Mestarinsa kieltäjä

Viikonlopun Hetero Pride -tapahtuma poiki paljon kaikenlaista. Sosiaalisessa mediassa levisi valokuvia, joissa poseerataan Hitler-naamareissa natsitervehdystä tehden. Kuvien takia toinen pääjärjestäjä Jani Viinikainen erotettiin illalla Kangasalan perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja heti perään hän itse ilmoitti eroavansa koko puolueesta.

Kyse on siis tästä kuvasta ja sen eri versioista: heil-janiklasu Ensin Viinikainen kielsi olevansa kuvassa mukana, mutta sitten tunnusti olevansa tuo oikealla oleva. Hänet onkin helppo tunnistaa samassa tilaisuudessa otetuista muista kuvista ihan vaatetuksen perusteella. Viimeisimmän tiedon mukaan Viinikainen kiistää tuntevansa kuvassa olevia toisia miehiä.

Ilatalehden mukaan Viinikainen sanoo, että muut kuvissa esiintyvät olivat hänelle entuudestaan tuntemattomia. Viinikainen tuli heidän kanssaan samalla kyydillä tapahtumaan ja sieltä pois. Tämä on epätoivoinen yritys paikata valetta valheella. Viinikainen tekee suorastaan raamatullisen tempun ja kieltää mestarinsa kuin Pietari hiilivalkealla.

Kuvan keskimmäinen naamariton mies on tamperelainen Klaus Elovaara, joka on vuosikausia suoltanut natsi-ideologiaansa ympäri nettiä. Viinikainen on Elovaaran uskollinen opetuslapsi ja hyvä ystävä myös elävässä elämässä. Tässä parin vuoden takaisessa kuvassa Elovaara ja Viinikainen poseeraavat matkallaan Brysseliin: setan-ote-5

Viime keväänä nämä miehet tapasivat kansanedustaja James Hirvisaaren:

setan-ote-2

Kesällä he osallistuivat Hirvisaaren syntymäpäiville yhdessä FDL:n Mimosan kanssa:

setan-ote-3 Nyt siis

Viinikainen väittää kirkkain silmin, että ei tunne koko miestä. Elovaaran asemassa moni loukkaantuisi tuollaisesta kaverin kieltämisestä.

Tiedotusvälineille esittäisin kainon toiveen: Jos ja ilmeisesti kun päästätte jatkuvasti Viinikaisen selittelemään omaa näkemystään tasapuolisuuden nimissä, niin tehkää nyt edes vähän taustatyötä.

Lisäys:

huumori-jani

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  ”Tiedotusvälineille esittäisin kainon toiveen: Jos ja ilmeisesti kun päästätte jatkuvasti Viinikaisen selittelemään omaa näkemystään tasapuolisuuden nimissä, niin tehkää nyt edes vähän taustatyötä.”

  turha toivo, toimittajat edelleen jattavat taustatyon tekematta ja kopypasteavat yksityisten tekeman taustatyon juttuihinsa ja nain nostavat palkkansa toisten tekemasta tyosta.

 2. 2

  sanoo

  Ongelma on siinä, että media yhä edelleen suhtautuu näihin kuin harmittomaan ja viihdyttävään sirkussikaan.

  Mutta jos sikaa ei paimenna, se paskoo joka paikkaan ja rikkoo paikat.

 3. 4

  J.S sanoo

  Ei jaksaisi aina oikaista näitä juttuja, mutta Sakari, katso Heteropride ryhmästä jäsenistä koska Viinikainen on sinne liittynyt, ja mieti sen jälkeen tuo pääjärjestäjä homma uudelleen.
  Niin minä kuin tapahtumakin joka omasta ideastani on lähtöisin, irtisanoutuu noista kuvista ja siitä touhusta niin nyt kuin tulevaisuudessakin ja tulevaisuudessa on seuraavana heteropride 2014.
  Ymmärrät myös varmaan, että järjestin kaikille avoimen tapahtuman kuten paikallaolleista näkyikin.

 4. 5

  sakutimonen sanoo

  Jani Salomaa: Tiedän, että sinä olet tapahtuman pääjärjestäjä. Tässä kävi nyt kuitenkin niin, että Viinikainen varasti koko shown jo television Silminnäkijä-ohjelmassa ja sai näkyvyyttä tapahtuman lieveilmiöillä ja seurauksilla. Parempaa onnea seuraavalle kerralle.

 5. 6

  Soomalainen sanoo

  Harmittaa kun nuo örveltäjät pilasit heterobriden. Toisaalta, olihan se jo alunperinkin kuin peilikuva homojen ylpeilykulkueesta (proud brides…) joten eihän siitä hyvää voinut tullakaan.

  Syvältä ovat, nämä hm. jokamiehen katuheilakulkueet ja niitä vastaan nyrkkeilevät kulkueet.

 6. 7

  äänestäjä sanoo

  Eikö aikuisilla miehillä (ja parilla naisella) ole aikuisen oikeesti parempaa tekemistä kuin heilua hakaristilippujensa kanssa ympäri tienoota jauhamassa paskaa. Menkää oikeisiin töihin.