Omaa oksaa sahaten

Taisi olla kiteeläinen fb-kaverini ja bloggaaja Auvo Rouvinen, joka jossain yhteydessä valotti suorasukaiseen tapaansa kansanjoukkojen massapsykologiaa. Sanatarkasti en muista, mutta ajatus meni näin:

Otetaan vaikkapa tuhatpäinen joukko sosiaalietuuksien saajia ja kerrotaan heille, että te syötte maan talouden kuralle ja siksi teidät pitää määrätä orjatyöhön. Joukko vastustaa äänekkään yksimielisesti tällaista sanelua, joten sanoja muuttaa taktiikkaa.

Hän osoittaa joukosta kaksi tummaihoista kerjäläispoikaa ja sanoo, että nuo kaksi ovat syypäitä sekä maan että teidän köyhyyteenne. Määrätään heidät orjatyöhön. Tähän sama joukko suhtautuu innostuneesti eikä tajua, että seuraavaksi valitaan taas kaksi orjaa ja näin jatketaan, kunnes jäljelle jääneet harvat eivät enää pysty vastustamaan mitään.

Tämä tuli mieleeni lukiessani tätä Arto Kivimäen blogitekstiä. Ensin Kivimäki vastustaa ansiokkaasti ja hyvin perustein vastikkeellista sosiaaliturvaa, mutta sanoo sitten, että se pitäisi ottaa käyttöön vain maahanmuuttajia koskevana. Perusteluina hän esittää juuri sitä samaa järkevän tekemisen tarpeellisuutta, jolla vastikkeellisuutta yleensä puolustellaan.

Näin vastikkeellisuuden vastustajat sahaavat kivasti omaa oksaansa ja toimivat juuri tarkoitetulla tavalla. He suostuvat ilomielin siihen, että ne kaksi kerjäläispoikaa voidaan määrätä orjiksi, koska eihän se ihan vielä meitä syntyperän perusteella sosiaalietuutemme ansainneita koske.

Vakavasti puhuen blogiteksti saa taas kerran huolestumaan lakitietämyksen tason surkeudesta. Diplomi-insinööriksi kouluttautunut ei tiedä, että Perustuslain mukaan kaikki ihmiset ovat samanarvoisia lain edessä. Suomen lait koskevat kulloinkin kaikkia Suomen alueella oleskelevia eikä lakeja voi säätää koskemaan vain tiettyjä ihmisryhmiä.

Kirjoitetaan vielä auki Perustuslain 6 §:n 1-2 momentit:

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Suomessa ei siis voi säätää samaa sosiaalietuutta vastikkeelliseksi laillisesti maassa oleskelevalle tummaihoiselle afrikkalaiselle ja vastikkeettomaksi maassa syntyneelle vaaleatukkaiselle oululaiselle. Ei ole olemassa mitään sellaista hyväksyttävää perustetta, jolla tämä oliksi mahdollista.Tämä pitäisi oppia jo peruskoulussa.

 

 

Kommentit
 1. 1

  Papi sanoo

  Ei voi olla totta, mutta totta se on, noin pihalla voi olla Tippainssi.
  Esim kommentti jonka hän kirjoitti Teppo Mesimäki
  16.2.2014 19:34
  Luin tuon ajatuksella, jossa sanan maahanmuuttaja tilalla on korvattu työtön, yms
  Todella vaarallisilla asioilla ollaan, onko tuo tyhmyyttä, kun ei nähdä mitään, väärää. Lisäksi keskustelu alkoi menemään taas ihan eri asioihin. Tuota kirjoitusta voisi jopa pitää kiihottamisena.

 2. 2

  167-176 sanoo

  Eipä taida nykyiset päättäjät paljoa perustuslaista välittää. Nykyinen hallitus on oikein ”kunnostautunut” siinä kikailussa jolla kierretään perustuslain säädöksiä. Ei edellisetkään siinä ole kovin huonoja olleet kun ovat luoneet pohjan orjayhteiskunnan uudelle tulemiselle.

 3. 3

  Heikki Karhu sanoo

  Sveitsin kansanäänestyksen yhteydessä tuli taas todistetuksi kuinka epäedullista on kuulua Euroopan Unioniin! Sveitsiläiset rajoittaa maahanmuuttoa ja nyt kielsivät krotialaisten muuton Sveitsiin kokonaan. Voipa kun mekin voisimme vetää rajan virolaisten Suomeen tuloon. Turistiksi tervetuloa, töihin ei!

  • 3.1

   keke sanoo

   Mikä siinä Virolaisessa duunarissa nyt oikein Heikin Karhua kiihottaa että pitää tulla julkisesti aiheesta paasaamaan? Tai vaikka EU:ssa saatikka Sveitsissä? Meinaan vaan että nyt en oikein osaa vetää yhtäläisyysmerkkejä Sveitsin kansanäänestyksen ja EU:n välillä kun kummallakaan ei toistensa kanssa ole mitään tekemistä.

   Oliko nyt pointti se että työpaikalla harmittaa kuulla eri kieliä kuin sitä perussawoa? On se vaan kumma kun työmiehenä on tullut töitä tehtyä vaikka minkä näköisen ja kielisten miesten ja naisten kanssa silti ne jotka vihaksi pistävät ovat nimenomaan oman maan ”rehelliset ja sinun parhaaksesi kaikkensa tekevät” työnantajat jotka katsovat oikeudekseen olla maksamatta palkkaa, koska heidän työpaikkansa on niin viihtyisä paikka ettei itse hommista tarvitse erityisesti palkkoja maksella.

 4. 4

  sanoo

  Olen kyllä kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla että ihmiset ovat tasa-arvoisia, viime kädessä Jumalan silmien edessä jos ja kun maallinen valta pääsee yleensä vain tavoitteiden asteelle. Tavoitteiden joita ei tosissaan edes yritetä toteuttaa. Siitä olen hieman eri mieltä ettäkö perustuslakia ei voisi ja pitäisi silloin tällöin muuttaa, saati arvostella.

  Mitä diplomi-insseihin ja maailman parhaaseen koulutusjärjestelmään tulee, koko touhu on minusta rahantuhlausta tai vähintäänkin jotain sellaista suomalais-ugrilaista vähän sinne päin-meininkiä yhdistettynä nykyajan rahat pois-aatteeseen.