Kun säännöt eivät päde

Yleensä ihmisten kanssa keskustellaan siten, että esitetään perusteltuja mielipiteitä, kuunnellaan toisen perustellut mielipiteet ja esitetään lisää omia perusteltuja mielipiteitä. Homma etenee vuoropuheluna.

Ns. ”maahanmuuttokriittisten” kanssa nämä kanssakäymisen normaalit säännöt eivät päde. He eivät koskaan perustele mielipiteitään eivätkä kuuntele ketään. He keskustelevat vain samanmielisten kanssa ja jokainen eri mieltä oleva on vihollinen. Vihollisen kimppuun hyökätään menemällä henkilökohtaisuuksiin. Panettelu, solvaus ja tyhmäksi sanominen tuovat mieleen huonotapaisten pikkulasten lällättävän käytöksen pahimmillaan.

Se johtuu siitä, että heidän motiivinsa on paljas ja ruma rasismi, jota ei voi mitenkään perustella järjellä. Saattaa se tietysti johtua tyhmyydestäkin. Ainakin fb-ryhmässä Lieksan mamu-keskustelu kukoistaa täydellinen tietämättömyys kunnallishallinnosta eikä siellä osata lukea pöytäkirjoja. Kun Lieksan sosiaalilautakunta oli pelkästään merkinnyt tiedoksi erään maahanmuuttajien suhteen yhteistyötä tarjoavan yrityksen kirjeen, niiin ryhmä tulkitsi sen olevan kaupunginvaltuuston salainen päätös syyrialaispakolaisten ottamisesta.

Näin siitä huolimatta, että jaetusta julkisesta pöytäkirjan pykälästä otetusta kuvasta ei kenenkään normaalijärkisen luulisi voivan erehtyä. Tästä ymmärtämättömyydestä tuli ryhmän virallinen totuus, jonka oikaistuani minut potkaistiin ulos ryhmästä. Jokin kummallinen sokeus saa heidät kuitenkin pitämään itseään tavallista älykkäämpänä.

Pöytäkirjaa ihan pieleen lukenut ja sitä kaikkein äänekkäimmin levittävä henkilö kuvailee itseään näin:

marikan-äly

Ryhmän ylläpitäjä otti asiasta kertovan juttuni henkilökohtaisesti. Aitoon alamaailman tyyliin hän ilmoitti jengilleen, että ryhmässä on vasikka: vasikka lieksassa

Oman tietämättömyyden paljastuminen kävi niin pahasti, että ylläpitäjä päätti perustaa ihan oman ryhmän minun ja muiden kaltaisteni solvaamiseksi. Tämä onkin uutta minulle, joten oikeastaan kai pitäisi olla imarreltu.

lieksa saku

Mukaan piti tyhmäksi sanomisen lisäksi vetäistä politiikka ja osansa sai taas kerran myös Lieksan sosiaalijohtaja Syrjäläinen, jonka nämä ryhmäläiset luulevat olevan yleisillä vaaleilla valittu. Hän on tietenkin vaaleilla valittujen päättäjien valitsema viranhaltija, mutta tuskinpa tämäkään oikaisuni tarttui kenenkään päähän. Kaikilla on liian kiire käydä soihduin ja talikoin mädättäjävihollisen kimppuun.

timonen-pelkää

Siivosen muistikuvaa pitää nyt vähän oikaista. Kerran hän julkaisi osoitteeni hengenheimolaisilleen vihjaisten samalla, että joku voisi käydä kylässä. Sanoin julkisesti, että jos pihamalleni ilmestyy joku pahoissa aikeissa, niin pidän Siivosta rikokseen yllyttäjänä ja toimin sen mukaan.

Se muuten pätee edelleen enkä pelkää Siivosta enkä ketään muutakaan tippaakaan. Jos Nygren innostuu uudessa ryhmässään liikaa, niin hän saattaa oikeasti tarvita omaisuutta ja tuloja oikeudenkäyntikuluihin.

Minä en käännä toista poskea, vaan lyön aina takaisin. Tämä juttu on kirjoitettu ihan tarkoituksella sinne uuteen ryhmään jaettavaksi. En minä itse ryhmään ole pyrkimässä ja tuskinpa minua sinne halutaankaan. Joku saattaa kuitenkin juoruta. Ne nuo juorut ovat kovia leviämään ja kuvakaappaukset käyvät todistusaineistoksi.

Kommentit
 1. 1

  Lissu sanoo

  Ei lasten kanssa kannata kiistellä, antaa niiden velloa omissa liemissään siellä Lieksassa.

 2. 2

  Papi sanoo

  Niin no kyllähän vilkas mielikuvitus ja taito saada asiat näyttämään muulta
  kuin ne oikeasti ovat, vaatii eräänlaista aivollista toimintaa. Jännä miten pikkulapsikin osaa, jo valehdella. Kaikkeen tietoon pitää suhtautua kriittisesti, epäillen ja faktat selvitettävä, ennen asioihin tutustumista ei voi sanoa mitään.
  Jännä miten suuriakin kansajoukkoja on johdettu väärille teoille, taitavien
  manipuloijien avulla.

 3. 3

  Henri sanoo

  ”On kummallista, että Sakari Timonen kirjoittaa asiantuntevasti työttömyydestä ja Kelan tuista, mutta ei ymmärrä maahanmuutosta mitään.”

  Olen lukenut blogia pitkään ja ihmetellyt monesti aivan samaa. Maahanmuutto on jostakin syystä blogistille ns. sokea piste. Mielelläni lukisin miksi näin on, ettei tarvitsisi arvailla. Sakari, älä suutu tästä kritiikistä. Blogi ja sen kirjoitukset ovat pääsääntöisesti aivan erinomaisia.

  • 3.1

   sakutimonen sanoo

   Olen odotellut, että joku tällaista väittävä sanoisi missä kohtaa olen väärässä. Olen kirjoittanut ihan lakipykälillä perustellen pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien sosiaalietuuksista ja että niitä lain mukaan myönnetään täsmälleen samojen perusteiden mukaan kuin syntyperäisille. Kukaan ei ole yrittänytkään kumota lainkohtiin nojaten sanomaani eikä siihen kukaan pystykään. Laissa lukee mitä siellä lukee. Siellä lukee myös, että harkinnanvaraista toimeentulotukea myönnetään kaikille samoin perustein. Tätäkään ei kukaan pysty kumoamaan lainkohtiin viitaten. Pelkkä vastaan inttäminen ei ole mikään perustelu.

   Se sokea piste näyttää siis olevan enemmänkin siellä ”maahanmuuttokriittisten” ajattelussa.

 4. 4

  Mikko Parantainen sanoo

  Lieksalaiset eivät noita somaleja ole lieksaan pyytäneet, heillä on täysi oikeus ilmaista ärtymyksensä, niin somaleita kuin kunnan päättäjiä kohtaan.
  Ymmärrän että esimerkiksi kunnallisveron nosto herättää tunteita…samalla kun netissä pyörii somalin tiliotteita ynnä muuta paskaa.
  Lieksalaiset tämän hulluuden maksajina ja vierestä katsojina ovat oikeutettuja soraääniin, eivät kaikki ole punavihreillä laseilla varustettuja puunhalaajia…

  • 4.1

   sakutimonen sanoo

   Lieksalaisten demokraattisissa vaaleissa valtsemat kuntapäättäjät ovat päättäneet ottaa vastaan pakolaisia ja sijoittaa heitä kaupunkiin. Lieksalaiset siis ovat ”pyytäneet” heidät kaupunkiin. Demokratiassa enemmistö päättää ja Parantaisen edustaman vähemmistön on siihen tyydyttävä.

 5. 5

  Lissu sanoo

  Luulenpa että Sakari tietää maahanmuuttoasioita enemmän kuin tavallinen kansalainen. Hän on ollut ja on edelleen kuntien talouselämässä ja kunnallishallinnossa mukana, joten tietoa varmasti löytyy maahanmuuttaja asioissa

 6. 6

  Lissu sanoo

  Tuo Lieksa mamu ryhmä on sisäsiittoinen kahikuppikunta, piirii pieni pyörii ja niin edelleen 😀

 7. 7

  Html tietämätön sanoo

  Kuvassa/kuvissa ei ole linkkiä kyseiseen facebook keskusteluun josta kuva/kuvat on otettu. voivat siis olla itsetekaistuja tai tekijänoikeutta rikkovia koska linkitys on puutteellinen.

  ”Viittaamisen vapaus

  Viittaaminen teokseen esimerkiksi ilmoittamalla, mikä on teoksen nimi ja mistä se on saatavissa, on tietenkin sallittua ilman tekijän lupaakin.”

  Lähde: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/5.2.html ”Viittaamisen vapaus” (esimerkki oikeaoppisesta linkistä)

  Html rakenne sivuille lisätystä kuvasta

  linkki elementti (a) ja kuva elementti (img):

  Lähde: http://satitemp.esy.es/2013/12/kun-saannot-eivat-pade/ ”Kun säännöt eivät päde”

  • 7.1

   sakutimonen sanoo

   Facebookin keskusteluihin ei sovelleta tekijänoikeuslainsäädäntöä, vaan keskusteluista voi ottaa vapaasti kuvakaappauksia. Jos haluat tutustua alkuperäisiin keskusteluihin, niin hae suljetun ryhmän jäsenyyttä ja käy tarkistamassa. Minut on poistettu ryhmästä ja pääsyni sinne on estetty. https://www.facebook.com/groups/236530219738922/?fref=ts
   Tutustu myös facebookin yhteisönormeihin.