Jatkuu ja pahenee

Joidenkin on mahdotonta hyväksyä todeksi Suomen lakiin kirjoitettua. Toissapäivänä kerroin lakitekstiä suoraan siteeraten, että vastaanottokeskuksissa asuville turvapaikanhakijoille maksetaan vähemmän kuin toimeentulotuen perusosa ja muualla asuville maahanmuuttajille maksetaan työmarkkinatukea ja toimeentulotukea samoilla perusteilla kuin alkuperäisväestölle.

Tämähän ei tietenkään voi olla totta. Eilen sinnikkäät kommentoijat kertoivat oikein miehissä, että Lieksassa on nähty somali ajavan autoa ja minun pitäisi todistaa, että ajokortti ja auto eivät ole hankittu sossun rahoilla. Kun käskin mennä kysymään asiaa autoilijalta itseltään, niin ääni kellossa muuttui. Somaleilla kuulemma onkin omaa rahaa pilvin pimein ja he huijaavat sossulta lisää.

Ja näitä kommentteja tuli monesta eri osoitteesta. Lieksalaiset näyttivät päättäneen porukalla tukkia blogini kirjoitusvirheitä vilisevillä kommenteillaan. He eivät tajua miten tämä blogin kommentointi toimii. Ihan kaikki kommentit odottelevat minun tarkastustani eikä niitä näe kukaan ennen kuin minä olen ne hyväksynyt. Lieksan reippaan nuorison kommenteista suurinta osaa ei koskaan näe kukaan, koska en halua leimata kotimaakuntaani heikoilla älynlahjoilla ja olemattomalla kirjoitustaidolla varustettujen rasistien maisemaksi.Hauskinta oli, että nämä tyypit lähes poikkeuksetta vaativat minulta asiallisia vastauksia omiin törkeyksiinsä.

Facebookin puolella tuli taas sitä tavanomaista sontaa. Vanha houraava nettinatsi ja suurena mielipidejohtajana itsensä näkevä Klaus Elovaara (eli fb:ssä Leon Degrelle, Sakarius Timoska ja monta muuta sivupersoonaa) oli tutuilla linjoilla:

klasu-s-ei-juristi-1

Elovaaralle tiedoksi, että valmistuin Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta 16.3.1989. Asian voi jokainen halutessaan tarkistaa.

Mielipidejohtajan hännystelijät ovat täsmälleen samanlaista sakkia:

klasu-s-ei-juristi-2 Uskallanpa väittää, että tunnen Suomen lain paremmin kuin Pentti Kouvalainen. Mikael Savolainen ei näytä ymmärtävän sosialidemokratian ja kommunismin eroa, mutta eihän hän ymmärrä valita edes omaa seuraansa kovin etevästi.

Nimimerkki Eino Mies näyttää olevan selkärangaton paskahousu, jolla ei takuulla ole kanttia tulla esille omalla nimellään latelemaan uhkauksiaan. Jos on, niin hän voi lähettää sähköpostiini nuo samat uhkaukset. Katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu.

Haluaisin tietää mistä Sirkka-Liisa Paasonen toivoo minun jäävän kiinni ja mitä hän haluaisi minulle tapahtuvan. Hänkin voi lähestyä minua henkilökohtaisella viestillä, jos tohtii.

Olihan siinä ketjussa sitten todellinen hengen jättiläinenkin: klasu-s-ei-juristi-3

Sami Saamm voi tulla kokeilmaan sitä selkäsaunan antamista ihan itse, jos luulee kanttinsa kestävän.  Jorma Nyberg puolestaan tuntee lain minua paremmin ihan ammattikoulupohjalta.

Koska palaute on tällaista, niin tiedän tekeväni jotain oikein. Nämä moukat yrittävät pelottelullaan saada minut hiljenemään, mutta se ei onnistu. Oman naamansa ja nimensä he kyllä saavat tähän blogiini. Paitsi tietysti Eino Miehen kaltaiset rääpäleet, jotka räkyttävät nurkan takaa nimimerkillä.

On se todella hirveää, että lakikirjaan on kirjoitettu mitä siellä lukee. Vielä hirveämpää on, että joku sen kertoo eivätkä omat kyvyt riitä sitä tarkistamaan ja jos riittävätkin, niin huono pää kieltää uskomasta.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Heh ja vaikka olisitkin paatunut kommunisti se onneksi on ihan laillista vielä tässä maassa. Nimimerkin takana minäkin vielä täällä blogimaailmassa olen, mutta kirjuuttelen kyllä vain sellaista mitä voisin omallakin nimellä kirjoittaa 🙂

 2. 2

  sanoo

  Kyllähän se vain niin on, että oman seuransa saa valita, myös netissä ja netin kautta tutustuttaessa. Nimimerkki antaa hieman hajurakoa niihin, joiden seuraa haluaa välttää.

  Sakari on tehnyt toisenlaisen valinnan, enkä voi muuta kuin olla pahoillani siitä työmäärästä, jonka tuo paskan seulominen sähköpostista aiheuttaa.
  Toisaalta Sakari voi olla tyytyväinen, mitä kovempaa koira älähtää, sen tarkemmin on kalikka kalahtanut.

 3. 3

  sanoo

  Nostat jatkuvasti asiallisia asioita esiin puhuttelevalla ja kansantajuisella tavalla. Valitettavasti samalla saat kohtuuttomasti kärsiä näiden rääpijöiden (kuten tässä blogauksessakin esille tulee) sontasaaveista. Toivottavasti silti jaksat epäkohtia esittää, nimittäin näkemyksiäsi tarvitaan!

 4. 4

  Papi sanoo

  Vaikea sanoa mitään varmaa, noista asioista, mutta noin ne pykälien mukaan menevät.

  Jos jollakin on jotakin muuta faktaa esittää, tuokoon sen julki, jos asiat eivät mene noin.

  Sillähän väärä tieto saadaan korjattua, eiks joo ?

 5. 5

  Papi sanoo

  Voisiko tämä perusväite kuulua luokkaa kaupunkitarinat ja urbaanit legendat? Tuntuu siltä.

 6. 6

  Lissu sanoo

  Ompa tosiaan törkeitä kommentteja tullut Sakun fb:iin. Pitää sanoa että mistä näitä pellejä tuleekaan, jotka päästelee suustaan vaikka mitä törkeyksiä..NO, ei vissiin voi vaatiakaan jos ei oo järkeä annettukaan…

  Aiheesta kirjoitat Saku ja hyvin. Hatunnosto sulle.

 7. 7

  Lissu sanoo

  Eikös tuo Sami Saammin kommentti mene jo kunnianloukkauksen puolelle?

 8. 8

  sanoo

  Tunnistan saman älymölön muidenkin blogien kommenttiosastolta. Olen nyt satunnaisesti lukenut blogiasi vuoden päivät, ja ihan asiallista tekstiä olet tuottanut. En ymmärrä, mikä näitten netsien argumentinnoissa on taustalla. Kun selvästikin joku idea on olemassa, mutta kyky tuottaa ymmärrettävää tekstiä on vielä hieman hakusessa.

 9. 10

  Lissu sanoo

  Tämä nyt ei liity tähän mitenkään, vaan kun on ollut puhetta ja moitteita työttömiä kohtaan, jotka elävät sosiaaliturvien varassa, että ei niitä töitä niin vaan saa,vaikka miten hakis ja monia vuosia. kuten tämäkin esimerkki osoittaa.
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ylikoulutettu-7244

  Raskammat työt on sitten niin huonosti palkattuja ja saapi tehä palkkansa eteen useamman ihmisen työt, kuten siivoustöissä, joissa alueet on mitoitettu viimeisen päälle tiukaksi.

 10. 11

  sanoo

  Sitä tietysti toivoisi että todisteet siitä että tekee jotakin oikein eivät tuppaisi olemaan näin paskanhajuisia. Toisaalta, ne jotka eivät uskalla huudella omalla nimellä ja naamalla bloggaavalle muualta kuin nimimerkin suojista, kertovat itsestään paljon olennaista jo tällä valinnalla.
  Jaksamista sinulle ja pitkää ikää blogillesi!

 11. 12

  Turkka sanoo

  Jännää katsoa, että kuinka pitkälle ihmisten kognitiivinen dissonanssi kestää. Mitä ristiriitaisemmalta todellisuus muuttu, ja mitä enemmän emotionaalisesti arvoihin ollaan sitouduttu, sitä voimakkaampi on vastareaktio.

  Harhaluulojen debunkkaus on minusta aika keskeistä valistusta. Se voi tuntua aivan toivottomalta suolta koska ihmiset pitävät kavereilta kuultuja asioita keskimäärin erittäin luotettavana tietona. Siihen alakulttuuriin on vaikea tulla väliin ulkopuolelta. Mutta mitä enemmän ulkoinen maailma alkaa olla ristiriidassa sisäisen kanssa, sitä ahtaammaksi tämä alakulttuurin elinpiiri käy.

  Tunnetasoista näissäkin keskusteluissa voi todeta, että tämä on tietyn ideologian selviytymistaistelua, sen elintila on käynyt hyvin ahtaaksi.

 12. 13

  Juha sanoo

  Eikös kannattaisi jättää lukematta tuollaiset idiotismit? Turhaa antaa niille elintilaa yhtään enempää…

 13. 14

  Kartulla soinin takana sanoo

  Silloin, kun asialliset kommentit loppuvat, siirrytään asiattomien kommenttien puolelle. Nettikeskusteluissa olen huomannut, että yleensä erään suomalaisen pyrkyripuolueen äänestäjiltä ne asialliset kommentit loppuvat siinä ensimmäisen vastauksen alkumetreillä.

  Nämä takamuspuolueen äänestäjät tunnistaa todella helposti myös viesteissä esiintyvien kirjoitusvirheiden määrästä. Ilmeisesti on hirvittävän hankalaa olla todella äkäinen ipana ja osata omaa äidinkieltä yhtä aikaa.

 14. 15

  köpä sanoo

  No, nuo kommentit lienevät vielä esileikkiä. Mutta pahoin pelkään, että ensi eduskunta vaalien jälkeen pääsevät jo aktiin. Eikä se tiedä hyvää tälläiselle heikomman aineksen edustajalle.
  Kiitos muuten blogistasi. Olet helpottanut pahaa oloani.

 15. 16

  Juha sanoo

  Käsittämätöntä. Mielestäni olet asiallisimpia nettiin kirjoittajia tämän aihealueen tiimoilta, mutta silti saat paskaa niskaan kenties enemmän kuin kukaan. Ilmeisesti tätä se asiallisuus teettää? Se, että keskustelu netissä on kärkevämpää kuin kasvokkain on yksi asia, mutta tuollainen paskanhajuinen solvaaminen mitä nuo tyypit harjoittavat ei ole hyväksyttävää millään mittapuulla. Voimia, pakko tuollaisen solvaamisen on aina vähän kirpaista, vaikka siihen olisi tottunutkin.

  P.S. Miksiköhän noille tyypeille kommunisteja ovat kaikki, paitsi kommunistit?

 16. 18

  sakutimonen sanoo

  Noin sadatta kertaa minulle tarjotaan tuota Faizan tapausta todisteeksi. Ilmeisesti yksikään sen lähettäjistä ei osaa sitä lukea tai ei ymmärrä lukemaansa. Hänen saamansa tuet olisi kantaväestöönkin kuluva saanut. Summassa on toimeentulotuen lisäksi myös lapsilisät ja kotihoidon tuki sekä äitiys- ja vanhempainraha.

  Ulkomaalaislaissa ei ollut vielä tämän tapauksen aikaan sellaista pykälää, jonka nojalla virheellisin perustein myönnettyy oleskelulupa olisi mitätön. Niinpä luvan katsottiin olevan voimassa ja etuudet piti myöntää samoin kuin jos lupa olisi ollut myönnetty oikein perustein. Vuonna 2007 lain 58 §:n 4 momentilla tämä aukko korjattiin, joten enää tuollaista virhettä ei pääse syntymään. En enää edes muista kuinka monelle sisälukutaidottomalle tuon linkin lähettäjälle olen tämän kertonut.

 17. 19

  Vääpeli Matala sanoo

  todetaan vielä että kyse on bruttosummasta.

 18. 20

  Keinänen sanoo

  Haluan vain toivottaa Sakulle voimia taistelussaan robottiarmeijaa vastaan.Tyhmiä ja sokeita robotit ovat, mutta kovin sitkeitä ja runsaslukuisia.

 19. 21

  Manna sanoo

  Käytän tämän tilaisuuden hyväkseni ja kiitän sinua blogistasi. Olet noussut usein viimeaikoina esille somen lonkeroissa hyvien ja asiallisten tekstiesi vuoksi. Nautin tekstiesi lukemisesta, tuntuu hyvältä kun joku osaa kirjoittaa selkeästi sen mitä on itse pohtinut omassa päässään.

  Ongelmia tässä maailmassa riittää, ja on hienoa että jaksat niitä puida täällä. Jatka hyvää työtä, uskon tekstisi saavan monet ajattelemaan asioita eri tavalla.

  Viimeisellä en viitannut näihin häiriköihin. Heitä ikävä kyllä tässä maailmassa riittää. Muodostin tästä vihareaktiosta aikoinaan hienon teoriankin, mutta en lähde sitä tässä pitkällisesti selostamaan.

 20. 22

  sakutimonen sanoo

  Manna: Kiitos kauniista viestistäsi. Oli mukava saada se tämän ketjun jatkeeksi.

 21. 23

  Veera sanoo

  Tsemppiä! Hienoa, kun joku jaksaa kaivaa lukuja pöytään. Helpotat monen samoin ajattelevan argumentointia näissä maahanmuuttoa koskevissa keskusteluissa. Jos niitä nyt keskuteluiksi voi kutsua.. Kohti parempaa tulevaisuutta! 🙂

 22. 24

  Helsingin herra sanoo

  Terve Saku!

  Ihan alkuun: oikeassa olet, oleskeluluvan saanut turvapaikan hakija saa samat korvaukset kuin kantasuomalainenkin. Mistä sitten myytti valtavista tuloista? Siitä, että nämä tuet ovat näin työssäkäyvälle veronmaksajalle, jolla ei ole omia lapsia, aivan mykistäviä. Siis ihan kaikille maksettavat tuet. Toisekseen, koko tukiverkkoa ei tietystikään ole suunniteltu sitä silmällä pitäen, että perheessä on helpostikin kuusikin lasta kuten somaliperheissä1), 5). Somalien perhekäsitys poikkeaa myös merkittävästi suomalaisesta mallista2), 4).

  Kepeää laskentaa aiheesta. Tässä kuvitteellinen malliperhe: Leyla, yksinhuoltajaäiti Somaliasta asuu lapsiensa Miriamin 4kk, Mahmudin 1v 6kk, Ibrahimin 2v 10kk, Suuran 5v, Mehmetin 7v ja Haaxin 11v kanssa 4h+k:ssa Kontulassa. Kuuden lapsen äitinä, kieltä taitamattomana sekä kouluttamattomana hän on käytännössä työmarkkinoiden ulkopuolella, mutta hänelle on tehty kotoutussuunnitelma, jota hän noudattaa. Leyla nostaa kuukausittain seuraavat tuet:
  – asunto: ilmainen, eli pk-seudun vuokrilla noin 1500 € 7)
  – lasten kotihoidon tuki 603,02 € 2)
  – lasten lapsilisät 913,76 € 3)
  – työmarkkinatuki 477,26 € (tämä siis suoraan sinulta Saku)
  yhteensä suoraa rahallista tukea 1994,04 euroa/kk + ilmainen asunto pääkaupunkiseudulta, naapurustossa jossa voi puhua omaa äidinkieltään.

  Miksi Leyla on esimerkissä yksinhuoltaja? Koska se on yllättävän yleistä somaliäitien keskuudessa. Itse asiassa merkittävästi yleisempää kuin kantasuomalaisilla. Siihen on epäilemättä monia syitä, mutta YLE on uutisessaan valottanut yhtä syytä: moniavioisuutta http://yle.fi/uutiset/somaliaideista_suuri_osa_yksin_lastensa_kanssa/1148161

  Jokuhan niitä lapsia on Leylallekin laittanut. Abdulkadir, asuu naapuritalossa yksiössään: hänkään ei ole saanut työtä, mutta hän on jo Suomen kansalainen, joten työmarkkinatuella sitä sinnitellään. Vai… jospa Abdulilla onkin kolme Leylan kaltaista perhettä. Koska somalialaiseen kulttuuriin kuuluu kiinteästi ajatus miehestä perheen päänä6), niin myös raha-asiat ovat miehen asiaa. Niinpä Abdulin kolme vaimoa yhdistävätkin saamansa tuet yhteen, Abdulkadirin hallinnoimaan rahakirstuun. Nyt Abdulilla onkin kasassa seuraava tulovirta:
  3 x 1994 euroa + 477, 26 euroa työmarkkinatukea (ja tietysti se ilmainen asunto). Rahaa kirstuun siis vilahtaa kuukaudessa 6459,38 euroa. Koska lapsia on nyt 18 ja vaimoja kolme, niin Abdul ottaa itselleen vain 30% perheen kassasta. Tämä tekee yhteensä 2271,86 euroa Abdulille (+ tietty se ilmainen luukku) kuussa. Kohtuuhyvin, kun ei tarvitse edes tehdä töitä (tai kyllä kolmessa vaimossa tietty sarkaa riittää).

  En väitä, etteivätkö suomalaisetkin saisi samoja tukia kuin Leyla. Tietysti saavat. Käytännössä kahden tonnin nettokäyttövaranto asumiskulujen jälkeen on sen verran paljon, ettei siitä paljon kannata töihin lähteä. Ja Abdulkadirin suhteen, miten tuo ei olisi mahdollista?

  En siis pidä mitenkään outona, että muutamat huono-osaiset suomalaiset saattavat korottaa ääntänsä asian suhteen. Se, että suomalaiset saavat samat tuet kun somalialaiset maahanmuuttajat, ei minunkaan mielestäni ole asia, joka oikeuttaa rahan jakamisen kaikille, jotka ihmiskauppiaiden kynsistä ovat tänne päässeet.

  Keskustelua pitää mielestäni jatkaa ilman turhaa reuhomista. Ne ala-arvoiset kommentit, jota olet saanut sivuillesi, ovat surkeaa urputtamista, jolla ei koskaan ole saatu mitään aikaiseksi.

  Alla muutamia linkkejä vastineeni sisältöön ja voin vakuuttaa, etteivät ohjaa mihinkään öyhötysfoorumeille.

  1) http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Somalit+asuvat+muita+suomalaisia+ahtaammin/1135256183875
  2) http://www.kela.fi/lapsilisa_maara
  3) http://www.kela.fi/kotihoidon-tuki_maara
  4) http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/lastensuojelunkasikirja/tyoprosessi/erityiskysymykset/monikulttuurisuus/somalialainen_kulttuuri/
  5) http://maailma.net/artikkelit/nakokulma_piinaava_odotus
  Somali-isien kokemuksia neuvolasta saadusta tuesta; Run Salad ja Saba Salad
  Opinnäytetyö, syksy 2011 Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak Etelä, Helsinki
  Hoitotyön koulutusohjelma Terveydenhoitaja (AMK)
  6) http://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/34585/Helsinki_Salad_2011.pdf?sequence=1
  7) http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/helsinki/kontula/kerrostalo/4h/980878

 23. 25

  sakutimonen sanoo

  Mielenkiintoinen laskelma, jota en rupea ruotimaan. Tuli vain mieleeni, että kyllä tuollainen ihmismäärä kuluttaakin melko paljon. Oikeastaan ihan kaiken mitä saa – ja tarpeeseen.

 24. 26

  Vääpeli Matala sanoo

  Hieno laskelma! Mutta reaalimaailmassa päin vittua! Vai että on Abdulkadir saanut Suomen kansalaisuuden? Suomen kansalaisuushan napsahtaa mamulle kuin Manulle illallinen vai, taitaisi Manu kuolla nälkään. Mistä Abdulkadir sai ilmaisen asunnon?
  Kun et muuten saanut riittävän isoja lukuja, piti Abdulkadirille kehittää kolme vaimoa, johan rupesi raha virtaamaan…

 25. 27

  Vääpeli Matala sanoo

  Vähän tuli kehno tuosta aiemmin illa lähettämästäni kommentista, ei taida olla julkaisemisen väärti…

 26. 28

  sakutimonen sanoo

  Vääpeli Matala: Kerran näinkin päin: v-sana puolesta, yleensä niitä tulee vastaan.

 27. 29

  Helsingin Neiti sanoo

  Mielenkiintoista on, että samat kansallismieliset, jotka itkevät sensuuria ja sananvapauden rajoituksia, jos joku ei julkaise heidän oksennuksiaan lyhentämättä, fantasioivat kuitenkin siitä, kuinka eri mieltä oleville annetaan turpaan kadulla.

  Astetta pahempia tapauksia ovat ne, jotka kyllä toisaalta pitävät yllä puolijumalaista henkilökulttia Mannerheimista ja kantavat kiitospaitoja Isänmaamme vapauden turvanneiden veteraanien kunniaksi, mutta toisalla keräävät tappolistoja ”mokuttajista” ja ”vihervasureista”, jotka teloitetaan kunhan vallankumous koittaa.

  Vapaa maa ja vapaa sana tarkoittavat siis heille maata, jossa poikkeavan mielipiteen esittäjä pahoinpidellään tai tapetaan. Vastakohta tälle vapaudelle on, jos joku vihervasurikommaripetturi ei päästä yksittäistä avohoitopotilasta riehumaan blogiinsa, tai jos jokaista kyllä kansa tietää-haihattelijaa ei kutsuta kolumnistiksi Hesariin.

  Olisi loogisempaa, jos nämä mielenterveyskriittiset ennemminkin vihaisivat sotaveteraaneja, etenkin suomenruotsalaista Mannerheimia, koska yhteiskunta, jota Stalin meille halusi vyöryttää, on paljon lähempänä heidän utopioitaan kuin itsenäisenä säilynyt, parlamentaarinen vapaa Suomi. Mutta logiikalla ei tämän porukan tekemisissä ole paljoakaan sijaa.

  Helsingin Herra (tietääkseni ei sukua nimimerkeistämme huolimatta): Kuvitteellisten laskuesimerkkien teko ei ole kovin vaikeaa. Jos tiedät, että Kontulassa on merkittäviä määriä kuvailemiasi 18-lapsisia, 30% perheidensä tuloista omivia haareminisäntiä, niin varmaan pystyt esittämään tästä lukuja ja todisteita? Jos näin on, niin on ehdottomasti puututtava näihin lastensa rahojen rohmuajiin. Sen sijaan niille 18 lapselle ja 3 vaimolle esittämäsi luvut eivät ole kovin suuria.