sanoa että olen aina ollut kaikesta samaa mieltä sun kanssa, niinkuin tästäkin muuten, paitsi Räsen kohdalla olen samaa mieltä sen kanssa. Kyse ei ole nyt siitä, että uskovaisena poterossani kimpaannun automaattisesti kun vertaisryhmäni jäsentä vastaan hyökätään, vaan siitä että räsäsen kannanotot ovat olleet lähes poikkeuksetta järkeviä, elleivät suorastaan itsestäänselvyyksiä:

  -raamattu> laki = tottakai ihmisen tulee noudattaa omantuntonsa ääntä, koska natsit näyttivät jo mallia mitä tapahtuu jos ei näin tee. Tietysti toisen omatunto voi olla vähän enemmän hakoteilla kuin toisen, mutta se nyt on varmaa, ettei syyllisyys mahdu lain taakse piiloon.

  -kätilön oikeus kieltäytyä abortin suorittamisesta: jos se on mielestäsi murha, voinko vaatia sinua tekemään abortin ”naisten oikeuksiin” vedoten?

  -uskomushoitojen kieltäminen ala-ikäisiltä: itsekin vastustan periaatteesta holhoamista, enkä halua joutua sellaisen kohteeksi, mutta tässä ei olla holhoamassa lapsia tai vanhempia vaan estämässä harhaisia vanhempia estämästä lapseltaan pätevää lääkärinhoitoa korvaamalla sen jollain helvetin enkeliterapialla.

  Jos olet huolissasi ihmisen itsemääräämisoikeudesta, mistä toki on kaikkina aikoina ollut hyvää syytä ollakin huolissaan, niin kai sitten olet huolissasi myös kätilön oikeudesta kieltäytyä omasta mielestään murhana pitämästään toimenpiteestä?

  Räsänen ei ollut kieltämässä homojen eheytyshoitoja, mutta nehän ovatkin aikuisille ja vapaaehtoisia. Lisäksi kristikuntaan on päässyt pesiytymään kaikenlaisia uskomuksia, muttta kyllähän uskonpuhdistusten historiankin pitäisi opettaa, ettei raamattua tai kristinuskoa voi tuomita väärien profeettojen perusteella.

  Haastankin sut lukemaan roomalaiskirjeen 1. luvun jakeesta 18 eteenpäin. Lyhyesti sanottuna siinä määritellään ytimekkäästi mitä on väärä opetus. Jos siis jokin kristittynä itseään pitävän opetus tuntuu älyttömältä, niin se voi johtua siitä että a) et ymmärrä sitä b) se ON älytöntä.

  Muutenkin kun ajattelee, että jos Räsänen pieraisee, niin iltalsanomissa jo leivotaan siitä paskaa, niin ei se ehkä olekaan ihan sattumaa tämä Räsäsen ajojahti, josta on tehty kristinuskon mannekiini ja syntipukki samalla kertaa. Ihan hyvä mannekiini se Räsänen mun mielestä onkin, mutta eihän täydellisyys pelastanut edes Jeesusta, joka tuomittiin kuolemaan – jumalanpilkasta. Homoja voi vihata ilman Jumalaakin.

  Hyvää kesänjatkoa

 4. 4

  sakutimonen sanoo

  Nuurori: Eritynen kiitos Sinulle kommentistasi. Arvostan sellaisia uskovaisia, jotka ovat sitä vilpittömästi. Mitä ilmeisemmin olet juuri sellainen ihminen.