Koskemattomuuden suojissa

Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Jussi Halla-aho on päättänyt ratsastaa Lieksan maahanmuuttajilla europarlamenttiin. Hän on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa toistaa sellaisenaan netissä julkaistuja perustelemattomiä väitteitä ja oikeastaan sanoo Lieksan valtuuston puheenjohtajan syyllistyneen luottamustoimessaan rikolliseen menettelyyn.

Tarkkaan ottaen Halla-aho ei tapansa mukaan tietenkään väitä mitään suoraan, vaan hänelle ”herää epäilys” ja ”herää perusteltu kysymys.” Kirjallinen kysymys ei vielä tällä hetkellä näy valtiopäiväasiakirjoissa, mutta Halla-aho on kertonut siitä kirjoituksessaan Kysymys kunnallisesta mamubisneksesta.

Huomio kiinnittyy heti alussa esitettyyn pahoitteluun virheellisestä väittämästä, jonka Halla-aho kuitenkin toistaa lievennettynä, epäilyksiä herättävänä lainauksena ja vielä ihan sellaisenaan. Hän väittää Lieksan valtuuston puheenjohtaja Ari Marjetan istuvan kahdella tuolilla ja hyötyvän henkilökohtaisesti luottamushenkilönä tekemistään päätöksistä.

Tuo ”pahoittelu” johtuu eilisestä Halla-ahon ja Marjetan fb-keskustelusta. Marjeta epäili Halla-ahon syyllistyneen kunnianloukkaukseen ja Halla-aho vastasi hänelle ivallisesti näin:

Perustuslain 3 luvun 30§ toteaa kansanedustajan oikeudellisesta asemasta seuraavaa: ”Kansanedustajaa ei saa asettaa syytteeseen eikä hänen vapauttaan riistää hänen valtiopäivillä lausumiensa mielipiteiden tai asian käsittelyssä noudattamansa menettelyn johdosta, ellei eduskunta ole siihen suostunut päätöksellä, jota vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä on kannattanut.”

Halla-aho siis tiesi väitteensä olevan perusteeton ja mahdollisesti rikos, mutta vetäytyi välittömästi kansanedustajan koskemattomuuden suojiin. Oli hänessä kuitenkin sen verran miestä, että hän tohti omaan blogiinsa kirjoittaa edes muodollisen pahoittelun.

Itse epäilys jää kuitenkin elämään kirjallisen kysymyksen muodossa ikuisesti. Kirjallinen kysymys on vain paremmalla kielellä kirjoitettu kooste ns. maahanmuuttokriittisillä sivuilla talven aikana julkaistuista roskapönttölöydöistä ja olemattomalla osaamisella referoidusta tilintarkastuskertomuksesta.

Ensimmäiseksi Halla-aho nostaa esiin ne kuitit, jotka muka ovat todiste maahanmuuttajien polttoainekuluista. Minäpä julkaisen taas kerran tämän Halla-ahonkin mielestä pitävän todisteen. Tämä on se ainoa löytö.  Jokainen päätelköön itse, miten aukottomasti tämä jostain huoltoaseman roskapöntöstä kaivettu lasku todistaa tankkaajien olevan maahanmuuttajia.

 

lieksan lasku lokka 1

Laskusta siis näkyy, että kaupungin sosiaali- ja terveystoimen laskuun on tankattu autoja. Joillekin se riittää todisteeksi maahanmuuttajien saamista ylimääräisistä etuuksista eikä heille juolahda mieleenkään, että sosiaali- ja terveystoimi voisi omistaa autoja työntekijöiden työtehtäviä varten.

Tämän jälkeen Halla-aho liittyy siihen kunnallishallintoa, kunnallistaloutta ja tilintarkastusta tuntemattomien nettietsivien kuoroon, joka jo kuukausia on julistanut rikoksen tapahtuneen. Kukaan ei ole pystynyt yksilöimään mitään rikosta, mutta ei se näissä piireissä ole tarpeen. Pelkkä väite riittää.

Sanotaan se nyt vielä kerran: Tilintarkastajat julkaisivat kertomuksensa ensimmäisen version ja muuttivat sitä itse saatuaan pyytämänsä lisäselvitykset. Kaupunginvaltuusto myönsi tilintarkastajien suositteleman tili- ja vastuuvapauden. Kaikki tähän lisätty on pelkkää spekulaatiota ja hatusta vedettyä epäilyä.

Nämä alkujaan pienen lieksalaispiirin keksimät ”rikokset” ovat nyt Halla-ahon käsissä jalostuneet kansanedustajan kirjalliseksi kysymykseksi. Seuraavaksi niistä tulee Halla-ahon seuraajien jumalainen totuus.

Halla-aho vetoaa annettuun selvitykseen, jonka mukaan maahanmuuttajien tuista ei seuraa kaupungille kustannuksia. Tässä ei ole mitään hämärää, vaan se perustuu suoraan lakiin. Valtio korvaa maahanmuuttajien saamat toimeentulotuet kolmen vuoden ajan täysimääräisesti. Tämä fakta ei todista tukien olevan syntyperäisten saamia tukia suurempia. Ihan samalla tavalla lakiin perustuen valtio korvaa 50 % kanta-asukkaiden saamista tuista.

Kaupungin harjoittaman ns. mamubisneksen paheksunta osoittaa, että Halla-aho tuntee kunnallistaloutta yhtä huonosti kuin se kaikkein tolloin Lieksa-asiantuntija, jonka nimeä en viitsi mainita. Tietenkin talousvaikeuksissa oleva kunta pyrkii maksimoimaan tulonsa. Vuokrataloyhtiön suhteen Halla-aho lienee samoilla linjoilla kuin se ns. maahanmuuttokriittinen, joka vaati vuokra-asuntojen purkamista mieluummin kuin maahanmuuttajille vuokraamista.

Repiminen ja riidan rakentaminenhan tässä näyttääkin olevan tarkoituksena. Tavoilleen uskollisena Halla-aho kuitenkin vain sytyttää riidan ja lietsoo sitä. Itse hän lähtee tyytyväisenä vihellellen Brysseliin lieksalaistenkin äänillä. Ne äänestäjät jäävät sitten jatkamaan epätoivosta rähinäänsä, mutta sitä ei Mestari enää EU-parlamenttiin kuule.

Eikä piittaisi siitä, vaikka kuulisikin.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Onkohan Halla-aho pehmenemässä, kun Hänen Korkeutensa jopa vihjauksellisesti viittaa että saattaisi joskus olla jopa väärässä 😀

  Noh, joka tapauksessa tässä on menty pylly edellä puuhun, eli ensin on päätetty että kyllä niissä maahanmuuttajissa täytyy olla vikaa, sitten tarvitsi enää keksiä että mitä. Yleensä kenen tahansa puuhista löytyy jotakin moitittavaa kun oikein närkitään, mutta Lieksan toivot maahamuutto-”kritiikille” eivät nähtävästi ole kovin lahjakkaita salapoliiseja kun naurettavia huhuja kummempaa eivät ole keksineet.

  Halla-aho kunnioitti heitä kutsumalla akkain juoruja ”internetistä saamakseen tiedoksi”. Jos joku näistä suurista maahanmuuttokriitikoista tätä kommenttia lukee, niin alle sopii laittaa vyötärönmitat ja osoite. Pistän hamekangasta tulemaan. Kukallista.

 2. 2

  Liisa sanoo

  En tajua, miksi ihmiset luulee että maahanmuuttajat saa enemmän tukia. tai heidän saamat tuet jo joltain muulta pois. Niinhän se ei mene ollenkaan. Se ei ole keltään muualta pois, mitä mm:t saa. Joka vuosi jää toimeentulotukea käyttämättä hirveät määrät, kun kaikki ei edes halua tai tiedä hakea niitä, jotka olis oikeutettuja niihin.

 3. 3

  Marja Vihervaara sanoo

  Loistava kirjoitus ja loistava Joni Pelkosen kommentti =D

 4. 4

  Maukka sanoo

  Kuinka joutavan porukan ylöspito voi jonkun toisen porukan mielestä olla kannattavaa kansantaloudellisesti?
  Onhan täällä liki 500v kotoutuneita joita ei ole tullut tuottavia yksilöitä, suurin osa tykkää, että oleilu on kansallemme tarpeeksi, jonka takia he voi pitää jatkuvaa vapaata!

  • 4.1

   keke sanoo

   Joutavan porukan ylläpito on kansantaloudellisesti järkevää, koska joutavankin porukan pitää syödä ja se johtaa siihen että taloudelliset tappiot tästä syntyvästä lieveilmiöstä on isommat.

 5. 5

  JHTT-tilintarkastaja, eläkkeellä sanoo

  Uuninpankkopoika näyttää provosoituneen monien muiden tavoin asiassa, jossa kukaan ei ole edes provosoinut. Tutkinnanjohtaja on tehnyt päätöksen, että Halla-ahon Lieksan matkastaan kirjoittamassa blogissa ei ole loukattu kenenkään kunniaa eikä ole vienyt rikosilmoituksia syyttäjälle. Tilintarkastajan allekirjoittama kertomus ja hänen tekemä tilinpäätösmerkintä ei ole mikään luonnos kuten on annettu ymmärtää. Tilintarkastaja on tehnyt uuden kertomuksen ja yliviivannut tilinpäätöksestä tilintarkastusmerkinnän ja kirjoittanut sen uudelleen. Tämä on äärimmäisen poikkeuksellista. Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä mistä tämä olisi voinut johtua.
  Jokainen joka tuntee kuntien taloushallintoa tietää, että kuntien virka-autoihin hankittavista polttoaineista tehdään sopimukset öljy-yhtiöiden kanssa ja polttoaineet ostetaan luottokorteilla. Ostoista tulee lasku kunnan keskushallintoon. Nyt esillä olevat polttoaineostokset on tehty kunnan sosiaalitoimen antamilla maksusitoumuksilla, joista Lieksan ABC on osoittanut laskun sosiaalitoimeen. Se, ketkä ovat olleet edunsaajia ei laskusta ilmene. Tällaista laskua ei kuitenkaan löydetä huoltoaseman roskiksesta.
  Tämäntapaisten saivarteluiden asemasta jokaisen tulisi pohdiskella sitä, kuinka maailman koko ajan lisääntyvään siirtolais- pakolaisongelman pitäisi suhtautua. . Eurooppaan on tulossa lähivuosina ehkä miljoonia sotia pakenevia tai paremman elämän piiriin pyrkiviä ihmisiä. EU-maat kohtelevat tulokkaita hyvin eri tavoin. Toisissa maissa ei tulijat saa juuri minkäänlaista sosiaaliturvaa. Pohjoismaissa tulokkaat rinnastetaan oman maan kansalaisiin. Tulevat EU:n taakanjakosopimukset ovat erittäin merkittäviä myös Suomen kannalta. Sen vuoksi EU:ssa tarvitaan myös tälle asialle silmänsä ummistavien poliitikkojen lisäksi asiaan perehtyneitä poliitikkoja.

 6. 6

  Kaverin poika sanoo

  Halla-ahon tavoite on että kunnat eivät ottaisi pakolaisia, koska on pelko joutua hörhöporukan vainon kohteeksi.

 7. 7

  L sanoo

  Peussuomalaisten tyly ja vastenmielinen aattellinen ajatusmaailma tuli hyvin esille Yle Femman vaalikeskustelussa. Meillä on muuten tosi fiksu nuoriso, he tekivät hyviä ja teräviä kysymyksiä tuossa ohjelmassa. Juu-u, jag förstår också svenska.

  Timo Soinin ivaan perustuva ja halveksuva ihmiskuva tuli hyvin esille. Tässä katkelma kohdasta, jossa puhuttiin maahanmuutosta, pakolaisuudesta:

  ”Soini vaihtoi kielen suomeksi ja alkoi ihmetellä ääneen, miksi Eurooppaan pyrkijät jättävät kotimaansa.
  – Onko oikein ja moraalista jättää vaikeuksiin joutuva kotimaa vai pitäisikö taistella siellä oikeudenmukaisuuden puolesta? Olisiko ollut oikein ottaa hatkat silloin, kun Suomi oli sodassa? Silloin oli oikein taistella isänmaan puolesta, Soini pauhasi.
  – Ei ole oikein mustamaalata pakolaisia, jotka tulevat Välimerelle kauheista oloista ja väittää, että heillä ei ole kanttia pysyä kotonaan. Timo Soini, minusta tuo on epäinhimillistä, ja katsokin, että mietit sanomaasi jälkeenpäin, Ville Niinistö vaati ruotsiksi.
  – Kuka jää sitten taistelemaan niitä diktaattoreja vastaan? Vai lähetetäänkö sinne vihreiden kaaripyssypataljoona, Soini vinoili.”
  (Yle/uutiset 24.4.2014)

  Timo Soinilla on se näkemys, että esimerkiksi Syyriassa lasten ja vanhusten ja naisten ja muiden sodan keskelle jääneiden pitäisi jäädä sinne tapettavaksi. Hänen puolueensa masinoimat joukot täyttävät jo miltei jokaisen yhteisen keskustelun areenat. On myös aivan selvä asia, että osa kokoomuslaisista on mukana tässä ”yhtä ja samaa mieltä olevassa suomalaisuudessa” .

  Perussuomalaisten jytkyt kyllä sulavat jo ihan heidän omien joukkojensa toimesta, ja lähinnä somessa jossa milloin kukakin esittää ”asiantuntijaa” asiassa kuin asiassa. On hyvä, että tämän joukkion todellista ajattelua ja toimintaa tuodaan myös esille, aktiivisesti ja konkretian tasolla. Maahanmuuttokritiikki ei ole kritiikkiä silloin kun se on rasismia.

 8. 8

  mummi sanoo

  On aivan turhaa jauhaa aiheesta josta ei koskaan tule valmista.Ja kun kolikolla on aina kaksi puolta ja toinen puoli vain katsotaan.On väärin pitää omaa kansaa tyhmänä joilla ei ole silmiä päässä.Suoraan sanottuna olemme jo munanneet mahdollisuudet.Nimittäin ensin velvollisuudet ja sitten oikeudet.Jos tulijat pystyy luomaan paremman elintason tekemättä mitään.Niin jossainhan silloin mättää.Vai olenko väärässä?Ihan niin kuin kehitysapukin.Moneen herran aikaan mikään ei ole paremmassa kunnossa.Päin vastoin huonommassa.Meillä p…….ka. valuu jo pitkin kinttuja.Peli on menetetty.