Uutisia ja moraalia

– Lieksassa on keksitty ikiliikkkuja. Työttömille lapioidaan toimeentulotukea ja asumistukea, joka päätyy kaupungin taloyhtiöille ja paikallisiin kauppoihin. Tukimiljoonat näkyvät kylän raitilla. Luulen, että tämä on juuri se, mikä ärsyttää lieksalaisia.

Näin kommentoi kansanedustaja Jussi Halla-aho facebookissa uutista, jonka hän itse aiheutti käymällä reilu viikko sitten yllyttämässä lieksalaisia rasisteja. Eilisten uutisten mukaan Lieksassa pelätään nyt levottomuuksia, joista Halla-.aho hurskaasti päästettiin pesemään kätensä jo etukäteen.

Minä petkutin teitä ihan kuten Halla-aho petkuttaa opetuslapsiaan. Korvasin Halla-ahon kommentissa olleen sanan ”somalit” sanalla ”työttömät”. Hän nimittäin olisi ihan yhtä hyvin voinut puhua työttömistä, joita hänen lieksalaisissa kannattajissaan on paljon. He saavat toimeentulotukea ja asumistukea ja asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa. Mutta niin kauan kuin Halla-aho osoittaa syyllisiksi heidän tilanteeseensa somalit, niin nämä työttömät ovat suunnilleen valmiita lynkkaamaan jokaisen vastaantulevan somalin.

Kuten eilen kirjoitin, niin osa työttömistä on valmis antamaan orjaksi pari joukossaan olevaa tummaihoista kerjäläispoikaa toivoen itse pelastuvansa. Lieksalaiset ovat Halla-ahon yllytyksestä menossa vielä pitemmälle ja ainakin Mainos-TV:n uutistoimistus haistaa verta.

Tästä uutisoinnin moraalistahan minun pitikin puhua. Ensin MTV-uutiset otsikoi näyttävästi Halla-ahon viikon takaisen vierailun Lieksassa ja kertoi, että tilaisuus yltyi käsirysyn partaalle. Paikalla olleet tosin eivät mitään sellaista havainneet, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä. Toimituksella on hyvä juttu ja sitä pitää jatkaa.

Jo torstaina 14.2. uutisryhmä kävi haastattelemassa Halla-ahoa odotettavissa olevien levottomuuksien takia. Halla-aho mainitsi silloin facebookissa asiasta. Lopputuloksen näette tuossa laittamassani linkissä. Samoihin aikoihin lienevät toimittajat käyneet haastattelemassa myös Lieksan johtoa. Taitavasti asetellut kysymykset ohjasivat vastaamaan myöntävästi levottomuusväitteisiin. Ja sitten sunnuntai-iltana uutiset julistivat, että kohta tapahtuu Lieksassa kauheita.

Uutistoimitus siis ihan kaivamalla kaivaa esille haistamaansa verta. Kun sitä sitten rupeaa suurten ponnistelujen tuloksena valumaan, niin samat toimittajat ovat varmasti paikalla. Ensin he tietenkin antavat Halla-aholle taas kerran mahdollisuuden syyttää kaikesta maahanmuuttajia ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Jos Lieksassa oikeasti tapahtuu jotain ikävää, niin minun mielestäni Halla-aho on moraalisesti vastuussa. Ihan samalla tavalla myös kohu-uutisia metsästävä uutistoimitus on vastuussa. Kumpikaan ei joudu juridiseen vastuuseen, vaan sen kantavat sitten ne yllytyshullut lieksalaiset.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Ihmettelen tätä Halla-ahoa. Kaveri väittää tutkivansa maahanmuuttoa mutta 14 vuoden perehtyminen aiheeseen ei ole tuottanut ainuttakaan käyttökelpoista ratkaisukeinoa, sen sijaan vain kummallista höpinää ”maahanmuuttoteollisuudesta” jne. Jokaisella on lahjoja johonkin, mutta jos 14 vuoden väitetty perehtyminen ei tuota mitään hyödyllistä, kannattaisiko kiinnostua jostakin muusta? Voimme kuvitella vaikka korkeushyppääjän joka yrittää 14 vuoden ajan ylittää rimaa onnistumatta kertaakaan ja syyttää siitä sitten mielikuvitusvihollisia. Jokin toinen laji voisi onnistua paremmin…

 2. 2

  L sanoo

  Minä ihmettelen sitä, että media propagoi ja myös yllyttää vihamieliseen toimintaan ihmisryhmien välillä. Jussi Halla-aho on kansanedustaja ja hänen tulisi toimia julkisen asemansa edellyttämällä tavalla. Tämänkaltaisten hässäköiden järjestäminen ei voi olla kansanedustajan asiallista toimintaa. Hän ei voi toimia (olla julkipuheissaan) vastoin Suomen perustuslakia. Kansanedustajan on noudatettava lakia vielä tarkemmin kuin tavallisen ihmisen. Jos lakeihin haluaa muutosta, se on tehtävä lainsäätämisjärjestyksessä.

  • 2.1

   keke sanoo

   Vaikka en nyt erityisemmin pidä Halla-ahosta niin pakko aina silloin tällöin ihmetellä tällaista asennoitumista lakiin nähden:

   ”Jos lakeihin haluaa muutosta, se on tehtävä lainsäätämisjärjestyksessä.”

   Eli tässä asiassa olen täysin eri mieltä. Mitä virkaa näillä laella on? Jos laki sanoo että ”sinähän menet töihin ilman palkkaa ja ilman minkäännäköistä edunvalvontaa” niin saattaa olla että niihin lakeihin alan vaikuttamaan juurikin niillä keinoilla mikä itseäni huvittaa. Turha kuvitella että itselläni siihen riittää mitkään maailmanparantajan lupaukset alkaa muuttaa niitä lakeja kunhan hänet on valitaan sinne isompien lihapatojen ääreen. Ja voit olla myöskin varma siitä että kun niitä epäoikeudenmukaisia lakeja lähtee vastustamaan niin kyllä pykälät löytyy sitten siihen tuomioon jolla ne omat toimet saadaan rangaistua ja kansakunnan kynttilät heristelemään sormea ja huutamaan sen laillisuuden perään.

   • 2.1.1

    L sanoo

    Olet ihan oikeassa. Mutta kansanedustajien tehtävä on myös laatia lakeja jotka eivät aseta kansalaisia eriarvoiseen asemaan. Heidän velvollisuutensa on jo lakeja valmistellessaan noudattaa mm EU:n perusasiakirjaa ja ihmisoikeuksia.

    Kansalaiset voivat ainoastaan huomauttaa tai vailittaa tai tehdä asiat julkiseksi mikäli näin ei ole tai mikäli näin e tapahdu.

    Nyt valmisteilla oleva ”osallistava sosiaalturva” sisältää runsaasti sellaisia asioita joita on syytä moittia. Ihmisoikeussopimusten vastaisia asioita.

 3. 3

  Reija Hirn sanoo

  Minä puolestani näen asian niin, että Lieksan mahdollisista levottomuuksista ovat vastuussa Soile Syrjäläinen kumppaneineen ja kaupungin johto. Lieksassa on käynnissä ihmiskoe alkuasukkaita kuulematta.

  • 3.1

   keke sanoo

   Vai että ihan levottomuuksia Lieksassa? Montako autoa Syrjän Soile poltti? Tuliko ruumiita? Mikä oli kaupunginjohdon osuus melakointiin? Onko lääkkeet jo otettu?

 4. 5

  Alexander Holthoer sanoo

  Reijalle. Tuo väite on samaa sarjaa kun 9-vuotiaan naskalin valitukset ”miten muut ärsyttävät häntä” ja siksi hän löi. Vika ei voi olla omien korvien välissä, eihän? Halla-aho ruokkii näitä keskenkasvuisia urakalla. Syyt miksi mediat osaltaan heittävät bensaaliekeille, voi vain arvailla; näin saadaan paketoitua perussuomalaisten muukalaisvihamielisyys ja EU:n vastaisuus samaan nippuun- >helpotetaan kovasti Suomen kulkua kohti itsenäisyyden menetystä, kun nykyistä valtiokehitystä vastustaville ei ole enää kuin sisältä ja ulkoapäin mustamaalattua puoluekantaa tarjolla. Nukkumaan jäävät…

  • 5.1

   keke sanoo

   ”Nukkumaan jäävät…”

   Syytä vaan PeruSSuomalaisia ja Halla-ahoa siitä että ihmiset jättävät äänestämättä jos siitä tulee parempi mieli. Itse olen kyllä ihan lpeä nukkuva riippumatta Halal-ahon, PeruSSuomalaisten tai vaikka median toimista. Mitä tuohon itsenäisyys houhotukseen tulee niin pakko sanoa että elämääni on EU helpottanut. Voin matkustaa vapaasti Euroopassa joka on tullut ihan oikeaan tarpeeseen, lisäksi näyttäisi siltä että suomen työttömyyden hoitamismallia yritetään nyt viedä Etelän maihin hoitamaan EU:n työttömyysongelmaa ja voin sanoa suoraan että se homma ei mene samalla tavalla läpi kuin SAK-mafia suomessa. Euroopan ammattiyhdistysliike ei ole integroitunut valtioon samalla tavalla kuin suomessa ja väitämpä näin että saattaa olla että se työharjoittelupelleily loppuu siellä suomessakin nimenomaan siksi että muu EU:n työväki pistää pillit pussiin jos palkaton työväki tulee työpaikalle. Meinaan etelässä AY-aktiivi joka julkisesti asettuisi kannattamaan työkokeilusysteemiä olisi entinen AY-aktiivi tai vielä pahempaa… Toisin kuin suomessa jossa näyttää olevan peruspullaa että liitonmiehet kilvan kehuvat miten hyvä juttu tämä on kun duunari vääntää ilman palkkaa hommaa niin ei pääse alkoholisoitumaan työttömänä.

   • 5.1.1

    Reija Hirn sanoo

    Vai on helpottanut! Minun ja muiden, jotka ovat tekemisissä maatalouden kanssa, elämää EU on ainoastaan vaikeuttanut. Kummallista sekin, että olen aina voinut matkustaa vapaasti ennen EU-aikaakin. Miksi sinä et ole voinut, on arvoitus.

    Lieksan tilanne saattaa vielä kärjistyä pahasti, eikä se ole Halla-ahon syy, vaan niiden syy, jotka haalivat sinne satamäärin mamuja elämään sosiaalituen varassa. Tällaista maahanmuuttoa puolustava on joko idiootti tai ansaitsee maahanmuutosta itse isot rahat.

    • 5.1.1.1

     keke sanoo

     ”Kummallista sekin, että olen aina voinut matkustaa vapaasti ennen EU-aikaakin. Miksi sinä et ole voinut, on arvoitus.”

     Näin se vaan menee. Matkustele hieman niin huomaat eron. Vaikka tuskimpa sitä sieltä maaseudulta minnekkään uskaltaa jos vaikka törmää maahanmuuttajiin.

     ”jotka haalivat sinne satamäärin mamuja elämään sosiaalituen varassa.”

     Jaa että ihan satamäärin ihmisiä sosiaaliturvan varassa? Pienet on ne ongelmat siellä Lieksassa tai liekkö melko suuret kun kerran TT-tukea ole kylällä vara maksella heikko-osaisille.

     ”Tällaista maahanmuuttoa puolustava on joko idiootti tai ansaitsee maahanmuutosta itse isot rahat.”
     Mistä saan nostaa massini kun olen mitä ilmeisemmin jäänyt paitsi tästä rahanjaosta?

 5. 6

  Heikki Karhu sanoo

  Sveitsiläiset lienevät varsin sivistynyttä väkeä! He näyttävät meille oikean tien maahanmuuttopolitiikassa! Tää Suomen eliitti on vaan omia fantasioitansa ja haihattelujaan täynnä, että elättävät mieluumin muualta Suomeen tulevia kuin oman kansan köyhiä! Vaan ehkäpä tällä eliitillä ei olekkaan isänmaata! Aamulehti uutisoi aamulla,että 6500 turvapaikanhakijaa vaan en kattonu että missä ajassa. Se on minusta paljon.

 6. 7

  keke sanoo

  ”Tää Suomen eliitti on vaan omia fantasioitansa ja haihattelujaan täynnä, että elättävät mieluumin muualta Suomeen tulevia kuin oman kansan köyhiä! ”

  Noh noh rauhotutaas nyt. Ensinnäkään eliitti ei elätä ketään. Päinvastoin nykyään tuntuisi olevan niin että nimenomaan palkattomat köyhät ne eliitin elättää kun jättävät massit nostamatta työstä mihin kaiken moraalin mukaan olisivat oikeutettuja.

  ”Vaan ehkäpä tällä eliitillä ei olekkaan isänmaata!”

  No ei ole minullakaan isänmaata. Pidä tunkkis mutta älä tule silti kusemaan minua silmään sillä että muka maahanmuuttaja söisi minun pöydästäni. Täysinmahoin tästä pöydästä lähtee vain työnantaja joka kertoo päälle olevansa tyytyväinen että antoi minulle mahdollisuuden ruokkia hänet kylläiseksi ja haukut saan perääni kaltaisiltasi uunoilta jotka paheksuvat toimeentulotukeani.

  ”Aamulehti uutisoi aamulla,että 6500 turvapaikanhakijaa vaan en kattonu että missä ajassa. Se on minusta paljon.”

  No 6500 ihmistä yli 5 miljoonan populaatiosta ei ole mitään. Ja vaikka olisikin niin ihmisiä täällä on kaikki mitä tuota nyt luokittelemaan millä perusteella kukakin saa tallata tällä pallonpuoliskolla.

 7. 8

  Topias sanoo

  Sinun, Sakari, ei oikeastaan pitänyt olla niiden mamu-avustajien joukossa joiden toimeentulo ajoittain nähdään uhattuna jos ja kun tuo epäsuotava muuttovirta Lieksaankin lopullisesti tyrehtyy. Tekisi mieli tehdä todellista rautalankaa ja sanoa että sinäkin, Brutus, kaipaat tänne Itä-Suomeen ihmisiä, jotka olisivat sosiaalisessa arvostuksessa niin paljon itsesi alapuolella, että voisit kokea sen luoman tilanteen omaksi nosteeksesi. Mitään kummempaa selitystä en jutuillesi näissä merkeissä äkkipäänsä löydäkään.

  Laitan tähän lopuksi pienen anekdotin naapurin muijasta jolle joku toinen ehdotti epämieluista mieskaveria siitä lähistöltä. Nainenpa näpäytti, että hän nyt ottaisi ”mieluummiin vaikka somalin” kuin tuon miehenrutkun.

  Dixi!

  • 8.1

   sakutimonen sanoo

   Topi K: Otapa huomioon, että minä näen sähköpostiosoitteestasi kuka olet ja sen sanon nyt suoraan, että lopeta henkilökohtaisuuksiin menevä asiaton nälviminen heti alkuunsa. Kirjoituksiini kohdistuva krittiikki on tervetullutta, mutta sinä ilkeät tulla väittämään, että puolustan ihmisoikeuksia, laillisuutta ja yhdenvertaista kohtelua vain henkilökohtaisista ja itsekkäistä syistä nostaakseni omaa sosiaalista staustani. Olet harvinaisen hävytön.

 8. 9

  tavis sanoo

  Timosella on selkeästi henkilökohtainen ristiretki H-A:ta vastaan. En toki sitä millään tuomitse kun en mihinkään H-A fanklubiinkaan kuulu, mutta, no tulkitkoon jokainen hänen ja H-A:n mielipiteitä kirjoitus- ja lukutaitonsa mukaan 🙂