Ilmiannon ilkeää iloa

Facebookissa näkyy parasta aikaa riehuvan ilmiantovimma. Ihmisoikeuskriittinen äärioikeisto ei siedä nähdä silmissään mitään sellaista, minkä se ihan itse määrittelee äärivasemmistolaiseksi punavihreäksi mädätykseksi tai joksikin muuksi, jolle keksitään ilkeä nimi.

Vihollinen on jokainen, joka uskaltaa ääneen kysellä ihmisoikeuksien, kaikkien tasavertaisen kohtelun, sananvapauden  ja laillisen menettelyn puolesta. Jotkut eivät kestä nähdä edes oman nimensä mainitsemista. Salolainen varavaltuutettu ja sosiaalilautakunnan jäsen Jani Salomaa jatkaa hellittämättömällä raivolla toimintaansa, josta jo kerron jutussani Paljastettu.

Nyt Salomaa on ottanut kohteikseen kaikki ne, joiden hän olettaa olleen hänen itsensä ilmiannoilla kaataman erään toisen fb-sivun takana. Yksi heistä on Christin Bergström, joka on saanut neljä 12 tunnin kirjoituskieltoa peräjälkeen.

Bergströmin on siis ollut pakko julkaista jotain fb:n sääntöjen vastaista, niinkö sanotte? Ei suinkaan, hän vain kertoi monien muiden tapaan, että kiellot ovat tulleet Salomaan ilmiantojen takia. Katsokaa itse tämä ”yhteisönormien vastainen” päivitys: chrisse-ban

Facebook toimii siis sokeasti ilmiantojen perusteella tai sitten Salomaan nimi on niin pyhä, että sen mainitseminen on kiellettyä. Kuten näkyy, niin moni muu on saanut kirjoituskiellon ihan samasta syystä. Ilmiannoilla kaadettiin myös facebookin yhteisösivu Paljastettu.

Ennen kuin sanotte sen mädätyksen joutaneenkin kaatua, niin tutustukaapa tähän samannimiseen verkkosivuun. Näyttääkö se mielestänne äärivasemmistolaiselta väkivaltasivulta? Fb-yhteisö on perustettu tämän jakamista varten. Fb-yhteisön voi siis kaataa, mutta itse sivun kaataminen on mahdotonta.

Facebookiin nousi nopeasti Paljastettu 2, jota myös ilmiannetaan ilkeyden antamalla riemulla. Iltalehden keskustelupalstalla kehotettiin häiritsemään meitä kaikin tavoin ja luvattiin viranomaistoimenpiteitä.

vihapuhujat Pyydänkin nyt tämän kirjoittajaa lähettämään tuon viestin minulle henkilökohtaisesti ja omalla nimellään, niin järjestän meille tapaamisen käräjäoikeudessa. Kirjoittaja joutuu vastaamaan syytteeseen kunnianloukkauksesta. Ilmeisesti sama kirjoittajaa lupaa meille vankilaa, jossa sitten porataan perseitä. nayttokuva-42_snip

Tästä poraamisesta tulikin mieleeni ajatukseen kovasti mieltynyt Klaus Elovaara, joka esiintyy facebookissa ainakin nimillä Leon Degrelle, Sakarius Timoska (sic) ja Bernardo Clarevecil. Hän yllytti jatkuvasti ilmiantamaan Paljastettu-yhteisösivua ja yllyttää nyt ainakin pari kertaa päivässä isänmaallisia kansalaisia ilmiantamaan Paljastettu 2:n.

klasu-ilmianto-3 Kuten näkyy, niin muutamat notkeaselkäiset vasallit noudattavat kiltisti tämän kaikkien ilmiantajien isoisän antamia määräyksiä. Tämä 65-vuotias mies kököttää netissä kuin hämähäkki verkossaan ja organisoi ilmiantoja, vaikka kaiken järjen mukaan juuri hänet itsensä pitäisi poistaa facebookista.Valeprofiilien lisäksi hän postailee jatkuvasti tavattoman raakoja kurkunleikkausvideoita, vähemmistöjä halventavia kuvia ja tekstejä sekä Natsi-Saksaa ihannoivaa materiaalia.

En minä ilmiantoihin yllytä, koska suon hänelle sen sananvapauden, jonka hän haluaa riistää minulta ja monelta muulta. Ihmettelen kuitenkin, että hän antaa jatkuvasti ymmärtää puhuvansa myös Perussuomalaisen puolueen nimissä, vaikka hänet on juuri nettikäyttäytymisensä takia erotettu puolueesta.

Richard Nixonin kerrotaan miettineen erään puoluetoverin kohdalla pitäisikö hänet pitää teltan sisällä kusemassa ulos vai ulkopuolella kusemassa sisään. Perussuomalaisilla näyttäisi olevan vähän samanlainen ongelma.

Muistutan vielä, että tätäkään blogia ei sitten voi kaataa ilmiannoilla.

Kommentit
 1. 1

  Markku T Koivisto sanoo

  Käsittäkseni Saku Timonen on kirjoittanut ihan asiallaisa, fiksuja blogeja. Hyvin perusteltuja myös. Eli kylläs admin-osastolla on ongelmia, puhumattakaan PerSuista.

 2. 2

  Pauli Vennervirta sanoo

  Minulla ei ole mitään turhia kuvitelmia siitä, rupeaako poliisi selvittämään ip-osoitteita tämän takia. Ei rupea.

  Eräs kaveri totesi että hän tukehtuu ironian määrään kun Esa ”Anna Kontula ja lapset pitäisi ampua samaan läjään” Virta puhuu vihapuheesta.

 3. 3

  sanoo

  Tässä touhussa alkaa nyt olla ikävästi tuon äärioikeistopoppoon johtaman piirileikin maku. Perustetaan sivu, se ilmiannetaan, asiasta tiedotetaan kiertoteitä ja perustetaan uusi sivu – jolloin palataan alkuun. Ymmärrän ongelman, joka aiheutuu Facebookin ylläpidosta tai pikemmin ylläpidottomuudesta eli ilmiantoihin perustuvasta automatisoidusta estojärjestelmästä, mutta pidemmän päälle piirileikissä voi voittaa vain se, joka sitä johtaa. Pitäisikö siirtyä esim. siihen, että sivu olisi jossakin Fb:n ulkopuolella mutta sitä jaettaisiin Facebookiin? Vai seuraisiko tästä vain, että kaikki jakajat joutuisivat uhreiksi?

 4. 5

  Oula Lintula sanoo

  Facebook on surkea foorumi juuri tähän tarkoitukseen. Leon Degrelle ei kenties ymmärrä, että joku päivä hänen vastustajansa keksivät saman tempun. Käytännössä tästä seuraa, että joko firma muuttaa linjaansa tai sitten Facebook tulee kuolemaan vakavastiotettavana poliittisena keskustelufoorumina ja jää vain turhanpäiväisen ”kävinpä shoppailemassa” -hömpän areenaksi.

  Tosin ehkä se on sen tarkoituskin, tiedäpä tuota.

 5. 6

  Mimosa sanoo

  Tätä thedään molemmin puolin, ikävä kyllä.

  Samaan aikaan FB.ssa saavat mellasta ihan oikeat koulukiusaajat ja vihasivut.

 6. 7

  Ihmisen asialla sanoo

  Näyttää olevan niin ettei niitä ilmiannettuja postauksia lue ihminen, varsinkaan kun ne on mitää muuta kieltä kuin englantia. Siellä ohjelma antaa kiellon, hutkii tutkimatta tai jos sen tekee ihminen niin eihän ne tietenkään yritä Google Translatella suomea ymmäryää, eihän siitä mitään tulisi. Käännöskoneilla tulee ihan hassua tekstiä eikä Facebookilla ole Suomessa kuin muutama markkinointi- ja mainoshenkilö töissä. He eivät siis ymmärrä suomenkielisestä sisällöstä tuon taivaallista siellä ylläpidossa.