Roskiksien tonkijat

Kun lieksalainen ns. maahanmuuttokriitikko tarkkaili maahanmuuttajien asuntojen pihamailla nähtyjä autoja ja selvitti omistajat rekisterinumeron perusteella, niin pidin sitä alan pohjanoteerauksena.

Väärässä olin. Sen jälkeen ruvettiin penkomaan huoltoaseman roskapönttöä siinä toivossa, että löytyisi todisteita maahanmuuttajien saamista etuuksista. Ja löytyihän niitä, ainakin joidenkin mielestä. Löytyi Lieksan sosiaali- ja terveyspalveluille osoitettu nimetön lasku, jonka todisti polttoainetta myydyn laskua vastaan. lieksan lasku lokka 1

Kuntaorganisaatiota vähänkään tunteva ei näe tässä mitään kummallista. Muiden kuntien lailla Lieksan kaupunki omistaa autoja työtehtäviä varten eivätkä nekään autot ilman polttoainetta kulje. Työntekijät eivät tankatessaan maksa käteisellä tai pankkikortilla, vaan lasku lähetetään tietysti auton omistavalle kaupungin toimialalle. Mutta ns. maahanmuuttokriittiselle tämä on aukoton todiste siitä, että maahanmuuttajat ovat käyneet tankkaamassa veronmaksajien piikkiin kaupungin heille ostamia autoja.

Tämä salaperäinen lasku lähetettiin tunnetulle oululaiselle ns. maahanmuuttokriitikolle, joka tapansa mukaan levitteli sitä varmana näyttönä Lieksan sosiaalitoimen salaisesta toiminnasta. Joku toinen tosikko teki asiasta esitutkintapyynnön ja eilen syyttäjä päätti lopettaa tutkinnan.

lieksan lasku lokka

Tietenkin päätti lopettaa, koska yhtä hyvin olisi voitu tehdä esitutkintapyyntö karamellipaperin kuvan levittämisestä. Laskussa ei näy nimiä, joten kenenkään yksityisyyttä ei ole loukattu eikä laskusta yleensäkään voi kukaan sanoa mitään muuta kuin että se näkyy olevan kaupungille osoitettu bensalasku.

Ainoastaan keskustelupalstoilla on väitetty laskun liittyvän maahanmuuttajiin, mutta kukaan ei ole yrittänytkään näyttää tätä väitettä toteen. Ns. maahanmuuttokriittisten ajattelu toimiikin toisella tavalla. Heidän mielestään pelkkä väite riittää todisteeksi ja muuta väittävän on todistettava heidän väitteensä vääräksi.

Esitutkinnan keskeyttämisen ja siitä uutisoinnin he katsovat tietenkin todisteeksi oman väitteensä oikeellisuudesta. Lasku liittyi maahanmuuttajiin, koska uutisessa sanotaan, että maahanmuuttajan laskun julkaiseminen ei ole rikos. He jättävät lukematta sanat ”lasku, jonka on väitetty liittyvän maahanmuuttajien saamiin etuuksiin”. 

Ainoastaan he itse ovat väittäneet ilman pienintäkään näyttöä laskun liittyvän maahanmuuttajiin. Nämä ihmiset uskovat varmasti, jos lähetän heille kuvan lieksalaisen kaupan roskapöntöstä löytyneestä tyhjästä karamellilaatikosta ja sanon sen todistavan aukottomasti, että maahanmuuttaja osti nämä makeiset sossun rahoilla. Näin eletään Lieksassa herroiksi veronmaksajien kustannuksella.

En viitsi mainita kenenkään nimiä, koska en halua tätä oululaista ns. maahanmuuttokriitikkoa jankuttamaan kyselyikäisen lapsen lailla blogiini tai fb-sivulleni.

*   *   *

Blogini täyttää tänään neljä vuotta ja ihan sen kunniaksi luokittelen tämän jutun huumoriksi. Kiitos Lieksan roskapönttöjen tonkijalle ja oululaiselle surullisen hahmon ritarille.

Kommentit
 1. 1

  Oscari sanoo

  Onkohan tuo lasku edes aito? Miksi Lieksan sossun posti menee Kuopioon? Eikäs sen pitäisi mennä ihan vaan Lieksaan?

  Ja kylllä noin xenophobit keksivät kaikkea mahdollista. Kysyn vaan, että kuka meistä ei ole itse maahan muuttanut tai esi-isät tulleet jossain vaiheessa tänne. Minä ainakin olen niin sekalainen yhdistelmä, että ei paremmasta väliä!

 2. 2

  alexi sanoo

  Mistäs tämä kyseinen oletettu bensalasku muuten edes löytyi?
  Jo on epätoivoista meininkiä. Äkkiseltään luulis että tuollaisten asioiden tonkimisen ja levittelyn sijasta kannattais tehdä jotain hyödyllistä. Esim. töitä.

 3. 3

  Papi sanoo

  Eihän tuo todista yhtään mitään. Näyttää lisäksi vähän epämääräiseltä tuo ”lasku” esim päivämäärät puuttuvat kokonaan, eikä tapahtumia ole yksilöity
  taitaa olla valelasku 🙂

 4. 4

  Liisa sanoo

  Sanompahan vain että kyllä pitää ihmisen elämä olla itellä kerrassaan tylsää ja yksitoikkoista, kun pitää toisten asioista ihan varta vasten huolta kantaa ja tonkia. Kytätä, kyylätä, olettaa, juoruta jne.. Todella lapsellista ja ala-arvoista touhua. Miksi ei vaan kaikki voi sulassa sovussa elää? elämä ois paljon helpompaa ja nautittavampaa.

  • 4.1

   riina sanoo

   Ihmettelinkin joskus, kun mulle sanottiin, ettei laskuja saisi heittää roskiin, kun joku voi niistä selvittää minun tietojani. Ihmettelin, mitä niin tärkeää tietoa voi kukaan löytää kerrostalon roskiin heittämistäni laskuista. I stand corrected. 😀

 5. 5

  Vain ihminen sanoo

  Siinä on kyllä melkoinen osasto, nuo äärilaidan edustajat. Olen tavannut muutaman oikein asiallisenkin maahanmuuttokriitikon ja saahan kaikkea kritisoida. Maahanmuuttoon liittyy ilman muuta tiettyjä ongelmia, ihan kuten kaikkiin inhimillisiin ilmiöihin.

  Nämä kuitenkin ampuvat itseään polveen. En osaa kuvitella että kukaan järjissään oleva voisi ottaa näitä juttuja mitenkään vakavasti ja siinä menee se asiallinen kritiikki samalla osastoon psykoositapaukset.

 6. 6

  Myötähäpeää sanoo

  Olen maahanmuuttokriitikko, mutta mieleeni ei edes tulisi kaivella kenenkään roskapönttöjä ”skandaalin” toivossa. Tunnen todellista myötähäpeää kyseistä Oululaista kohtaan ja väitellä en enää edes viitsi hänen kanssaan. Hän ei edusta maahanmuuttokriittisyyttä, vaan pelkkää pahansuopaista mustamaalausta ja mitä ilmeisemmin nauttii ihan samoista tulonsiirroista kuin työttömät.

  Tuo lasku ei todista yhtään mitään mutta siitä huolimatta kyseinen herra jaksaa sitä levittää ja riivatun lailla puolustaa olematonta kantaansa.

  Jos on aikaa notkua sosiaalisessa mediassa 24/7 on myös aikaa hankkia ammatti ja työpaikka!